Haydi Eğirdirli Oluklacı'ya

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Haydi Eğirdirli Oluklacı'ya
Haberin Tarihi: 11.5.2016 09:34:00 - Okunma Sayısı:1741 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi'nin her yıl gelenek halinde düzenlediği Oluklacı Şenliği hafta sonu Oluklacı Mevkii'nde yapılacak. Bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilecek olan Şenliğe bütün vatandaşların davetli olduğu belirtildi.

Haydi Eğirdirli Oluklacı’ya

14. Eğirdir Oluklacı Şenliği 15 Mayıs 2016 Pazar Günü yapılacak

 

Eğirdir Belediyesi’nin her yıl gelenek halinde düzenlediği Oluklacı Şenliği hafta sonu Oluklacı Mevkii’nde yapılacak. Bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilecek olan Şenliğe bütün vatandaşların davetli olduğu belirtildi.

 

Eğirdir Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre; “En küçüğünden en büyüğüne bütün Eğirdirlilerin buluştuğu Oluklacı Şenliğine bütün halkımız davetlidir. 
15 Mayıs 2016 Pazar Şenlik Programı
07.00'da Belediye önünden hareket ve tırmanış başlıyor. 
09.30'da Kahvaltı
10.00-12.00 çeşitli kategorilerde yarışmalar
13.00-15.00 arası öğle yemeği
15.00-17.00 arası çeşitli oyunlar ve müzik eşliğinde oyunlar
17.30'da en yaşlı bayan- erkek katılımcıya yarım altın hediye
18.30 Dönüş hazırlığı 
19.00'da mesire alanını terk etme

Değerli Oluklacı severler, Oluklacı'da yapılacak olan etkinliğimizde müzikal enstrüman çalabilen herkes enstrümanları ile bize eşlik ederlerse seviniriz” denildi.

OLUKLUCA’nın Tarihi

Atalarımız doğada ibadet etmeyi hep sevmişlerdir. Olukluca’yı da sık sık ziyaret ederek ibadet etmişlerdir. Camili Yayla adına dikkat edilirse, ibadet için yaylada bile cami yaptırmışlardır. Dedegöl dağındaki Karagöl’e kadar giderek on beş gün orada kalıp ibadet ettikleri bilinmektedir.

Şeyh Mehmet Sultan için halk arasında bir hikâye anlatılır: O’nun bir katırı varmış. İbadet etmek için Olukluca’ya çıkarken Şeyhin rahat gitmesi için katırın arka ayakları uzarmış. Şeyh inerken rahat inmesi için katırın ön ayakları uzarmış.

Oluklacı bir meşe korusudur. Ne yazık ki asırlık meşeler 1911 kışında kesilmiştir. O yıl öyle kış olmuş ki yüz gün gölün buzu kalkmamış. Soğuktan yakacak kalmadığı için korudaki asırlık meşeler, hatta katranlardan bazıları kesilerek Eğirdir’li hayatta kalma savaşı vermiştir. Olukluca’daki şimdiki ağaçlar kesilen meşelerin köklerinden ya da yeniden oluşan ağaçlardır. Eğirdirliler yıllardır bu alana çıkarak birlik ve beraberlik içerisinde zamanlarını geçirirler.

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap