Belediye kiralama ihalesini yaptı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Belediye kiralama ihalesini yaptı
Haberin Tarihi: 4.3.2016 15:54:00 - Okunma Sayısı:2259 defa okundu.

Derya Restaurant ve Zabıta eski lokali ihaleye çıktı.

Belediye kiralama ihalesini yaptı

 

Mülkiyeti Eğirdir Belediyesine ait Cami Mahallesi Atayolu Caddesindeki 8m büfe yeri ve 6,5 m2 açık alan ihalesi saat 14.00'de Belediye Meclis salonunda ihaleye çıktı.

 
İhaleye katılan olmazken, Mülkiyeti Eğirdir Belediyesine ait Cami Mahallesi Kuruçeşme Sokak Derya Restoran üstü 351 m2 (Zabıta Eski Amirliği) ihalesine saat 14.30'da gerçekleştirildi. İhaleye Abdullah Başyiğit ve Nail Coşkunsel katıldı. 1 yıllık kirası 30 bin TL'den ihaleye çıkan ve açık artırma usulü ile yapılan ihale en fazla artırmayı yapan Abdullah Başyiğit'te kaldı. Yıllık peşin fiyatı 35 bin TL'ye kiralanan 351 m2 Zabıta Eski Amirliği'nin olduğu alanın aylığı 2.917 TL'ye geliyor.

 

GÖLBELDE Şirketi eski Derya Restoran ve önündeki alanı kiraya verdi

 

Gölbelde İmar İnşaat Mim. Müh. Taş. Soğ. Hava. Dep. Tar. Tem. Tur. San. Ve Tic. Ltd. Şti'nin kirasında bulunan 387 m2 kapalı 940 m2 açık alana sahip Cami Mahallesi Kuruçeşme sokakta bulunan restoran ve çaybahçesi (eski Derya Restoran ve önündeki alan) Belediye Meclis Salonunda 1 yıllık kira bedeli 96 bin TL'den kiraya çıktı. Hüseyin Erdem ve Nurali Doğan'ın katıldığı ihalede en fazla kira bedelini veren Nurali Doğan yıllığı 145 bin 200 TL'ye kiralamış oldu. İhale Kanunu'na göre kapalı zarf usulü ile yapılan kiralama ihalesinde Belediye Başkanı Ömer Şengöl, zarfları ihaleye dinleyici olarak katılanların önünde bizzat açarken en fazla fiyatı veren Nurali Doğan'ın teklifi kabul edildi.  

 

İhale sonunda konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl “İhale ile kiraya verilen alanlar ile ilgili 10 yıl önce konuşanlar şimdi ortada yok. Ömer Şengöl peşkeş çekiyor, ben 10 bin liraya kiraya tutarım, diye atıp savuranlar 10 yıl geçti aradan şimdi neredeler? Yine aynı yerler ihaleye çıkıyor, gizli değil saklı değil. Öyle konuşmaya benzemez bu işler, tutabilen vardı da şimdi niye gelemediler. Kimseye peşkeş falan çektiğimiz yok. Kiralayanlara hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap