Eğirdir’de motosiklet denetimlerinde iki sürücüye 3 bin 160 TL para cezası
Eğirdir’in Sarıidris beldesinde yapılan motosiklet denetimlerinde iki sürücüye toplam 3 bin 160 TL idari para cezası uygulandı.
Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Sarıidris Kasabası’nda 26 Mayıs 2025 tarihinde motosikletlere yönelik denetim gerçekleştirildi. Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı iki asayiş timi ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi tarafından saat 17.00 ile 20.00 arasında yapılan uygulamada toplam 17 motosiklet kontrol edildi.
Denetimlerde, bir motosiklet sürücüsüne kask takmadan araç kullanmaktan dolayı Karayolları Trafik Kanunu’nun 78/1-B maddesi uyarınca 993 TL, bir diğer sürücüye ise aracının muayenesi yapılmadığı gerekçesiyle 34/B maddesi kapsamında 2.167 TL idari para cezası kesildi. Toplamda 3.160 TL ceza uygulandı.