İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 28.1.2016 16:43:00 - Okunma Sayısı:1910 defa okundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. maddesi gereği; Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı bugün saat 10.00'da Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM)'in ev sahipliğinde yapıldı.

İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı Yapıldı

 

            Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. maddesi gereği; Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı bugün saat 10.00’da Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM)’in ev sahipliğinde yapıldı.          

            Kocaeli Kaymakam Adayı Eğirdir Kaymakam V. Muhammet Kaya başkanlığında yapılan İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısına Komisyon Üyeleri; Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür V. Nejdet Savaş, MAREM Müdürü İsa Eren, Huzurevi Müdürü Aytekin Erdoğan, Orman İşletme Müdür Yrd. İsmet Tokur, MAREM Müdür Yardımcıları Hüseyin Akgül, Recep Ali Emre, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şakir Çınar, Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın, Eğirdir Müftüğünde Memur Mesut Maraşlı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gencer, Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, Müdür Yrd. Şenol Taşçı,  Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sultan Doğrukol, Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi Müdür Yrd. Mesut Şenbağcı, İmam Hatip Lisesi Müdür V. Sait Sezgin, Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yrd. Aysun Doğan, Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yrd. Meral Tepe, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sebahattin Yılmaz katıldı. 

            İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı’nın 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk toplantısı Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM)’in ev sahipliğinde yapıldı.

            Yılda iki defa yapılan toplantının ikincisi Ağustos, ya da Eylül ayında, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek.

            Toplantı öncesi, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü İsa Eren, MAREM’in tarihi ve çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendiren bir sunum yaptı.

            Daha sonra bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdür V. Nejdet Savaş ise: “2015-2016 yılı İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısını yapıyoruz. Halk eğitimi milletimizin yapı taşlarından bir tanesidir. Bu toplantı yılda iki kez yapılıyor. Burada alınan kararlardan gerek okullarımızda gerekse Halk Eğitim Merkezimizde faydalanacağız. Okullarımızdaki başarı oranlarının artması için elbirliğiyle çalışmamız gerekiyor. Sizlerin katkıları bizler için çok önemli.  Toplantımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize özellikle de toplantımızın burada gerçekleşmesine vesilen olan Marem Müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

            Daha sonra Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal bir açılış konuşması yaparak şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin 58. maddesi gereğince; İlçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme alanında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, ortaya çıkan güçlükleri değerlendirmek hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği arttırmak amacıyla ilçe hayat boyu öğrenme, Halk Eğitimi planlama ve işbirliği komisyonu oluşturulmuştur.

            Bu günkü çalışmamızda önceki yıla ait çalışmaları değerlendirmenin yanında, sizlerin de  ilçemizin hayat boyu öğrenme ve halk eğitimi planlama ve çalışma  programına katkılarınızı almayı planlıyoruz. İlçemizde yılda iki kez yapılan bu toplantıdan azami şekilde faydalanmak için siz değerli üyelerimize ve bizlere büyük görev düşmektedir. Bu kapsamda Hayat Boyu Öğrenme genel müdürlüğümüz, İşbirliği yapılabilecek kurum ve kuruluşları ve hareket alanlarımızı genişletmiş Halk Eğitim Müdürlüklerine geniş yetkiler vermiştir. Bu bağlamda sizlerden gelecek görüş ve öneriler bizim için önemlidir.

            Hayat boyu öğrenme ile birinci amacımız vatandaşlarımızın istihdam edilebilirliğini arttırmak, ikinci amacımız da toplumdaki bireylerin sosyal ve kültürel eğitimlerine katkıda bulunmaktır.

            Eğitim dinamik bir süreçtir. Herkesin eğitime ihtiyacı vardır. Bunun için Hayat Boyu Öğrenme ülkemizde olduğu gibi dünyada da yükselen bir değerdir. Eğirdir’de Halk Eğitimi faaliyetlerinden yararlananlar, açık orta okul ve açık liselerde okuyan öğrenciler dahil edildiğinde 4000’i geçmektedir. Bunun da Eğirdir’in köy ve kasabalar dahil nüfusa oranı yüzde 11’dir. Bu oranı daha da arttırmak hedefimizdir.

            Yeni dönem planlamalarıyla da daha fazla vatandaşımıza ulaşarak verimli bir dönem geçeceğine inanıyoruz. Resmi kurum ve kuruluşların yanında, belediyeler, sendikalar ve dernekler başta olmak üzere özel sektör kuruluşlarının da Hayat Boyu Öğrenme çalışmalarına destek olmaları temennimizdir.

            Bugüne kadar olan çalışmalarımızda işbirliği içinde olduğumuz kurum ve kuruluşlara başta sayın Kaymakamımıza, Eğirdir Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Gençlik Spor İlçe Müdürümüze, Sayın Müftümüze, İşbirliği içinde olduğumuz ve olacağımız bütün resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları adına siz değerli üyelerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

            Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal’ın konuşmalarının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

            Burada bir konuşma yapan Kocaeli Kaymakam Adayı Eğirdir Kaymakam V. Muhammet Kaya: “Hayat boyu öğrenme önemli bir kavram. İlla ki birileri tarafından eğitilmek gerekmiyor. Kendimiz de aslında hayat boyu öğrenebiliriz. Hayat boyu öğrenme ilmi hedefliyor. İlim’in alanı çok geniş.  Çok alana yayılıyor. Bunu daha iyi önemsemeliyiz. Burada kurumlar arası koordinasyon da çok önemli. HEM çalışmaları çok önemli. Vatandaşlarımıza yönelik açtığı kurslar çok güzel. Vatandaşlarımızı hem monotonluktan kurtarıyor, hem de kendilerini geliştirmelerine katkı sağlıyorlar. Bunun çok güzel meyvelerini görüyoruz. Hepinizi kutluyor, başarılı çalışmalarınızın daim olmasını diliyorum” dedi.

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl de  “biz halkımızın hizmetkarıyız. Bizlere düşen ne görev varsa her zaman yapmaya hazırız…” ifadelerini kullandı.

            İşbirliği Komisyon toplantısında söz alan Eğirdir MAREM Müdürü İsa Eren: “Tıbbi Aromatik bitkiler konusunda özellikle Lavanta ile ilgili HEM ile işbirliği yapabiliriz. Ayrıca bu bölge meyvecilikle uğraşıyor. Yaşlı kesim kişiler A’dan Z’ye bir şeyler biliyorlar. Ama şimdiki yeni nesil gençlerimiz budama, aşılama gibi konularında bu uygulamaları bilmiyorlar. Onlara yönelik kurslar açılırsa bizler de teknik destek verebiliriz” dedi.

            Okullarda Kariyer Günleri Düzenlenmeli…

            Eğirdir’de iki tane çok önemli bir kurum olduğunu, fakat öğrencilerin bu kurumları bilmediğini dile getiren Eğirdir SAREM Müdürü Şakir Çınar: “Okullarımızda öğrenim gören öğrenciler, kurumlarımızı bilmiyorlar. Suyun önünde yaşıyoruz. Ama birçoğu balık tutmasını bilmiyor. Bizim çalışmalarımız okullar bazında değerlendirilebilir…” önergesinde bulundu.

            Toplantıda; Hijyen, İş Sağlığı, Kişisel iletişim, Adab-ı Muaşeret, ilk yardım ve turizm konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

            Toplantı, Eğirdir MAREM Müdürü İsa Eren’in katılımcılara yemek ikramı ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap