ISUBÜ’NÜN 9 PROGRAMI, TAM AKREDİTASYON ALDI
Eğirdir MYO Aşçılık Programı da Akredite Oldu
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) bünyesinde yer alan 9 program, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda tam akreditasyon alarak 4 yıl süreyle akredite olmaya hak kazandı.
Türkiye’de meslek yüksekokullarında eğitimin kalitesini artırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla kurulan MEDEK tarafından görevlendirilen Değerlendirme Takımlarının, Üniversiteye Ekim ayı içerisinde gerçekleştirildiği saha ziyaretlerinde, Akreditasyona aday olan Meslek Yüksekokulu programlarının kurumsal altyapıları ile akademik ve eğitim süreçleri detaylı şekilde incelenerek; kalite kriterlerine ve performans ölçütlerine uygunluğu değerlendirilmiş ve sonuçlar 31 Aralık 2025’de resmi olarak açıklandı.
Buna göre başvuru yapan 9 programın tamamı, 01.01.2026 ile 31.12 2029 tarihleri arasında 4 yıl boyunca geçerli olacak tam akreditasyon almaya hak kazanan programları şunlardır:
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
* Makine Programı
* Elektronik Teknolojisi Programı
* Kozmetik Teknolojileri Programı
Isparta Meslek Yüksekokulu
* Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
* Bankacılık ve Sigortacılık Programı
Gönen Meslek Yüksekokulu
* Bankacılık ve Sigortacılık Programı
Eğirdir Meslek Yüksekokulu
* Aşçılık Programı
Yalvaç Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
* Yapı Denetimi Programı
Senirkent Meslek Yüksekokulu
* Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı
Uzun, yorucu ama en az o kadar zevkli bir çalışma ortamında gerçekleşen ve geleceğin akademisyen ve öğrencilerine güçlü bir eğitim-öğretim zemini sunacak olan akreditasyon sonuçları ile ilgili olarak; ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Meslek Yüksekokulu programlarımızın kalite kriterlerine ve performans ölçütlerine uygunluğuna ilişkin değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamlayan ve akredite olmaya hak kazanan programlarını tebrik ediyor; bu süreçte emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.”
Bugüne kadar, ISUBÜ bünyesinde bulunan 8 MYO'dan toplam 14 Program, MEDEK'ten kalite güvencesi sistemi kapsamında, kurumsal altyapıları, akademik ve eğitim süreçleri hakkında inceleme ve değerlendirmelerde sonucunda akredite olmayı başardı.