19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Kutladık

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Kutladık
Haberin Tarihi: 19.5.2016 18:56:00 - Okunma Sayısı:1737 defa okundu.

Devletimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Eğirdir'de düzenlenen coşkulu törenle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Kutladık…

 

‘Kuzeyin Uşakları’ Halk Dansları Gurubunun Performansı Eğirdir Stadını İnletti…

 

            Devletimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Eğirdir’de düzenlenen coşkulu törenle kutlandı.

            19 Mayıs kutlamalarında Eğirdir Belediyesinin davetlisi olarak ilçemize gelen, ‘Kuzeyin Uşakları’  Halk Dansları Gurubu’nun gösterileri izleyenler tarafından büyük bir beğeni ve alkış aldı.

            19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97’nci yılı bugün saat 09.45’de Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Tümg. Metin Akkaya, Cumhuriyet Savcısı Buket Bulak, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Daire Amirleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve gençlerin katıldığı yürüyüş korteji ile başladı.

            Şok market önünde başlayan yürüyüş, Dündarbey Medresesi önünde bulunan Atatürk Anıtı’na kadar devam etti. Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşımız söylenildi.       

            Daha sonra Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak üzere Eğirdir Stadına geçildi.

            Bayram, Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Tümg. Metin Akkaya, Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün gençlerin ve halkın bayramını kutlamaları ile başladı.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer yaptı.

            Gençlere hitaben yaptığı çarpıcı konuşmasıyla dikkatleri üzerine çeken Gençer şunları söyledi: “97. Yılını kutladığımız ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ etkinliklerine hoş geldiniz.

            Her toprak ve taş parçasının kanla bedel ödeyerek vatan yapmak için bu mukaddes topraklar uğruna sınırlarımız içinde ve dışında canlarını veren ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimizin değil ellerini, ayaklarını öpüyorum.

            Kahraman Türk Gençliği; biliniz ki bugün üzerinde dolaştığımız bu kara topraklar, sizin gibi binlerce yiğidin, bu günde olduğu gibi geçmişte de hiç düşünmeden kendini kurban ettiği mukaddes vatan topraklarıdır.

            Sevgili Gençler; burası Anadolu, burası kurtuluşun limanı, burası kurtuluşun sancaktarı, burası Türk milletinin anayurdudur.

            Ulu önderin hayalleri, inançları, ümitleri ve güveniyle 19 Mayıs 1919’da hasretle kucaklaştığı bu toprak ve onun kutlu insanları ile nakış nakış dokudu; Kurtuluş’u Anadolu’nun yüreğine..

            Tüm Anadolu yiğitlerini Sivas’ta, Amasya’da, Balıkesir’de, Afyon’da, Ağrı’da, Gaziantep’te, Trabzon’da, İzmir’de, Isparta’da ellerinden tutup Ay Yıldızlı bayrağımızın dalgalanması için koşturdu, birlikte kara toprağın bağrında savaştı.

            Köylümüzle, öğretmenimizle, doktorumuzla, kadınımız ve erkeğimizle, aydınlığa ve özgürlüğe yürüdü.

            Gönlü kutlu gençler; kudretli, kendine yeten ve tüm insanlığa ışık olan Türkiye Cumhuriyeti’nin yürüdüğü bu kutlu yolun ilk adımıdır 1919 Mayısının 19. günü. Bunu sakın unutmayın.

            Sizlerin huzurunda tüm insanlığa haykırıyorum ki:

            Bu gençlik aldığı kutlu mirası Malazgirt’den Çanakkale’ye nasıl taşıdıysa, bu günde Sur’dan, Yüksekova’dan, Nusaybin’den anayurdun 4 tarafında kıyamete tadar tüm varlıkları pahasına taşıyacaklardır.

            Hiç kimsenin tereddüdü olmasın! Aklı hür, vicdanı hür gençler biliyorum ki bu emanet bugün sizlerin omzunda.

            Bizler bu inançla geleceğe ümitle bakıyoruz.

            Sevgili gençler! Bugün dağılma günü değil, birleşme günüdür.

            Parçalanma günü değil, bütünleşme günüdür.

            Ayrışma günü değil, kucaklaşma günüdür.

            Sevgili gençler, bugününüz dünden, yarınlarınız bu günden daha iyi olması dileğimle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bayramınız kutlu olsun” .

            Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer’in konuşmalarının ardından 19 Mayıs ve Atatürk konulu şiir yarışmasında birinci olan Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi Öğrencisi Sümeyye Kartal şiirini, kompozisyon yarışmasında birinci olan Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Fadime Çilkaya da kompozisyonunu okudu.                                              

            ATLETİZM KOŞULARI NEFESLERİ KESTİ

            19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün organizasyonlarıyla 100 m. kız-erkek, 4x100 m. kız-erkek bayrak yarışları yapıldı. Oldukça heyecanlı geçen yarışmalarda, dereceye giren öğrenciler belirlendi.

“KUZEYİN UŞAKLARI”

EĞİRDİR STADINI İNLETTİ...

            19 Mayıs kutlamalarında Eğirdir Belediyesi’nin organizasyonlarıyla ilçemize getirilen, adını ilk kez Yetenek Sizsiniz yarışmasıyla duyuran ‘Kuzeyin Uşakları’  Halk Dansları Gurubu’nun gösterileri bayrama ayrı bir renk kattı. Oldukça hızlı ve gösterişli bir oyun sergileyen ‘Kuzeyin Uşakları’  ekibinin gösterileri izleyenler tarafından coşkuyla seyredildi.     

            Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından Halk Müziği eserleri seslendirildi.

TAEKVONDOCULAR BÜYÜLEDİ

            Eğirdir Belediye Spor Kulübü Tekvando grubu her bayram olduğu gibi yine gösterilerini sundular. 7 yaşından 20 yaşına kadar sporcusu bulunan Tekvando kulübünün gösterileri de ilgiyle izlenildi. Özellikle büyük sporcuların değişik pozisyonlarla sunta kırma hareketleri, izleyenlerden tam not aldı.

APAR-TOPAR SAHNE ALDI

            Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Merkezi öğrencilerinin oluşturduğu Apar-Topar grubu sahneye çıkarak birbirinden güzel şarkıları seslendirdiler.

            ‘Kuzeyin Uşakları’  Halk Dansları Gurubu, ikinci kez sahneye çıkarak performanslarıyla yeniden göz doldurdular.

            Daha sonra gençlik merkezi öğrencileri keman grubu ve step gösterilerini sundular.

            19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile devam etti.

            Program, Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün organizasyonlarıyla Liseler arası  düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

            Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

EMEL TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap