Kış aylarında dalgaların hasar verdiği kıyılar onarılıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kış aylarında dalgaların hasar verdiği kıyılar onarılıyor
Haberin Tarihi: 10.3.2016 14:34:00 - Okunma Sayısı:1628 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi tarafından, ilçe merkezi Otogar yanından Hastane kavşağına kadar olan alanda, dalgaların hasar verdiği kıyılar onarılıyor.

Kış aylarında dalgaların hasar verdiği kıyılar onarılıyor

Eğirdir Belediyesi tarafından, ilçe merkezi Otogar yanından Hastane kavşağına kadar olan alanda, dalgaların hasar verdiği kıyılar onarılıyor. Yağmur sularının giderleri için yapılan büzlerin zarar görmesi ve kıyıların gün geçtikçe dalgalar tarafından yıpranmasından dolayı harekete geçen Eğirdir Belediyesi gerekli izinleri alarak kıyı şeridinde onarım ve tadilat çalışmalarına başladı.

Kış aylarında dalgaların kuvvetli bir şekilde kenara vurması, kıyıdaki taş ve toprakların yanı sıra yağmur suyu giderlerini ortaya çıkarması sonucu oluşan kötü görünüm, Eğirdir Belediyesi tarafından düzeltiliyor. Belediye Başkanı Ömer Şengöl, yapılan çalışmaları bizzat yerinde incelerken, kıyılara kalıcı bir çözümün şart olduğunu, belediye imkânlarıyla bu kalıcı çözümlerin yapılamayacağını söyledi. Belediye olarak geçici çözümlerle kıyıları emniyetli bir hale getirmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Şengöl, "Göl seviyesi şuanda yüksek. Dolayısıyla oluşan dalgalar kıyıya daha çok zarar veriyor. Yağmur suyu büzleri gözle bakılınca gözükmüyordu, şimdi ortaya çıktı, taşlar topraklar suyun içinde gidiyor. Kıyı şeridi kötü bir görüntü içerisinde. Belediye olarak bu durumu tesbit ettik ve gerekli izinlerimizi alarak kıyı şeridinde tadilat ve tamirat çalışmaları yapıyoruz. Dalgaların zarar verdiği bölümlere yeni taşlar ekliyoruz. Gölün içinde giden büyük taşları da araçlarımızla almaya çalışıyoruz." dedi.

 

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap