16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

Küçük Kalplerden Büyük Hünerler...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Küçük Kalplerden Büyük Hünerler...
Haberin Tarihi: 13.5.2016 17:41:00 - Okunma Sayısı:1815 defa okundu.

Eğirdir Mustafa Çetinkaya İlkokulu Anasınıfı öğrencilerinin yılsonu etkinliği yapıldı.

Küçük Kalplerden Büyük Hünerler…

Eğirdir Mustafa Çetinkaya İlkokulu Anasınıfı öğrencilerinin yılsonu etkinliği yapıldı.

Mustafa Çetinkaya Anasınıfı öğrencilerinin 2015-2016 Eğitim öğretim yılı, yılsonu ve mezuniyet etkinliği bugün Kervansaray düğün ve toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Anasınıfı öğretmeni Sevil Kutlu yönetiminde; küçük hanımların ve küçük beylerin bir yıl boyunca okullarında hazırladıkları ve öğrendikleri birbirinden güzel piyesler, rond’lar renkli ve eğlenceli görüntülere sebep oldu.

Saat 15.00’de Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın söylenilmesiyle başlayan programda, Okul öğrencilerinden Ahmet Can Karatay ve Kenan Uğur “Hoşgeldiniz” isimli şiiri birlikte okuyarak aileleri selamladılar.

 Daha sonra Okul Müdürü Mustafa Kemal Ata, günün anlam ve önemini belirten bir açılış konuşması yaptı.

“Okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir…”

Okul öncesi eğitim süresince çocukların ilköğretime hazırlandığını, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrendiklerini dile getiren Okul Müdürü Mustafa Kemal Ata, şunları ifade etti: “Bugün çocuklarımız yıl boyunca yapmış oldukları etkinliklerden sizlere bir demet sunacaklar.

Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenmektedirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır.

Bu dönem, araştırmacılar için çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olarak görülmektedir. Çocukta zeka gelişiminin %70’lik kısmı 7 yaşına kadar tamamlanır ve öğrenme becerisi bu yaşta gelişir.

3 yaşına kadar bir çocuğun beyni bir yetişkinden 2,5 kat fazla çalışır. 6 yaşına kadar bir profesörden 2 kat hızlıdır. Yapılan tüm uluslararası araştırmalar ve uygulanan testler göstermektedir ki 0-6 yaş grubunda, gelişim düzeyinde okul öncesi eğitimi almış çocukların akademik programlarda eğitim almış olanlara göre 1. Sınıf başarı düzeyleri daha yüksektir ve okuma yazmaya daha hızlı geçmektedirler. 12 yaşında IQ değerleri 5 puan daha yüksektir. 15 yaşında yetenek sınavlarında %90-100 arası başarı sağlarlar. %65’i liseyi, %45’i üniversiteyi sorunsuz kazanır ve bitirir. Yetişkin olduklarında dış dünyayla kolay ve sağlıklı iletişim kuran, sosyal insanlar olurlar” dedi.  

Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerektiğini ifade eden Okul Müdürü Ata, “Böylesine önemli bir dönemde yavrularınızı bizlere güvenerek teslim etmeniz bizim için gurur verici olup, bu vebali hakkıyla yerine getirmek için özenle çalıştığımıza emin olmanızı diliyorum” diye konuştu.

Konuşmalarında çocuklara da seslenen Ata, “Sevgili çocuklar, sizler milletimizin en değerli varlığı, barışın ve sevginin temsilcisi, aydınlık yarınlarımızın güvencesisiniz. Sizleri çok seviyor, sizlere inanıyor ve sizlere güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Ata, konuşmasının sonunda emeği geçen anasınıfı öğretmeni Sevil Kutlu’ya, öğrenci velilerine ve öğrencilere teşekkürlerini sundu.

Okul Müdürü Mustafa Kemal Ata’nın konuşmalarının ardından öğrencilerin bir yıl boyunca hazırladıkları şiirlere, piyeslere geçildi.

İlk önce Firdevs Yıldırım “Bayrak” isimli şiiri, Zeynep Yıldırım “Atatürk” isimli şarkısını, Mustafa Yalçın ve Semih Koçkar “Bayrağımız” isimli şiiri seslendirdiler.

Ege Yöresi Harmandalı Zeybeği Büyük Alkış Aldı…

Mustafa Çetinkaya Anaokulu’nun yıl sonu etkinlikleri çevresinde, Halk Oyunları öğretmeni Hatice Özdilek’in yönetiminde çocuklar ‘Ege Yöresi Harmandalı Zeybeği’ oynadılar. Çok güzel bir performans sergileyen öğrenciler salonda bulunanlardan büyük alkış aldılar.

 
 

Talha Demiröz ve Kardelen Albir “İzindeyiz Yüce Atam” isimli marşı seslendirirken, Muhammed Kaan Görgülü “Şehitler Ölmez” isimli şiiri okudu.

Daha sonra öğrencilerin hazırlamış olduğu Meslekler Rondu izlenildi. Öğrenciler birbirinden değişik mesleklere bürünerek sahneye çıktılar ve kendilerinin hangi meslekten olduğunu tanıttılar.

Doruk Gültekin’in “Atatürk” isimli şiiri okumasını takiben, Livanur Gönel ve Alperen Özyer’de “İstiklal Marşımız”ın 10 kıtasını ezbere okudular.
Berk Oğul, Selay Kaygısız, Furkan Yiğit Gezer ve Yiğit Çiftçi “Vatan Türküsü” isimli şiiri hep birlikte okudular.

Mustafa Çetinkaya Anaokulu’nun yılsonu etkinlikleri, bütün öğrencilerin sahneye çıkarak “Bölge Bölge Türkiye’m” isimli gösteriyi sunmaları ile sona erdi.

Çocuklarının bu mutlu gününe tanıklık eden ailelerin de heyecanı çocuklar kadar fazlaydı. Aileler bugünü bol bol fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdiler.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap