Tomurcuklar Anaokulundan Muhteşem Yılsonu Gösterisi...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tomurcuklar Anaokulundan Muhteşem Yılsonu Gösterisi...
Haberin Tarihi: 16.5.2016 18:02:00 - Okunma Sayısı:1950 defa okundu.

İlçemizin güzide anaokullarından bir tanesi olan Tomurcuklar Anaokulu'nda Okul Öncesi Eğitim Şenliği düzenlendi.

            Tomurcuklar Anaokulundan Muhteşem Yılsonu Gösterisi…

 

İlçemizin güzide anaokullarından bir tanesi olan Tomurcuklar Anaokulu’nda Okul Öncesi Eğitim Şenliği düzenlendi.

            Tomurcuklar Anaokulu Anasınıfı öğrencilerinin 2015-2016 Eğitim öğretim yılı, yılsonu ve mezuniyet etkinliği bugün Tomurcuklar Anaokulu okul bahçesinde gerçekleştirildi.

            Minik Yıldızlar, Renkli Mantarlar ve Uğur Böcekleri sınıflarının birbirinden güzel hazırladıkları piyesler büyük alkış aldı.

            Saat 11.30’da Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın söylenilmesiyle başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdiresi Sevgi Bilgiç yaptı.
 

            Bilgiç: “Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır.

            Bu dönem, araştırmacılar için çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olarak görülmektedir. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterirler.

            Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğinin ilk düğmesidir. Ve bunun doğru iliklenmesi gerekir.

            Eğitim, Öğrenci-Öğretmen-Veli üçgeninden oluşan platformdur. Bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa, çocuklarımızda o oranda sağlam bir kişilik kazanırlar.

            Eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ana kucağındaki yoğun ilgiden sonra, Anaokulu ortamı çocuk için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Olumlu ya da olumsuz anlamda verilen her şey, onları yetişkinlik yıllarında da doğru etkilemektedir.

            Aile ve eğitimci işbirliği ile gerçekleşen okulöncesi eğitim; çocuğun daha yaratıcı, ileriyi görebilen, yeni ürünler yaratabilen ve çevresini kendi am

açları için yönlendirebilen bağımsız bir birey olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır.

            Tomurcuklar Anaokulu olarak, okulöncesi eğitimini sağlam temeller üzerine kurmak için öğrencilerimizin ihtiyacı olan tüm bilgi ve becerilerini kazandırmayı hedefledik.

            Bu hedeflerimizde emeği geçen okulumuz öğretmenlerine ve yardımcı personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

            Okul Müdiresi Sevgi Bilgiç’in konuşmalarının ardından, çocukların toplum önünde kendini ifade edebilmek, özgüvenlerini gösterebilmek, Türk kültürünü tanıma ve sergilemeleri, büyüdüklerinde arşivlerinde tatlı anılarının olduğu bir gün yaşatmak için okullarında bir yıl boyunca hazırlamış oldukları gösterilere geçildi.

            İlk önce Minik Yıldızlar gurubu sahneye çıkarak, Türk kültürünün en önemli halk oyunlarından bir tanesi olan ‘Harmandalı’ oyununu oynadılar. Daha sonra Renkli Mantarlar Grubu Türkmen Kızı ve Keklik gösterilerini sundular.
 

            Uğur Böcekleri sınıfı öğrencilerinden Cemre Yurdakon ve Gülşen Çağlar İstiklal Marşımızın on kıtasını ezbere okuyarak büyük alkış aldılar.

            Uğur Böcekleri sınıfı öğrencileri ‘Tavşan’ Rond’unu, Yıldızlar ve mantarlar grubunun İngilizce şarkı eşliğinde Rond’larını sergilediler.

            Programın sonunda Minik Yıldızlar, Renkli Mantarlar ve Uğur Böcekleri sınıflarının katılımıyla tekvando gösterisi izlenildi. Küçük tekvandocular, yapmış oldukları gösterileriyle izleyenlerden büyük beğeni aldı.

            Tomurcuklar Anaokulu Anasınıfı öğrencilerinin 2015-2016 Eğitim öğretim yılı, Okul Öncesi Eğitim Şenliği, öğrencilerin mezuniyet diplomalarının dağıtılması ve animasyon gösterilerinin ardından sona erdi.
 

            Tomurcuklar Anaokulu’ndan mezun olan öğrencilerimizi kutluyor, bundan sonraki eğitim öğretim yıllarında da başarılar diliyoruz.

 

EMEL TURAN KARTAL - AKIN

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap