EĞİRDİR'DE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'DE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI
Haberin Tarihi: 30.9.2015 17:28:00 - Okunma Sayısı:1648 defa okundu.

2015-2016 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası kutlandı

EĞİRDİR’DE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

 

            Eğirdir’de 2015-2016 eğitim-öğretim yılı, ’İlköğretim Haftası Kutlama Programı’, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

            Programa, Eğirdir İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş’in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla sona ererken, Okul programı ise Atatürk İlk ve Ortaokulunda gerçekleşti.

            Atatürk İlk ve Ortaokulunda gerçekleşen programa Eğirdir İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, Ak Parti Eğirdir İlçe Teşkilat başkanı Veli Gök ve yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

            Programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Yalçın Bozoğlu konuşmasında “Yurttaşlığın en önemli sınavının verildiği temel eğitimde, çocuklarımıza her şeyden önce bir yaşam biçimi olarak demokrasiyi öğretmeli ve özümsemelerini sağlamalıyız. Ancak üreten ve yaşama doğrudan katılan insanların mutlu olabileceği gerçeğini unutmamalı, çocuklarımızın yaşamdan tat almalarını sağlamalıyız. Sevgili öğrenciler; evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız yuvanız açıldı. "Hedefim güneş, ıskalarsam yıldızlardayım" diyebilmeli ve hedefinizi hep güneş gibi yüksek tutmalısınız. Geleceğin özgür ve kalkınmış Türkiye’sini yaratacak olan sizlerin okul öncesinden başlayarak tüm eğitim sürecinizde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi diliyorum. Saygıdeğer veliler; devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız” dedi. Bozoğlu, sözlerini “2015-2016 Eğitim ve öğretim yılının okulumuza, ülkemize, insanlığa hayıtlı olması dileği ile saygı ve sevgiler sunarım.” İfadeleriyle sonlandırdı.

            Programda konuşan Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş ise konuşmasında “Eğitim ve Öğretim yılına başlarken coşku ve heyecan içindeyiz. Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor: ‘Dünyanın en zengin aklını gördüm. Sermayesini sordum, dedi ki: Okul.’ İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekâsıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir.

      Hepimizin görevi sizleri, yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta kalamazlar. Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Atatürk bir sözünde şöyle diyor: ‘İlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır.’  Eğer aklınızın zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Okulun bütün olanaklarından yararlanınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer” dedi.

            Kaymakam Akdaş da konuşmasında öğrencilere Türkiye’deki eğitim imkanlarının arttığından bahsederek, “Artık eski dönemlerdeki zor şartlardaki eğitim dönemi geride kalmış, daha rahat daha fazla imkânla eğitim öğretim yapma fırsatını buluyorsunuz. Bu fırsatı iyi değerlendirmek sizlerin elinde.  Azimli bir şekilde çalışmalısınız. Bu Eğitim Öğretim yılının ilçemize, Devletimize ve Milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm eğitim çalışanlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

            Konuşmaların ardından 8-A sınıfından Furkan Kaygısız, 7-A sınıfından Gülsüm Biltekin İlköğretim haftası ile ilgili şiirler okurken, 2-A sınıfı öğrencileri sandalye kapma yarışması yaptı. Program Eğirdir Endüstri Meslek Lisesi halk oyunları ekibinin gösterileri ve okula yeni başlayan öğrencilere ortaokul öğrencileri tarafından karanfil verilmesi ile son buldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap