HALKIN SESİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HALKIN SESİ
Haberin Tarihi: 11.1.2016 18:45:00 - Okunma Sayısı:1984 defa okundu.

Kırkaltı yıldır, kamuoyunu bilgilendirmek ve aydınlatmak için zor koşullar altında büyük fedakarlıklarla çalışmalarını sürdüren "Halkın Sesi" EĞİRDİR AKIN GAZETESİ'ne emekçilerine nice yıllar dilerim.

HALKIN SESİ…

 

            Yerel yönetimler; nasıl demokrasinin ilk basamağı ve çekirdeğiyse, yerel basın da demokrasinin sağlıklı işlemesi göreviyle yükümlü, basın içinde basının özü, çekirdeğidir. Yerel basın, kentini  yönetenlerin hatalarını, başarılarını, başarısızlıklarını, kentinde olup biteni yerel basından doğrudan doğruya daha yakından öğrenme hakkını yerine getirecek olandır. Halk, doğru bilgilenirse, yaşadığı kentine sahip çıkacağı gibi, kendisini yönetenler hakkında kararlarını da doğru olarak, sağlıklı olarak verir.

            Evrensel meslek ilkelerine uyan gazeteciler,  çıkar gözetmeyen; doğru haber, özgür yorum, eleştiri özgürlüğü esasları doğrultusunda gerçekleştiren, demokrasinin gelişmesi ve devamlılığının sağlanmasında, toplumsal denetimin etkinleştirilmesinde çok önemli role ve fonksiyonlara sahiptir.

   Yerel basın, yöresinin doğasının- kültürünün korunması, ekonomik ve  sosyal  gelişimine katkı sağlamanın yanı sıra, ışık tutar, yön gösterir.  Yörede yaşayanların her türlü sorununu ve bu sorunların karşısında üretilebilecek çözüm önerilerini gündeme getiren, tartışan, yerel yönetimle merkezi yönetim arasında köprü işlevi gören, halkın gözü kulağı olduğu kadar yerel yönetimin dili de olabilen yerel basın, yaşayanlarının takdiri ve tercihi ile uzun yıllar hizmet verir.

            Kırkaltı yıldır, kamuoyunu bilgilendirmek  ve aydınlatmak için zor koşullar altında büyük fedakarlıklarla  çalışmalarını sürdüren “Halkın Sesi” EĞİRDİR AKIN GAZETESİ’ne  emekçilerine nice yıllar dilerim. Saygılarımla ..

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap