Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM) 1.bölge grup toplantısı yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM) 1.bölge grup toplantısı yapıldı
Haberin Tarihi: 18.5.2016 20:42:00 - Okunma Sayısı:1818 defa okundu.

Tarımsal yenilik ve bilgi sistemi bölge grup toplantılarının birincisi, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleştirildi.

Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM) 1.bölge grup toplantısı yapıldı

2016 yılı Bölge Grup Toplantılarının birincisi, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Toplantı Meyvecilik Araştırma Enstitüsü,  Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Akdeniz Su ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlükleri, Isparta, Burdur, Antalya, Denizli İl Tarım Müdürlükleri, SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi ve su ürünleri sektörü paydaşlarının katılımı ile 17-18 Mayıs 2016 tarihleri arasında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleştirildi. Su ürünleri ana teması altında gerçekleştirilen toplantının 1. gününde aşağıdaki konu başlıklarında sunumlar yapıldı.

 

Dr. Vedat YEGEN - "Eğirdir Gölü Balık Faunasının ve Balıkçılığının Tarihsel Değişimi"

Mustafa CEYLAN – "Tıbbi Sülük Sektörüne Bakış"

Mustafa CEYLAN – "Tıbbi Sülük Hirudo verbana'nın Ekolojik İlişkileri"

Mustafa CEYLAN – "Tıbbi Sülük Hirudo verbana'nın Üretim Olanakları"

 

Toplantının 2. gününde ise "Göller Bölgesinde Su Ürünleri Sektörünün Sorunları ve Çözüm Olanakları" konulu bir panel gerçekleştirildi. Panelde SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi SAVAŞ, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Meclis üyesi Osman ŞAHLAN, EKO-BİR Başkanı Mehmet SEZGİN ve Eğirdir SAREM personeli Su Ürünleri Mühendisi Rahmi UYSAL tarafından durum değerlendirmesi yapıldı. Panelistler tarafından dile getirilen hususlara yönelik, panel katılımcıları tarafından görüş ve öneriler dile getirildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap