Gençlik Spor İl Müdürü Murat Gevrek: "Artık Isparta'da spor turizmi gerçeği var"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gençlik Spor İl Müdürü Murat Gevrek: "Artık Isparta'da spor turizmi gerçeği var"
Haberin Tarihi: 22.10.2015 09:14:00 - Okunma Sayısı:1374 defa okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, 2014-2015 sezonunda bugüne kadar Isparta'nın ev sahipliği yaptığı 41 spor faaliyetine yaklaşık 20 bin yabancı sporcunun katıldığını bildirdi.

Gençlik Spor İl Müdürü Murat Gevrek:

“Artık Isparta’da spor turizmi gerçeği var”

 

            Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, 2014-2015 sezonunda bugüne kadar Isparta’nın ev sahipliği yaptığı 41 spor faaliyetine yaklaşık 20 bin yabancı sporcunun katıldığını bildirdi. Gelen sporcular 3 ila 7 gün arasında ilimizde konaklayarak şehrin ekonomisine ciddi katkı sağladı.

            Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, 2014-2015 sezonu sporcu verilerini açıkladı.

            Bu sezon 6 günde 1 Isparta’da çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarının altını çizen Gevrek, ‘’Bu organizasyonlarda da en az 250 kişi Isparta’ya geldi. Bu büyük bir olay’’ dedi. Geçtiğimiz sezon 52 faaliyette bulunduklarını bu yıl da bugüne kadar 41 faaliyete imza attıklarını ifade eden Gevrek, ‘’Türkiye şampiyonalarının çoğu bu sezon ilimizde yapıldı. Bu da tabi Isparta’nın tanıtıma büyük katkı sağlıyor’’ diye konuştu.

            Öte yandan Bakanlığın Şehirler ve Kültürler Gezisi projesi kapsamında çok sayıda yabancı sporcuyu Isparta’da ağırladıklarını bildiren Gevrek, şunları söyledi: ‘’Ayrıca bu organizasyonda Isparta’daki ilçe ve köylerdeki çocuklarımızı il merkezinde çeşitli yerlerde gezdirdik. Bunun yanında seyyahlar var. 2000’e yakın Bursa, İstanbul, İzmir, Antalya, Kastamonu, Samsun gibi illerin içerisinde Isparta’yı da dahil ettirdik her yıl farklı illerden ilimize geliyorlar ve yaklaşık 4 gün burada çeşitli geziler gerçekleştiriyorlar.

            Isparta organizasyonlara düzenli ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de sadece 22 ilde olan kamp organizeleri var. Isparta buna dahil bu sezon yaklaşık 800 kişi bu organizasyonla ilimize geldi.

            Diğer taraftan yılın 12 ayında Isparta’da sürekli etkinlikler yapıyoruz. Bu tür organizasyonları yapabilmek için öncelikle tesisiniz olmalı. Biz bu olaydan gurur duyuyoruz son 2 yıldır yaz spor okullarında Türkiye’nin en fazla eğitim veren iliz. Anadolu’da küçücük bir şehirsiniz toplamda şehir merkezi nüfusunuz 200 bin civarı. Böyle bir ilin başarı göstermesi gururlandırıyor. Bu yaz spor okulları eskiden beri açılıyordu ancak gayret sarf edilmemiş. İşte 200-300 öğrenci katılıyormuş yani açmaya açıyormuşuz. Son 3 yılda 8000’e çıkmış bu yıl da 13 bin 500 gencimize eğitim vermişiz. 27 ayrı branşta ilçeler de dahil etkinlikte bulunmuşuz.

            Ayrıca Engelliler İl Spor Merkezi yaptık. Geç kalınmış bir uygulamaydı. Engelli çocuklarımıza ulaşamıyorduk. Onları da dahil ettik. Antrenörleri gönderdik engellilerimiz için eğitim aldılar. 2 yıldır Türkiye’de en fazla engelliler için eğitim alan iliz. 250 engelli gencimize buralarda eğitim verdik.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap