İlk Ders Prof. Dr. Sacit Adalı'dan

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlk Ders Prof. Dr. Sacit Adalı'dan
Haberin Tarihi: 5.10.2015 16:00:00 - Okunma Sayısı:2183 defa okundu.

Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

 

İlk Ders Prof. Dr. Sacit Adalı’dan

 

            Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yeni akademik yılı açılış töreni bugün yapıldı.

            İlk dersi, Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürlüğü kampüs alanına ismi verilen Prof. Dr. Sacit Adalı verdi.

            SDÜ Senota kararı ile Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürlüğü kampüs alanına “Süleyman Demirel Üniversitesi  Prof. Dr. Sacit Adalı Yerleşkesi” adı verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Sacit Adalı, Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2015-2016 akademik yılının ilk dersini verdi.                  

            Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen törene; ilçemizin yetiştirdiği bürokratlardan Anayasa Mahkemesi Eski Üyesi ve Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sacit Adalı, SDÜ Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vahdettin Aydın, Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Şirvan Demir, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur, Eğirdir MYO Müdürü Doç. Dr. Tahir Tilki, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir eski Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Daire amirleri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve basın mensupları katıldılar.

            Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademik yılı açılış töreni bugün saat 10.00’da, okulun konferans salonunda devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur yaptı.

            Tabur: “…geçtiğimiz aylarda Eğirdir SHMYO’na müdür olarak atandım. Fakat buraya geldiğimde okulumuzun girişinde “Prof. Dr. Sacit Adalı Yerleşkesi” yazıyordu. Ben de bir bilim insanı olarak bu değerli kişinin kim olduğunu araştırdım ve kendisine mail yoluyla ulaştım. Sayın hocama mailimde “…Eğer mümkün olursa okulumuzun ilk ders yılının açılışını sizin yapmanızı istiyorum…” şeklinde mesajımı bıraktım. Bugün bu değerli şahsiyet, bizleri kırmayarak bu nazik davetimize icap edip okulumuzu teşriflendirdi. Sayın hocama nezaketlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de Okulumuzun restorasyonunda emekleri olan Rektörlüğümüze ve genel sekreterliğimize teşekkür ediyorum” dedi.

            Daha sonra konuşmalarını yapmak ve ilk dersin startını vermek üzere kürsiye davet edilen Hemşehrimiz Prof. Dr. Sacit Adalı ise “Kıssadan Hisse Hikayelerle” katılımcıları ve öğrencileri bilgilendirdi.

            Konuşmalarında öğrencilere odaklanan Adalı: “Eğitim bizim hayatımızda önemli bir yer teşkil ediyor. Burası sizin bilgi aldığınız yer. Öğrendiğimiz her şey bize hayat tecrübesi kazandırıyor. Her zaman aykırı olacaksınız. Bu dünyada tanınır bir kişi, söz sahibi olmak istiyorsanız mutlaka aykırı olmalısınız. Biraz önce SDÜ’nün tanıtım filmini hep birlikte izledik. Gördük ki Üniversitemiz dünyayla yarışıyor konuma gelmiş. Neden Eğirdir olmasın?... Sizler dünyanın incisi harika  bir yerde eğitim görüyorsunuz. İnşallah Eğirdir’i hayırla yad etmenizi temenni ediyorum. Bu memleket hepimizin. Bu topraklar bizlere çok ağır bedeller ödenerek emanet edildi. Lütfen bu emanetleri gözünüz gibi korumanızı istiyorum. Kesinlikle atalarınıza dua edin.

            Sizler; hayırlara, iyiliklere, güzelliklere açılan bir yoldasınız. Mesleğinizi en iyi şekilde icra edecek kişiler olursunuz. Atalarınıza ve ailelerinize teşekkür ediyorum, Sizleri buralara gönderdikleri için…

            Hepinize “Hayırlar” diliyorum. İnşallah başarılı eğitim öğretim yıllarınız olur. Sizleri, sevgiyle, şefkatle kucaklıyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun…” dedi.

            Konuşmalarında SDÜ senatosuna ve hayırsever Eğirdir’li hemşehrilerimize de seslenen Hemşehrimiz Prof. Dr. Sacit Adalı: “Bu kampüse ismimi verenlere, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu olay beni ziyadesiyle memnun etti. İlk defa geliyorum. Bu da benim suçum. Yalnız, bazı yerlerin kırık-dökük olduğunu gördüm. Böyle bir eğitim yuvasını nasıl daha iyi bir konuma getirebiliriz, neler yapabiliriz… bunları hep birlikte araştırmalıyız. Eğirdir’e layık hale getirilmesi için elimizden geleni hep birlikte yapalım. Yeter ki burayı mükemmel bir eğitim yuvasına kavuşturalım. Ben, adımın verildiği kampus için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. İnanıyorum ki Eğirdir’li yardımsever hemşehrilerimiz de buna katkı sağlayacaklardır.

            Hepinize çok teşekkür ediyorum. hep birlikte aydınlık yarınlara kavuşalım…” diyerek konuşmasını tamamladı.

            Prof. Dr. Sacit Adalı’nın konuşmalarının ardından SDÜ Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vahdettin Aydın tarafından çiçek, plaket ve Senatonun almış olduğu kararın bir sureti Adalı’ya takdim edildi.

            Programa kokteyl ile devam edildi. Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Şirvan Demir de Prof. Dr. Sacit Adalı’ya bir plaket takdim etti.

            Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’nda 300, Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda 600, toplamdAa 900 öğrenci öğrenim görüyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılına başlayan okullarımıza hayırlı olması dileklerimizi sunarız.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap