Eğirdir MYO 450 Öğrencisini Uğurladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MYO 450 Öğrencisini Uğurladı
Haberin Tarihi: 18.5.2016 12:44:00 - Okunma Sayısı:2910 defa okundu.

Okul Birincisi Fatma KANSU...

Eğirdir MYO 450 Öğrencisini Uğurladı

Okul Birincisi Fatma KANSU…

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Eğirdir Meslek Yüksek Okulu (EMYO) 20. Mezunlarını dün düzenlenen törenle uğurladı.

2015-2016 Akademik Yılında; Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel işletmeciliği Programı (normal-ikinci öğretim), Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı (Normal – ikinci öğretim), Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, İnsan Kaynakları Yönetimi Programı (Normal – ikinci öğretim), Aşçılık Programı (Normal – ikinci öğretim) ve Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı (Normal – ikinci öğretim) Bölümlerinden toplam 450 öğrenci mezun oldu.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNMA

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksek Okulu tarafından 17 Mayıs 2016 Salı günü düzenlenen 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Dün saat 15.00’de Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunan öğrenciler burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı söyledikten sonra kortej eşliğinde Eğirdir Meslek Yüksek Okulu’na yürüdüler.

MEZUNİYET TÖRENİ

Eğirdir Meslek Yüksek Okulu bahçesindeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasında sonra Okul Müdürü Doç. Dr. Tahir Tilki, bir açılış konuşması yaptı.

Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Tahir Tilki, açılış konuşmasında “Oldukça titiz çalışan akademik ve idari kadronun desteğiyle insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın gençler yetiştirildi” dedi.

DOÇ. DR. TAHİR TİLKİ: “AYRICALIKLI OLDUĞUMUZU BİLİYORUZ”

Doç. Dr. Tilki, konuşmasında şunları ifade etti: “Son yıllarda, ülkemizde birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da hızlı bir değişim yaşanmaktadır. Bu değişimleri analiz ederek sistemimize uygun olanları uygulamak için yoğun bir mesai harcamaktayız. Öğrencilere en güzel teorik bilgilerle birlikte uygulama becerisini kazandıracak ve girişimci ruhu azami düzeye ulaştıracak bir eğitim sistemini uygulamaya çalışmaktayız. Bu nedenle ayrıcalıklı olduğumuzu biliyor, yeni mezunlarımızı yeni yaşamlarına uğurlamanın coşkusunu ve sevincini bir arada yaşıyoruz.

Kıymetli veliler; evlatlarınızı yaşamlarının bir döneminde bizlere emanet ettiniz. Oldukça titiz çalışan akademik ve idari kadronun desteğiyle insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın gençler yetiştirildi. Onlarla gurur duyabilirsiniz.

Değerli öğretim elemanlarım; öğrencilerimizi yaşantılarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugüne getirdiniz. Katkılarınızdan dolayı akademik ve idari personelimize teşekkür ederim.

Sevgili öğrencilerim, yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yaşıyorsunuz. Başardıklarınız sonraki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarı, sunulacak olanakların nedeni olacaktır.

Akla ve bilime dayalı aydınlık yarınlar için Eğirdir Meslek Yüksekokulu kimliğinizi onur duyarak taşımanız ümidiyle hepinize dayanışma içinde geçireceğiniz bir yaşam diliyorum. Yolunuz açık, bahtınız güzel olsun. Allah yardımcınız olsun” dedi.

EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ TARAN: “EĞİRDİR’İ UNUTMAYIN!..”

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Belediye Başkan Vekili Hasan Bilal Taran ise şöyle konuştu:

“İl dışındaki bir cenaze törenine katıldığı için aranızda bulunamayan Belediye Başkanımız Ömer Şengöl’ün selamlarını ileterek hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Eğirdir öğrenci kenti olma yolunda hızla ilerliyor. İlçemizde her yıl çoğalan öğrenci sayımızla bunu görmek mümkün. Sizlerden bir Eğirdirli olarak isteğim var. Mezun olan arkadaşlarımızın Eğirdir’i unutmamalarını rica ediyorum. İnanıyorum ki mezun olan öğrencilerimiz, her yerde birer gönüllü turizm elçisi olarak Eğirdir’imizin tanıtımına katkıda bulunacaklardır.

Aldıkları eğitimden sonra hayata atılacak olan ve vatanımıza, milletimize yararlı olacağına inandığımız bütün mezun olan öğrenci kardeşlerimize bundan sonraki yaşantılarında başarılar diliyorum. Sağlıklı ve mutlu bir gelecek sizin olsun.”

KAYMAKAM AKDAŞ: “GURUR VERİCİ…”

Kaymakam Akdaş da konuşmalarında mezun olan öğrencileri kutladı ve meslek hayatlarında başarılar dileyerek şunları ifade etti:

“Bugün güzel bir gün, güzel bir hava. Eğirdir’imizde üç tane meslek yüksek okulumuzdan biri olan Eğirdir MYO’nun mezuniyet töreninde hep beraberiz. Buralar eğitim yuvaları, buralar ilim irfan yuvaları. Çocuklarımız eğitim almak için Türkiye’nin çeşitli yerlerinden geliyorlar. Eğitimde 2 sene 3 sene yaşıyorlar. Eğirdirliler de çocuklarımızı bağrına basıyor. Gördüğüm kadarıyla öğrencilerimizde memnuniyet kat sayısı çok yüksek. Bu da bizim için onur verici, gurur verici. Eğitim öğretim boyunca burada emek veren tüm öğretim görevlilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de yeni yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

OKUL BİRİNCİSİ FATMA KANSU YAŞ KÜTÜĞÜNE PLAKET ÇAKTI

Konuşmaların ardından okulu birinci, ikinci ve üçüncülükle bitiren öğrencilerin isimleri açıklandı. Eğirdir Meslek Yüksekokulu’nu birincilikle bitiren Park ve Bahçe Bitkileri bölümü, Peyzaj ve Süs Bitkileri programı öğrencisi Fatma Kansu yaş kütüğüne plaket çaktı. Kansu’nun mezuniyet belgesini ve ödülünü Kaymakam Abdullah Akdaş takdim etti.

Okulu ikincilikle bitiren Eğirdir MYO Gıda İşleme bölümü, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi programı öğrencisi Selin Talaşçı’ya mezuniyet belgesini ve ödülünü Belediye Başkan Vekili Hasan Bilal Taran takdim etti.

Okulu üçüncülükle bitiren Büro Hizmetleri ve Sekreterlik bölümü, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı öğrencisi Pınar Birol’a ise mezuniyet belgesini ve ödülünü Eğirdir MYO Müdürü Tahir Tilki takdim etti.

ÖDÜL TÖRENİ

Bölümlerde derece giren öğrenciler de ödüllendirildi.

Eğirdir MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümü Turizm ve Otel İşletmeciliği programı birincisi Uğur Metin, ikincisi Betül Kaya ve Üçüncüsü Esra Gültaş; Aşçılık programı (normal öğretim) birincisi Umut Kahraman, İkincisi Yasemin Yıldırım, Üçüncüsü Hatice Alveroğlu; Aşçılık programı (ikinci öğretim) birincisi Hasan Emir Danışmaz, ikincisi Nezahat Sönmez ve üçüncüsü Melike Kıvrak sahneye davet edildi. Dereceye giren öğrencilerin hediyelerini ve mezuniyet belgelerini Eğirdir MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Hüseyin Duman ile bölüm öğretim elemanları takdim ettiler .

Büro Hizmetleri ve Sekreterlik bölümü Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı birincisi Pınar Birol, ikinci Seher Kapucuk ve üçünc Şebnem Aküzüm’ün hediyelerini Eğirdir MYO Büro Hizmetleri ve Sekreterlik bölüm başkanı İbrahim Demirtaş ile bölüm öğretim elemanları takdim ettiler.

Gıda İşleme bölümü Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi programı (Normal öğretim) birincisi Hüseyin Mıh, ikinci Şahan Doğan, üçüncü Büşra Kansoy’a,

Gıda İşleme bölümü Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi programı (İkinci öğretim) birincisi Selin Talaşçı, ikinci Ebru Birgi, üçüncü Gülistan Güldiken’e ödüllerini Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nilgün Budak ve bölüm öğretim elemanları takdim ettiler.

Yönetim ve Organizasyon Bölümü İnsan Kaynakları Yönetimi programı (Normal öğretim) birincisi Kezban Çalışmaz, ikinci Münüre Saydam, üçüncü Gonca Acun’a, İnsan Kaynakları Yönetimi programı (İkinci öğretim) Birincisi Didem Akbay, ikinci Merve Öksüz, üçüncü Furkan Çolak’a hediyelerini Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Bayer ve bölüm öğretim elemanları takdim ettiler.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı birincisi Ebubekir Akusta, ikinci Gizem Çiloğlu ve üçüncü Ali Talip Koçer’in hediyelerini Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Nurdan Kuşat ve bölüm öğretim elemanları takdim ettiler.

Park ve Bahçe Bitkileri bölümü Peyzaj ve Süs bitkileri programı birincisi Fatma Kansu, ikinci Osman Ünalır ve üçüncü Büşra Çoban’a hediyelerini Bölüm başkanı öğretim Görevlisi Sibel Akten ve bölüm öğretim elemanları takdim ettiler.

Okullarını derece ile bitiren öğrencilerin hediyelerinin verilmesinden sonra SDÜ Spor Tesisleri İşletme Müdürlüğü’nce düzenlenen halı saha turnuvasında, Eğirdir MYO’yu başarı temsil eden futbol takımında oynayan öğrenciler; Emin Kılınç, Kadir Tuğrul, Mehmet Öğel, Muhammet Ağbaba, Mustafa Ede, Mustafa İnce, Mustafa Şahin, Sait Nuri Topçu, Sezer Yılmaz ve Umut Mustafa Öztürk’e sertifikalarını ve hediyelerini Öğretim elemanları İbrahim Demirtaş ve Mehmet Levent Erdaş takdim ettiler.

14. Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali’nde Pizza dalında üçüncü olarak bronz madalya kazanan Aşçılık Programı öğrencisi Emre Akbaba ile Modern Türk mutfağı dalında üçüncü olarak bronz madalya kazanan Ferhat Metehan Ezer, Bekir Gülaçan, Emre Akbaba’ya ödüllerini Eğirdir MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Hüseyin Durmaz takdim etti.

Ödül töreninin ardından Süleyman Demirel Üniversitesi mezun öğrenci andını okuyan öğrenciler kep atma töreni ile mezun olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadılar.

TEŞEKKÜR

Program sonunda Mezuniyet törenine katkı sağlayan, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na, Eğirdir Belediye Başkanlığına, hemşehrilerimiz; Nuri Pekgül, Dilek Yıldırım, Mustafa Karşu, Ümit Günay, Ali Öz, Hasan Cantürk, Mehmet Oruç, Nejla Işıdan, Ahmet Barlas, Veli Güleryüz, Züre Irlayıcı, Erkan Akın, Özgür Kolancı, Osman Nuri Esendir, İlhan Birtane, Eray Uslu, Ali Doğan ve Mehmet Sağlam’a teşekkür edildikten sonra katılımcılara kabune-helva ikram edildi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap