Eğirdir'de 7 Okul'a Beyaz Bayrak...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de 7 Okul'a Beyaz Bayrak...
Haberin Tarihi: 20.1.2016 09:02:00 - Okunma Sayısı:1812 defa okundu.

Temiz Okul, Sağlıklı Okul Projesi kapsamında BEYAZ BAYRAK almaya hak kazanan okullar belli oldu

Temiz Okul, Sağlıklı Okul Projesi kapsamında BEYAZ BAYRAK almaya hak kazanan okullar belli oldu

Eğirdir’de 7 Okul’a Beyaz Bayrak…

 

            Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan projede gerekli kriterleri karşılayan okullar  “Beyaz Bayrak ve Sertifika ile ödüllendirildi.                      

            Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” kapsamında yapılan denetimler sonucunda sertifika almaya hak kazananlara Beyaz Bayrak, Sertifika ve Pirinç Levha düzenlenen törenle verildi.

            Bu çerçevede Eğirdir’de 7 okulumuza Beyaz Bayrak, Sertifika  ve Pirinç Levha verildi.

            Eğirdir Barla ilkokulu, Eğirdir Dündarbey Anaokulu, Eğirdir Gülpembe Anaokulu, Eğirdir Tomurcuklar Anaokulu, Eğirdir Mustafa Çetinkaya İlkokulu, Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi ve Eğirdir Y. Gökdere Mustafa Köklü Ortaokulu  Beyaz Bayrak, Sertifika ve Pirinç Levha almaya hak kazandılar.

            Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan  “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” kapsamında; İlimizde bulunan okullar 2014-2015 eğitim öğretim döneminde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulundular.

            Protokol kapsamında okulların okul çevresi, bina içi, koridorlar sınıf, idari birim, öğretmen odası, kütüphane (varsa), spor salonu, tiyatro salonu, atölye,  laboratuvar alanları, tuvalet ve lavaboları, içme suyu kantin/kooperatif/yemekhane (varsa), ilkyardım malzemeleri Beyaz Bayrak Komisyonumuz tarafından kontrol edildi.      

            Denetim yapılan okullarda protokolde verilen değerlendirme kriterlerine göre puanlama yapıldı ve İl genelinde 53 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanan eğitim kurumlarına, okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen "Sertifika"  ve "'Pirinç Levha" düzenlenen törenle verildi.

            Yetkililer, protokol kapsamında çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim alabilmesi için İlimizde bulunan tüm okulların beyaz bayrak alabilecek duruma getirilmesi hedeflendiğini bildirdiler.

            2015-2016 eğitim – öğretim yılında da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuru yapan okullar oluşturulan komisyon tarafından kontrol edilecek.

Beyaz Bayrak İle İlgili

Protokol Unsurları Neler?

            Değerlendirme sonucu "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanan eğitim kurumlarına verilecek sertifikalar. Halk Sağlığı Müdürü ve İl Millî Eğitim Müdürü tarafından onaylanır.

            Değerlendirme sonucunda gerekli puanı alamayan eğitim kurumları, denetimden en az 3 ay sonra tekrar başvuru yapabilir.

            Aynı bina içerisinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisesi bulunan eğitim kurumları başvurularını bu bölümler için ayrı ayrı olarak yapar, bunların değerlendirmesi sonucunda beyaz bayrak alınmasının uygun görülmesi halinde eğitim kurumunun geneli için bir adet beyaz bayrak ve pirinç levha verilir, diğer bölümler içinse ayrı ayrı beyaz bayrak sertifikası düzenlenir.

            Verilen "Sertifika", "Beyaz Bayrak" ve "Pirinç Levha" üç yıllık süre ile geçerli olup, üçüncü yılın sonunda eğitim kurumlarına başvuru yapılır, ilgili denetim komisyonunca yapılan denetim sonucunda belirlenen kriterleri devam ettiremeyen veya başvuru yapmayan eğitim kurumuna verilen; "Pirinç Levha" ve "Beyaz Bayrak" geri alınır.

            Tarafların belirleyeceği zamanlarda denetim komisyonunca yapılan denetim sonucunda belirlenen kriterleri devam ettiremeyen eğitim kurumlarına verilen; "Pirinç Levha" ve "Beyaz Bayrak" geri alınır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap