Eğirdir'de Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu...
Haberin Tarihi: 5.5.2016 16:01:00 - Okunma Sayısı:1710 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu tarafından yürütülen"Bizler de Geleceğiz" isimli proje tanıtım töreninden sonra, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ü makamında ziyaret etti.

 Eğirdir’de Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu…

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Çarıkçı, Başkan Şengöl’ü Ziyaret Etti

 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu tarafından yürütülen “Bizler de Geleceğiz” isimli proje tanıtım töreninden sonra, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette; Gazetemiz sahibi Abdullah Sinan da hazır bulundu.

            Belediye Başkanı Şengöl ziyaret sırasında, Rektör Çarıkçı’ya, okullarımıza her zaman destek olduklarını en iyi yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu ve eğitime yapılan yatırımların yarınlarımız için önem arz ettiğini ifade etti.                                        

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Rektör Çarıkçı’ya Eğirdir’e yapılacak ve yapılması planlanan projelerinden bahsetti. En büyük hayalinin Eğirdir’e bir butik üniversite kazandırmak olduğunu dile getiren Şengöl, “Eğirdir’de eğitim hizmetleri için canla başla çalışmaya ve taşın altına gövdesini koymaya hazır olduğunu, Belediye olarak, Eğirdir'de yapılması düşünülen MYO binası için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ve her türlü desteği vereceklerini söyledi.

 

            Eğirdir'de Köprübaşı Mevkiindeki Turizm Otelcilik Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun bulunduğu alanın yakınında yapılması düşünülen yeni binanın kargas inşaatının Eğirdir Belediyesi tarafından yapılacağını da ifade eden Başkan Şengöl, "Binanın karkas inşaatını Belediye olarak biz yapacağız.. Yeter ki Eğirdir'imize okul binası yapılsın, yeni bölümler açılsın, yeni öğrenciler gelsin ve öğrenci sayısı artsın" açıklamasında bulundu.

            SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’da Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO’nun bulunduğu alana yapılacak olan okul binasının sıkı takipçisi olacağını ve çalışmalara hız vereceğinin sözünü verdi.

            Konuşmalarında Meslek Yüksek Okulu’nun yerine Eğirdir’de Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun yapılmasının daha doğru olacağını böylece daha fazla bölümler açılabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Rektör Çarıkçı: “Eğirdir’de MYO’dan ziyade Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yapılması daha avantajlı olur. İki tane bölüm yerine 4-5 tane daha bölüm açılır. Eğirdir’in öğrenci potansiyelini bu şekilde arttırabiliriz.  Eğirdir, Isparta’ya 15 dk. mesafesi olan bir ilçemiz. Öğrencilerimiz ve hocalarımız rahatlıkla Isparta’ya gidip gelebilirler” dedi.

            Son günlerde medyada çıkan ‘Isparta’ya 2’nci Üniversite kuruluyor’ haberini Rektör Çarıkçı’ya soran Gazetemiz sahibi Abdullah Sinan, “Efendim; son dönemlerde Isparta’ya ikinci bir üniversitenin kurulması düşünülüyor. İkinci Üniversite olur mu?, Hayal mi olur? Sorusuna Rektör Çarıkçı: “Evet böyle bir şey var. İkinci üniversite olur ama? Uzun vadeli sürede olur…” yanıtını verdi.

 

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Rektör Çarıkçı’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rektör Çarıkçı’ya günün anısına Kristal Elma hediye etti.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap