Vali Baruş, Atabey'e Çalışma Ziyaretinde Bulundu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Vali Baruş, Atabey'e Çalışma Ziyaretinde Bulundu
Haberin Tarihi: 11.6.2024 16:15:36 - Okunma Sayısı:278 defa okundu.

İlçe çalışma ziyaretleri kapsamında Atabey ilçesine giden Vali Aydın Baruş, muhtarlar toplantısı düzenledi, şehit ailesini ziyaret etti ve ardından Bayat köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

VALİ BARUŞ, ATABEY'E ÇALIŞMA ZİYARETİNDE BULUNDU

 

İlçe çalışma ziyaretleri kapsamında Atabey ilçesine giden Vali Aydın Baruş, muhtarlar toplantısı düzenledi, şehit ailesini ziyaret etti ve ardından Bayat köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

Atabey ilçe programına kaymakamlık ziyaretiyle başlayan Vali Baruş, Kaymakam Selami Işık’tan ilçeyle ilgili brifing aldı. Bu görüşme sonrasında Atabey Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Baruş Belediye Başkanı Serdar Pehlivan’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak ilçede yürütülen ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ardından ilçede görev yapan köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Baruş önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında birinci önceliklerinin vatandaşın huzur ve güvenliği olduğunu belirten Vali Baruş, “Burada yaşamını sürdüren tüm vatandaşlarımız bizim için çok değerli. Onların hayatını kolaylaştırmak, devletimizin sunmuş olduğu hizmetlerden onları mümkün olduğunca etkin bir şekilde yararlandırmak ve ilçemizi daha yaşanabilir kılmak için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Öncelikle muhtarlarımıza şunu söylemek istiyorum. Birinci önceliğimiz vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği çünkü bir yerde huzur ve güvenlik yoksa diğer hususlar daha göz ardı ediliyor. Huzur ve güvenlik olduğu takdirde de diğer meselelere eğilme imkânı buluyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetlerde onlara sunmuş olduğumuz hizmetlerde onlar sayesinde var olduğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım. Çünkü kamu görevlilerinin bu görevlere talip olmasını, onlara bu görevlerin verilmesinin anlamı bu, vatandaşa hizmet etmek” diye konuştu.

Vali Baruş’un gündemindeki bir diğer konu bağımlılıkla mücadele ve kadına yönelik şiddet oldu. Vali Baruş, “Bu bağımlılıkla mücadele konusu çok çok önemli. Yani uyuşturucu belasının artık şehir merkezlerinden ilçelere doğru gittiğini görebiliyoruz. Burası da il merkezine yakın bir ilçe. Bu uyuşturucu satıcılarıyla muhatap olabilecek bir ilçe. Bunlardan gençlerimizi, çocuklarımızı korumak için çok uyanık davranmak zorundayız. En ufak bir şüphede mutlaka el atmamız lazım. Bunun yanında kadına karşı şiddete yönelik herhangi bir müsamahamız olamaz. İçişleri Bakanlığımızın KADES uygulamasını kadınların telefonlarına yüklemelerini tavsiye edelim” şeklinde konuştu.

Orman yangınları bakımından içinde bulunduğumuz hassas döneme dikkat çeken Vali Baruş, “Hava sıcaklıkları bu sene çok üst düzeylere çıkmaya başladı. Haziran ayı olmasına rağmen rekor sıcaklıklar bekleniyor önümüzdeki günler içinde. Bu sıcaklıklarda nem oranın da düşük olması nedeniyle orman yangını tehlikesi çok üst düzeyde. Vatandaşlarımızın bahçeleri, tarlası bile olsa kesinlikle herhangi bir ateş yakılmasına müsaade etmemeliyiz. Bir yerden duman tütüyorsa mutlaka uyaralım. Bu konu hiç ihmale gelecek bir konu değil. Çocuklarımıza miras bırakacağımız bu varlıkları kesinlikle iyi muhafaza etmemiz lazım. Çünkü atalarımız bize böyle bıraktı. Bizde bu emanete sahip çıkmamız lazım” dedi.

Son olarak su tasarrufu konusunda uyarılarda bulunan Vali Baruş “Hava sıcaklıklarının yükselmesi, su kaynaklarındaki suyun azalması neticesinde evlerimizde kullandığımız suyu çok çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Çünkü kullanabileceğimiz kaynak sayısı da çok sınırlı. Mutlaka su saatsiz su kullanımına müsaade etmememiz gerekiyor. Su saati olacak her hanede, başkaları insani tüketimi amaçlı suya ulaşamazken adam tarla suluyor, bahçe suluyor. Bu hırsızlıktır, başkasının hakkına girmektir. Yani artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok. Bundan haberimiz olsun. Bol bol kullanım istediğimiz gibi kullanım devri bitiyor” ifadelerinde bulundu.

Vali Baruş, ardından beraberindeki heyetle birlikte 1995 yılında Elazığ’da görev esnasında geçirdiği trafik kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Akalın’ın ilçede ikamet eden annesi Meryem ve babası Yaşar Akalın’ı evlerinde ziyaret ederek taziye dileklerini yineledi.

Atabey ilçe programınındı son olarak Bayat köyünü ziyaret eden Vali Baruş, vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi.

- Isparta Valiliği

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap