Eğirdir'de "Dünya Kadınlar Günü" Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de "Dünya Kadınlar Günü" Kutlandı
Haberin Tarihi: 9.3.2016 09:28:00 - Okunma Sayısı:1991 defa okundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi'nin organizasyonlarıyla Eğirdir'de bir kutlama programı düzenlendi.

Eğirdir'de "Dünya Kadınlar Günü" Kutlandı

 

            8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi’nin organizasyonlarıyla Eğirdir’de bir kutlama programı düzenlendi.

            8 Mart 2016 Salı günü saat 13.30’da Cami Mahallesi Vergi Dairesi Üzerinde bulunan belediye toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; TAD Eğirdir Şubesi Başkanı Gamze İnce, yönetim kurulu üyeleri, Eğirdir’li hanımların yanı sıra Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Psikologlarından Gökçe Uluışık katıldı.

            8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı, devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şahitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.

            Türk Anneler Derneği (TAD) Üyelerinden Gülten Ataalkın: “Derneğimizin vefakar üyeleri, Eğirdirimizin gönlü güzel hanımefendileri, sevgili misafirlerimiz. Dünya kadınlarının anıldığı günümüz kutlu olsun. Dünyamıza barış, gönüllerimize huzur dolsun..” diyerek programın açılışını yaptı.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı TAD Eğirdir Şubesi Başkanı Gamze İnce yaptı.

            8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde süslü püslü beylik lafların pek anlam ifade etmediğini dile getiren TAD Başkanı Gamze İnce, konuşmalarına bir şiir ile başladı.

“…çok geniş bir çayırda yürüyorum,

Ezilen otlar gibiyim,

Ezilen otlar gibiyim ayaklarımın altında

Kendi ayaklarımın altında

Hem de nedense…

demiş şair. Bir kadının ruh halini anlatırken, ülkemde kadın resimlerinden bir kesit gibi düşündüm bu dizeleri. Güçlüyüz ama, önce biz kullanamıyoruz gücümüzü. Cesaretliyiz ama, en çok korkularımıza yenilen biziz. Anayız ama, evlatlarımızın aydınlık yarınlara yürüyüşünde ne kadar anlayabiliyoruz onları. Anayız, adam edenleriz adamı. Şairin dediği gibi. Ama bir yerlerde bir hata var ya da bir eksik. O adamlar ki kadını hiçe sayıp her türlü kötülüğü reva görebiliyorlar. Ezilen biz oluyoruz, horlanan biz, suçlu biz.

            8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde öyle süslü püslü beylik lafların pek de anlam ifade etmediğini düşünüyorum. Evet, kadın yaşamın kaynağı, evet kadın aşkın, sevginin, umudun ışığı. Evet kadın ana, kadın cana can veren insanın yetişmesinde aracılık eden en önemli unsur.

            Kadınsız bir dünyanın yaşamın ne denli çekilmez olduğunu bilen herkesin, bu bilinçle hareket etmesini diliyorum. Esenlik, kurtuluş, tüm kadınların bilinçli, duyarlı, kendi haklarını bilen, savunan birer birey olabilmesinden geçiyor. Hepinizi bu inançla selamlıyorum” dedi.

            TAD Başkanı Gamze İnce’nin konuşmalarının ardından emekli öğretmen Ayşe Sönmez Bulut da “Fatma Teyze” isimli öyküsünü katılımcılarla paylaştı.

            Daha sonra TAD Üyelerinden Gülnur Gürcan, Verda Yiğitbaşı, Sevgi Yalçın, Ayşenur İnce ve Gamze İnce “Kadın Olmak” isimli şiiri okudular.

            8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Psikolog’larından Gökçe Uluışık “Kadın” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

            Gökçe Uluışık, konuşmalarının sonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde ücretsiz danışmanlık yaptığını, ayrıca engelli, yatalak hastalara psikolojik destek verdiklerini ve koruyucu aile ve evlat edinme hizmetlerinin yapıldığını ifade etti. Uluışık, “Hangi konu olursa olsun, her zaman kapılarımız açık. Mutlaka bekliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

            Gülten Ataalkın kendi yazmış olduğu “Herşeye Rağmen” isimli şiirini okudu.

            8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları tiyatro gösterisi ile devam etti.

            Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi yönetim kurulu üyelerinden Gülay Çevikbaş (Büyükanne), Gülnur Gürcan (Kız), Ayşenur İnce (Anne) ve Hacer Karaca (Oğlan)’nın rol aldığı “Aile Mutluluğunda Kadının Yeri” isimli tiyatro izleyenlerden büyük beğeni aldı.
 

            Program Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.

            Program bitiminde Emekli Öğretmen Ayşe Sönmez Bulut’un ödül alan “Bir Zamanlar Annem de Çocukmuş” isimli kitabı da satışa sunuldu.

Haber: EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap