Bağlar Okulunda Bilim Fuarı Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bağlar Okulunda Bilim Fuarı Açıldı
Haberin Tarihi: 11.5.2016 16:08:00 - Okunma Sayısı:2380 defa okundu.

Genç mucitlerin birbirinden değişik olarak hazırladığı 45 proje, sergiyi gezenlerden tam not aldı.

Bağlar Okulunda Bilim Fuarı Açıldı

 

Eğirdir Bağlar İlkokulu ve Ortaokulu’nda Tübitak 4006  Bilim Fuarı açıldı.

 

Genç mucitlerin birbirinden değişik olarak hazırladığı 45 proje, sergiyi gezenlerden tam not aldı.

 

            Bağlar İlkokulu ve Ortaokulu’nun Tübitak 4006 Bilim Fuarı sergisinin açılışı bugün saat 11.00’de okul  bahçesinde gerçekleşti.

            Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesine müteakip, Bağlar Ortaokulu Müdür Vekili Halil Kurtuluş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmasıyla devam etti.

            Kurtuluş, konuşmalarında: “Tübitak’ın desteğiyle bu yıl ilkini düzenlediğimiz Tübitak 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları; öğrenmeye istekli, merek eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, öğrencilerin, bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Okul olarak bizim de öncelikli amacımız bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız Türkçe alanında 6 proje, Matematik alanında 7 proje, Fen ve Teknoloji alanında 14 proje ve yabancı dil İngilizce alanında 12 proje ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında 6 proje olmak üzere toplam 45 projeyi, 49 öğrencimiz 7 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarıyla ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz.
            Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Bilinmelidir ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır.

            Değerli konuklar, okul öncesi öğrencilerimizin ve ortaokul öğrencilerimizin yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru resim çalışmalarını da böyle bir sergiyle beraber sizlere sunmak istedik.

            Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” dedi.

            Okul Müdür Vekili Halil Kurtuluş’un konuşmalarının ardından anaokulu öğrencileri gösterilerini sundular. Ortaokul öğrencileri okul korosu birbirinden güzel şarkıları seslendirdiler. Okul kız-erkek Halk Oyunu grubunun ‘Harmandalı’ gösterisi izleyenlerden büyük beğeni aldı.

            Daha sonra Tübitak 4006 bilim fuarının açılışı gerçekleştirildi. Fuarın açılış kurdelesini Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdür V. Yalçın Karakaya, Şube Müdürleri Nejdet Savaş, Abdürrahim Tan, Eğirdir Halk Bank Şubesi Müdürü Mevlüt Korkmaz, Eğirdir MAREM Müdürü İsa Eren ve SAREM Müdürü Şakir Çınar birlikte keserek, hayırlı olsun temennilerinde bulundular.

            Sergiyi gezen protokol, öğrencilerden proje bilgilerini aldılar. Oldukça bilgi sahibi olduğu gözlenen proje sorumluları, protokol tarafından beğeniyle karşılandı.
 

            Eğirdir Bağlar Okulu’nun Bilim Fuarı sergisi 3 gün boyunca açık kalacak.

            Öğrenci velilerinin el emeğiyle yapmış oldukları pastalar, börekler…vb. ürünlerin satışının yapıldığı kermes de sergide yer aldı.
 Kermesten elde edilecek gelirin okulun eksikliklerinin giderilmesinde kullanılacağı bildirildi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap