11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı 12:04:01 Mahmatlar Köyünde Yağmur Duası Yapıldı 11:48:09 Karacaahmet Cemevinde Âşık Daimi Anması 15:48:38 ADD'den Başkan Mustafa Özer’e Tebrik Ziyareti 14:55:28 Eğirdir Gölü Özel Hükümleri Revizyonu Kapsamında Halkın Katılımı Toplantısı Düzenlendi 09:59:07 12 Yıl Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs Kaçarken Yakalandı 09:53:36 DEMİREL / ÜNİVERSİTEMİZ / GÖLÜMÜZ … VE BAHAR’LAR – MELTEM’LER

EĞİRDİR'DE 6 AYDA 500 KG ATIK PİL TOPLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'DE 6 AYDA 500 KG ATIK PİL TOPLANDI
Haberin Tarihi: 1.5.2013 09:51:00 - Okunma Sayısı:1755 defa okundu.

Çevre Bakanlığı tarafından Türkiye'de En Temiz Kentler arasında 2. sırada yer alan Eğirdir Belediyesi, çevreye olan hassasiyetini göstermeye devam ediyor.

EĞİRDİR’DE 6 AYDA 500 KG ATIK PİL TOPLANDI

 

            Çevre Bakanlığı tarafından Türkiye’de En Temiz Kentler arasında 2. sırada   yer alan Eğirdir Belediyesi, çevreye olan hassasiyetini göstermeye devam ediyor.

            Eğirdir Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ile yaptığı anlaşma çerçevesinde Eğirdir’deki 7 ilköğretim ve 7 ortaöğretim okullarından atık pilleri toplandı. Eğirdir Belediyesi’nin atık pillerinin toplanması faaliyetlerine Isparta’dan Mehmet Köse Ortaokulu’nun da katılması Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i çok sevindirdi. Atık pilleri Isparta’dan Eğirdir Belediyesi kendi vasıtasıyla aldırdı.

            Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğine giren Eğirdir Belediyesi, okullardan toplanacak atık piller için özel yapılmış toplama kutularını daha önce okullara dağıtmıştı.

            Eğirdir Belediyesi bu kutulardaki pilleri topladı ve yaklaşık 500 kg atık pili doğaya değil imha edilmesi için Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’ne teslim edecek.

            Eğirdir Belediyesi çevreye olan hassasiyetini bir defa daha gösterdi. Eğirdir İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak ve beraberindekiler toplanan atık pillerle ilgili Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e teşekkür ederek takdir ve tebriklerini bildirdiler.

            Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Çevre Beratı’nı almak yada Türkiye’de En Temiz Kent kategorisinde 2. olmak kolay değil. Atık pillerden, atık yağlara kadar ilçemizde diğer atıklar büyük bir gayretle toplanıyor. Toplanan atık pillerle hem öğrencilerimizin çevreye olan ilgisi artıyor, hem çevre şuuru gelişiyor, hem de ülkemiz topaklarını kirletmemiş, tabiata saygı göstermiş oluyoruz. Aynı şekilde ilçemizde atık yağları da topluyoruz. Halkımız şuurlu davranıyor ve büyük iş yerleri ile evlerindeki atık yağları sokağa atmıyor ya da atık sulara karıştırmıyor. Böylece saygıdeğer halkımızla birlikte ilçemizi temiz ve yaşanabilir bir merkez haline getirmiş oluyoruz” dedi.

            Toplanan atık pillerle ilgili çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i kutlayan İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, “Belediyemiz, öğrencilerimizin duyarlı olmasını sağlayıp, doğaya atılacak, çevreyi kirletecek pilleri belirlenen kutularda toplayıp çok güzel bir çalışmaya imza atmıştır. Belediye Başkanımızı ve emeği geçenleri kutluyor, böyle örnek bir çalışmanın ilçemizde yapılamasından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

            İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak da, Belediye’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okullarda başlattığı çalışmaya gönülden destek verdiklerini ve öğrencilerin bilinçli hareket ettiğini söyledi.

            Toplanan pilleri Belediye girişinde inceleyen İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak ve beraberindekiler toplanan pillerle büyük bir doğa katliamının önüne geçildiği konusunda hemfikir oldular.

5 Haziran 2012 Dünya Çevre Günü’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “En Temiz Kent” derecelendirmesinde Isparta birincisi ve Türkiye ikincisi olarak ödüllendirilen Eğirdir Belediyesi, atık pillerin toplanıp, uzaklaştırılması kampanyasına katılmakla faaliyetlerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

            En çok atık pil toplayanın Eğirdir Süleyman Demirel İlkokulu ve Ortaokulu’nun olduğu açıklandı. Atık pillerin toplanması faaliyeti 6 aydır ciddi bir takiple devam etti. Başkan Özmeral, Çevre Mühendisi Pınar Kesiktaş’a ayrıca teşekkür etti.

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap