Eğirdir Gölü'nde Ortak Tatbikat!..

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Gölü'nde Ortak Tatbikat!..
Haberin Tarihi: 6.2.2016 08:59:00 - Okunma Sayısı:1802 defa okundu.

Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlığı, Bot Komutanlığı, Eko-Bir Birliği ve DKMP 6. Bölge Müdürlüğü Eğirdir Gölü'nde su kuşlarının korunması amacıyla ortak koruma faaliyeti yaptı.

Eğirdir Gölü’nde Ortak Tatbikat!..

 

            Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlığı, Bot Komutanlığı, Eko-Bir Birliği ve DKMP 6. Bölge Müdürlüğü Eğirdir Gölü’nde su kuşlarının korunması amacıyla ortak koruma faaliyeti yaptı.

            Daha etkin ve verimli koruma faaliyeti yürütmek amacıyla Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) VI. Bölge Müdürlüğüne bağlı Isparta Şube Müdürlüğü’nce Fahri Av Müfettişleri ve Avcı Dernekleri katılımıyla Şube Müdürlüğü salonunda bir toplantı düzenlendi.

            Fahri av müfettişleri ve avcı dernekleriyle yapılan İstişare neticesinde; Eğirdir Gölü ile ilgili olarak su kuşlarının maruz kaldığı kaçak avcılık öne çıktı. Toplantıda; konu ile ilgili ne gibi tedbirler alabiliriz, kaçak avcılığı nasıl azaltabilir, Eko-Bir‘in tekne motorunun arızası ve sazlık alanlara yanaşamaması nedeniyle koruma kontrolde etkin olunamadığı vurgulandı.
 

            Eğirdir Gölü’nün göçmen su kuşları için önemli bir alan olması nedeniyle çok sayıda su kuşu bulunuyor. Daha etkin ve verimli bir koruma denetim yapmak ve caydırıcı olmak adına Şube Müdürlüğü 29.01.2016 tarihinde Isparta Şube Müdürlüğü’ne bağlı Eğirdir Şeflik binasında; VI. Bölge Müdür Yardımcısı Orhan CEYLAN, Gelendost İlçesi Belediye ve Eko-Bir Başkanı Mehmet SEZGİN, Eğirdir İlçe Jandarma Komutanı Muammer PİRİNÇCİ, Bot Tim Komutanı Meftun KÖMÜRCÜ, EKOBİR Müdürü Uğur TURGUT, Isparta Şube Müdürü Hasan Hüseyin ÖLÇER, Eğirdir DKMP Şefi Hasan ERYİĞİT, Kovada Milli Park Şefi Şenol PÖRGE ile ilgili teknik elemanların katılımıyla bir istişare toplantısı düzenlendi.

            Toplantı sonrası Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) VI. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şube Müdürlüğümüz Eğirdir Gölü’nde bulunan göçmen su kuşlarının kaçak avlanılmasını önlemek maksadıyla şeflik bünyesinde Orman Muhafaza memurları eliyle devriye çıkarmış olup 28.01.2016 tarihinde göl üzerinde tekne ile kaçak avcılık olduğu tahmin edilen bir olayın üzerine gitmiştir.

            Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlığı, Bot Komutanlığı, Eko-Bir Müdürlüğü ve Gelendost İlçe Jandarma Komutanlığı ile işbirliği içerisinde Eğirdir ilçesi Boyalı mevkii, Akkeçili Köyü, Gençali köyü ve Kemerdamları mevkiinde koruma kontrol faaliyetleri düzenlemiş olup 25 kişinin evrakları kontrol edilerek şahitlere başvuruldu.

            Toplantı çok verimli geçmiş olup tüm birimler su kuşlarının kaçak avcılığa maruz kalmaması için ortak bir koordinasyon içerisinde çalışma kararı almış, irtibat telefonları da kayıt altına alınmıştır.

            Gelendost Belediyesi ile Eko-Bir Başkanlığı Eğirdir Gölü’nün sazlık bölümleri için motor gücü ve yanaşma mesafesi fazla olan yeni bir botun satın alınacağı müjdesini vermiştir. Ayrıca EKOBİR’in mevcut botunun arızasının kısa sürede giderilmesi için gayret gösterileceğinden bahsedilerek, botun faaliyete geçmesinden sonra korumanın eskisi gibi etkin olacağı belirtilmiştir.

            Ayrıca Eğirdir Gölü’nde Balık Avlama sezonu olan (15 Haziran -15 Mart) tarihleri arasında balık ağlarına takılarak telef olan su kuşlarının korunması amacıyla  “Avlanma Sirkülerinde” belirtilen balık avlama tarihlerinin değiştirilip değiştirilemeyeceği konusu ele alınmıştır.

            Ayrıca 01.02.2016 tarihinde Boyalı, Akkeçili, Gençali Köyü ile Yalvaç ve Gelendost İlçesi Göl kenarı boyunca kıyıdan Şube Müdürlüğümüz Eğirdir Şefliği, Kovada Şefliği, Merkez Şefliği, Kızıldağ Şefliği koruma ekiplerince, su yüzeyinin ise İlçe Jandarma Komutanlığı, Bot Komutanlığı ve Eko-Bir ekiplerince aynı anda koruma faaliyetinin yapılması kararı alınmış ve uygulanmıştır.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap