Gönüllü Öğrenciler Yukarı Gökdere Köyünde...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gönüllü Öğrenciler Yukarı Gökdere Köyünde...
Haberin Tarihi: 6.9.2013 10:32:00 - Okunma Sayısı:3909 defa okundu.

GENÇTUR Turizm Şirketi tarafından "Gönüllü Çalışma Kampı" projesi kapsamında Japonya, Güney Kore, Sırbistan ve Hollanda'dan 8 üniversite öğrencisi Eğirdir Yukarı Gökdere Köyü'ne geldi.

Gönüllü Öğrenciler Yukarı Gökdere Köyünde…

 

            GENÇTUR Turizm Şirketi tarafından “Gönüllü Çalışma Kampı” projesi kapsamında Japonya, Güney Kore, Sırbistan ve Hollanda’dan 8 üniversite öğrencisi Eğirdir Yukarı Gökdere Köyü’ne geldi.

            Gençtur’un Yurt İçi Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları kapsamında din, dil, ırk, milliyet, cinsiyet ve inanç farkı gözetmeden bir araya gelen gönüllüler Türk kültürünü öğrenmek amacıyla Türkiye’nin çeşitli yerlerine misafir oluyorlar. Bu kamplardan biri de İlçemiz Yukarı Gökdere Köyü’nde gerçekleştiriliyor. 

            Geçtiğimiz Pazar günü Yukarı Gökdere köyüne gelen gönüllü öğrenciler çevre düzenlemesi, çocuk parkına parke taşı döşenmesi, sağlık ocağı temizlenmesi ve köy okulunun boya badana işlemlerini yapacaklar. Bu çalışmaların yanısıra köyde yapılan düğünlere katıldıklarını, çevre gezileri düzenlediklerini belirten Yukarı Gökdere Köyü Ahmet Sarı: “Gönüllü öğrencilerimiz geçtiğimiz Pazar günü köyümüze geldiler. Öğrencilerimize Türk kültürünü tanıtıyoruz. Düğünlerimiz oluyor oraya gidiyoruz. Türk yemekleri ikram ediyoruz. Hepsi yemeklerimizi çok beğendiler. Bunun yanında köyümüzde bulunan çocuk parkını düzenledik, sağlık ocağı temizliği yaptık, okulumuz temizlenecek ve boyanacak. Yine elma sezonunun başlamasıyla birlikte gönüllü öğrencilerimiz elma topluyorlar. Onların burada olması köyümüze renk kattı. Bir gün çalışıyoruz, ertesi gün çevre gezisi yapıyoruz” dedi.

            Muhtar Sarı, misafir kız öğrencilere şalvar hediye ettiklerini dile getirerek öğrencilerin şalvarı çok beğendiklerini söyledi.

            Gönüllülerin grup liderliğini yapan Gizem Aktaş , tüm gönüllülerin bu projede yer almaktan sevinç duyduklarını, burada gördükleri konukseverlik sayesinde Türkiye ve Türkler hakkındaki önyargılarının değiştiğini dile getirdi.

            Aktaş ayrıca, “Gönüllü Çalışma Kampı” projesi kapsamında Türk öğrencilerinin de yurt dışında düzenlenen kamplara katıldığını ve yapılan faaliyetlerden hiç bir ücret alınmadan gönüllü olarak yapıldığını söyledi.

            Gönüllü öğrenciler dün ilçemize gelerek Kaymakam Yalçın Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Yılmaz, öğrencilerle tek tek ilgilendi ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

            Öğrenciler Eğirdir’in tarihi yerlerinin yanı sıra GÜLBUDAK Soğuk Hava Tesislerini de gezme fırsatı buldular.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap