"Siyer-i Nebi" Bilgi Yarışmasının Galibi Sarıidris Ortaokulu Oldu...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Siyer-i Nebi" Bilgi Yarışmasının Galibi Sarıidris Ortaokulu Oldu...
Haberin Tarihi: 10.5.2016 17:23:00 - Okunma Sayısı:2215 defa okundu.

6 okulun mücadele verdiği bilgi yarışmasında, 20 sorunun hepsini doğru bilerek 100 tam puan alan Sarıidris Ortaokulu ipi göğüsleyen taraf oldu.

“Siyer-i Nebi” Bilgi Yarışmasının Galibi Sarıidris Ortaokulu Oldu…

 

            Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed  (S.A.V.)’in Doğumunun 1445’nci Yıl dönümü münasebetiyle Eğirdir Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesinde ortaokullar arasında “Siyer-i Nebi” (Peygamberimizin Hayatı) konulu bilgi yarışmasının Final etabı gerçekleşti.

            6 okulun mücadele verdiği bilgi yarışmasında, 20 sorunun hepsini doğru bilerek 100 tam puan alan Sarıidris Ortaokulu ipi göğüsleyen taraf oldu.

            Eğirdir Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşen organizasyonla ilköğretim 6 ve 7 sınıflar arasında Siyer-i Nebi (Peygamberimizin Hayatı) Yarışmasının yarı finali 3 Mayıs 2016 Salı günü, Final etabı ise 10 Mayıs 2016 Salı günü yapıldı.

            “Siyer-i Nebi” Bilgi Yarışmasının finali bugün saat 10.00’da Kervansaray düğün ve toplantı balonunda gerçekleşti.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesinden sonra Yenimahalle Cami İmam Hatibi Ömer Yeşil, Kur’an-ı Kerim tilavetini okudu.  Daha sonra Eğirdir Müftüsü Sacit Ekerim ve Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdür V. Yalçın Karakaya birer konuşma yaptılar.

 

6 Okul Final Yarışına katıldı

            Geçen hafta İlçe genelinde 14 okulun katılımıyla gerçekleşen Siyer-i Nebi Yarı Final yarışması sonucunda finale kalan 6 okul dün düzenlenen yarışmada ter döktü.

            Eğirdir Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu, İrfan Kaynak Ortaokulu, Süleyman Demirel Ortaokulu, Yukarı Gökdere Mustafa Köklü Ortaokulu, Gökçehöyük Ortaokulu ve  Sarıidris Ortaokulu’un katılımıyla gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Yarışmasının finalinde de Kaynak olarak Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından İrfan YÜCEL’in “PEYGAMBERİMİZİN HAYATI” isimli kitabı kullanıldı.

            Yarışmanın jürisi; İlçe Vaizi Faruk Boztepe, Hızırbey Camii Kayyımı Samet Üstün, Eyüpler Hacı Ramazanlar Mah. Cami İmam Hatibi Recep Yıldız’dan oluştu.

            Heyecanlı geçen yarışma sonucunda Sarıidris Ortaokulu 100 puanla birinci, Gökçehöyük Ortaokulu 95 Puanla ikinci ve Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu 80 Puanla üçüncü oldu.

 

            Öğrenciler Altın ile Ödüllendirildi…

            Eğirdir Müftülüğünün organizasyonlarıyla gerçekleşen bilgi yarışmasında başarılı olan öğrenciler altın ile ödüllendirildi.

            Huzurevi’nde Kalan Anneler, Ödülleri Takdim Etti…

            Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Eğirdir Huzurevinde kalan annelerimizden; Ayşe Hardal, Üçüncü olan Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu öğrencilerine (Gram Altın), Gülten Gürdal İkinci olan Gökçehöyük Ortaokulu öğrencilerine (Çeyrek Altın) ve Adile Kahraman birinci olan Sarıidris Ortaokulu öğrencilerine (Yarım Altın) hediyelerini takdim etti.

            Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

            Yarışmaya katılan bütün okullarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap