ATATÜRK ANITI İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRDÜRÜLÜYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ATATÜRK ANITI İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRDÜRÜLÜYOR
Haberin Tarihi: 14.9.2013 10:42:00 - Okunma Sayısı:1737 defa okundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, Eğirdir Kalesi önüne dikilecek anıtı için hazırlıklar hızla sürdürülüyor.

ATATÜRK ANITI İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRDÜRÜLÜYOR

            Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, Eğirdir Kalesi önüne dikilecek anıtı için hazırlıklar hızla sürdürülüyor.

            Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’in konu ile ilgili daha önceki açıklamaları doğrultusunda, gelişmelerle ilgili bilgiler almak üzere; Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eğirdir Şube Başkanı Erdoğan Öngün, gazetemiz sahibi Abdullah K. Sinan, emekli Tarih Öğretmeni hemşehrimiz İbrahim Sarıdaş ve işadamı hemşehrimiz Ahmet Usul, dün Kaymakam Yılmaz ile Belediye Başkanı Özmeral’i makamlarında ziyaret ettiler.

            Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz’ı ziyaret sırasında konuşan ADD Eğirdir Şube Başkanı Erdoğan Öngün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ilçemizde bu yıl sönük kutlanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek önümüzdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın daha canlı ve çok katılımlı kutlanması dileğinde bulundu. Öngün’ün daha önce 29 Ekim 2013 Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirileceği bildirilen Kale önündeki ATATÜRK Anıtı ile ilgili çalışmaların ne aşamada olduğu sorusu üzerine Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz da Kale önüne yaptırılacak ATATÜRK Anıtı’nın 29 Ekim 2013 tarihine yetiştirileceğini ve önümüzdeki Cumhuriyet Bayramı’nın çok daha geniş katılımlı kutlanması için şimdiden çalışmalara başlandığını söyledi.

            Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz’ın açıklamalarından son derece mutlu olan ziyaretçiler daha sonra Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’i makamlarında ziyaret etti.

            Kale önü meydanına yaptırılacak ATATÜRK Anıtı için çalışmaların sürdürüldüğünü açıklayan Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, önümüzdeki günlerde Kale önü meydanındaki eski trafo binasının yıkılacağını ve titiz bir çalışma ile Eğirdir’e yakışacak bir ATATÜRK Anıtı’nın 29 Ekim 2013 Cumhuriyet Bayramı öncesi Eğirdirimize kazandırılacağını söyledi.

            Resmi Bayramların kutlanması sırasında Çınaraltı’ndaki ATATÜRK Anıtında özellikle trafik açısından büyük sıkıntı çekildiğini, Kale önü meydanına belediyemizce yaptırılacak olan Atatürk Anıtı’nda resmi merasimlerin gerçekleştirileceğini belirten başkan Özmeral, Çınaraltı’ndaki ATATÜRK Anıtı’nın da kesinlikle kaldırılmayacağını ifade etti.

            Ziyaretimiz sırasında yakın ilgilerini ve hassasiyetlerini gördüğümüz Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz ile Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’e teşekkür ediyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap