CHP 90. Kuruluş Yılını Kutladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP 90. Kuruluş Yılını Kutladı
Haberin Tarihi: 10.9.2013 11:09:00 - Okunma Sayısı:1705 defa okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eğirdir İlçe Teşkilatı, CHP'nin kuruluşunun 90. yıldönümü dolayısıyla dün Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

CHP 90. Kuruluş Yılını Kutladı

 

            Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eğirdir İlçe Teşkilatı, CHP'nin kuruluşunun 90. yıldönümü dolayısıyla dün Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

            Çelenk sunma töreninde bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP Eğirdir İlçe Başkanı Fatih Akalın yaptı.

            Akalın konuşmasında şunları söyledi: “19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da başlayan Kurtuluş Savaşı kahraman Türk Milletinin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir milli mücadelesine sahne olmuş ve ülkesinin bağımsızlığına inanan ve esaretten kurtulma savaşını veren bir ulusun bu azim ve kararlılığı sonucu 9 Eylül 1922 günü Yunan işgal kuvvetlerinin İzmir’den denize dökülmesi ile sonuçlanmıştır.

            Bu nedenle 9 Eylül günü Türk İstiklal tarihinde en önemli sayfa olarak tarihteki yerini almıştır. Bu anlamda ilk olarak Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere değerli silah arkadaşlarını ve bu milli mücadelede çok zor şartlar altında canları pahasına vatan sevgisi ve bir ulus olabilme tutkusu adına şehit olan tüm Mehmetçiklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gelecek nesillerde Türkiye'nin laik, demokratik ve hukuk devleti olmasında sigorta konumunda olacak olan, Atatürk'ün ilke ve devrimlerini korumayı ve kollamayı ulusal bir misyon olarak üstlenen ve bu görevini tüm olumsuzluklara rağmen halen istikrarlı bir şekilde sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşu da Türkiye'de siyasi anlamda büyük önem taşımaktadır.

            Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu konumda; çoğu zaman Cumhuriyetimizin vazgeçilmez ilkelerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına tehdit oluşturan durumların sıklıkla ortaya çıktığı bugünkü ortamda, Cumhuriyet Halk Partisi'nin varlığı bile Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını sürdürmesinde büyük bir güvence oluşturmaktadır. Ve Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece de bu güvence sürecektir. Cumhuriyet Halk Partisi kurulmuş olduğu günden bu yana kurucusu olduğu Atatürk'ün değiştirilemez ilke ve inkılaplarından asla taviz vermemiş ve laik, demokratik, hukukun üstünlüğüne bağlı ve çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti çizgisinden hiçbir zaman sapmamıştır. Bu gün ülkemizin içerisinde bulunmuş olduğu durumda her zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülke siyaseti içerisinde var olma zorunluluğunu ve sorumluluğunu ortaya koymaktadır. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden bu güne dek halkına vermiş olduğu laik ve demokrat çizgiden ayrılmama sözünü ve kanının son damlasına kadar laik cumhuriyeti koruma ve kollama görevini sürdürecektir. Cumhuriyet Halk Partisi; siyasi tarihimizde Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilk genel başkanlığı görevini üstlenmesiyle bizlere büyük gurur ve onur veren Ulu Önder Atatürk'ün ve onun kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilkeleri doğrultusunda kararlılığını sürdürmeye; halkımızın umudu, beklentisi ve aydınlık yarınların güvencesi olmaya devam edecektir. Hepimiz ülkemiz, cumhuriyetimiz, özgürlüklerimiz, demokrasimiz ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için çok çalışmak zorundayız. Bu düşüncelerle partimizin 90. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

            Daha sonra parti binasına geçilerek günün anısına pasta kesimi yapıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap