Siyer-i Nebi Yarışmasının Yarı Finali Gerçekleştirildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Siyer-i Nebi Yarışmasının Yarı Finali Gerçekleştirildi
Haberin Tarihi: 4.5.2016 16:43:00 - Okunma Sayısı:1584 defa okundu.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in Doğumunun Yıl dönümü münasebetiyle Eğirdir Müftülüğü tarafından düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde ortaokullar arasında 'Siyer-i Nebi' (Peygamberimizin Hayatı) konulu bilgi yarışması gerçekleşti.

Siyer-i Nebi Yarışmasının Yarı Finali Gerçekleştirildi

 

            Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed  (S.A.V.)’in Doğumunun Yıl dönümü münasebetiyle Eğirdir Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesinde ortaokullar arasında “Siyer-i Nebi” (Peygamberimizin Hayatı) konulu bilgi yarışması gerçekleşti.

            Eğirdir Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşen organizasyonla ilköğretim 6 ve 7 sınıflar arasında Siyer-i Nebi "Peygamberimizin Hayatı" Yarışmasının yarı finali 3 Mayıs 2016 Salı günü yapıldı.

            İlçe genelinde 14 okulun katılımıyla öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Yarışmasının yarı finalinde, Kaynak olarak Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından İrfan YÜCEL’in “PEYGAMBERİMİZİN HAYATI” isimli kitabı kullanıldı.

            Konu ile ilgili olarak Eğirdir İlçe Müftülüğü’nden yapılan açıklamada “Müftülüğümüzün düzenlediği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşen organizasyonla ilkögretim 6 ve 7 sınıflar arasında  Siyer-i Nebi "Peygamberimizin Hayatı" Yarışması yarı finali düzenlendi. Kaynak olarak Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından İrfan YÜCEL’in “PEYGAMBERİMİZİN HAYATI” isimli kitabı kullanıldı. Yarışma İlçe genelinde 14 okulun katılımıyla öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde gerçekleştirildi. Öğleden önce Merkezde bulunan 8 okulumuzun öğrencileri, öğleden sonra Köy ve Kasabalarda bulunan 6 okulumuzun öğrencileri kıyasıya yarıştı. Her iki grupta da yarışmaya çok iyi hazırlandığı görülen öğrencilerimiz arasından ilk üç yedek sorular sonucunda ancak belirlenebildi. Merkez okulları arasında Muazzez Yaşar Şapçı Ortaokulu, İrfan Kaynak Ortaokulu, Süleyman Demirel Ortaokulu; Köy ve Kasaba okullarımız arasında ise Gökçehüyük Ortaokulu, Sarıidris Ortaokulu, Yukarı Gökdere Ortaokulu ilk üçe girerek finale gitmeye hak kazandılar.” denildi.

            Yarışma sonunda kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Sacit Ekerim: “Bu yarışmanın kaybedeni yok. Hepiniz bir inci’siniz, hepiniz birincisiniz. Yarışmaya katılan öğrencilerimize, onları hazırlayan öğretmenlerimize ve programda katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

            Program sonunda İlçe Müftüsü Sacit Ekerim ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nejdet Savaş tarafından yarışmaya katılan tüm öğrencilere kitap seti hediye edildi.

            Yarışmanın Finali ise 10 Mayıs Salı Günü saat 10:00’da Kervansaray düğün salonunda gerçekleştirilecek. Etkinliğe tüm halkımızın davetli olduğu bildirildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap