Geleceğin Hukukçuları Eğirdir'e Hayran Kaldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Geleceğin Hukukçuları Eğirdir'e Hayran Kaldı
Haberin Tarihi: 3.10.2016 18:06:00 - Okunma Sayısı:1631 defa okundu.

Hukuk ve Adalet Kulübü geleneksel Eğirdir buluşmasının 7.sini gerçekleştirdi.

Geleceğin Hukukçuları Eğirdir'e Hayran Kaldı

 

            Hukuk ve Adalet Kulübü geleneksel Eğirdir buluşmasının 7.sini gerçekleştirdi.                           

            Hafta sonu Eğirdir'e gelen Adalet Kulübü öğrencileri Eğirdir'e hayran kaldı. Öğrencilere ev sahipliği yapan ve rehberlikte bulunan Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e teşekkür ettiler.

            Süleyman Demirel Üniversitesi Adalet Kulübü öğrenciler pazar günü unutamayacakları bir gün yaşadılar. Eğirdir'e gelerek kahvaltı yapan, Rüyapark'ı gezip, tekne turu yaptıktan sonra Eğirdir'İn güzel yerlerini yakından gören öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler.

            Adalet Kulübü Başkanı Mustafa Gür, Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve kulüp yöneticilerinden Duygu Kazanoğlu, Eylül Banu Çevik, Efkan Karaöz'ın düzenlediği organizasyonla Eğirdir programına, Kulüp eski başkan vekili Oğuzhan Azrak da katıldı.  

            Geleneksel hale gelen Eğirdir kahvaltı programının her yıl düzenli bir şekilde devam edeceğini belirtilirken, çeşitli illerden SDÜ'yü kazanıp gelen öğrenciler, Eğirdir'i yakında görme ve tanıma imkanı buldukları için kendilerini şanslı ilan ettiler.

            Adalet Kulübü Başkanı Mustafa Gür, "Öncelikle Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca eski kulüp başkanımız Bursa'dan gelerek bizlere eşlik etti, kendilerine de çok teşekkür ediyorum" dedi.

            Adalet Kulübü Başkan vekili Mustafa Ataş, "Biz büyük bir aileyiz. Bizi kırmayarak gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

            Kulüp eski başkanı Oğuzhan Azrak, "Öncelikle tebrik ediyorum, hukuk fakültesindeki ilk haftanız, hukuk eğitiminde başarılar diliyorum. Eğirdir tanışma kahvaltılarımız tarihte olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Baktığımızda bu 7. buluşmamız. Hala çok heyecanlıyız ve hala değerli bir buluşma.

            Ülke olarak nitelikli hukukçulara ihtiyacımız var. Geleceğimizin hukukçuları sizlersiniz. Sizler, kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeniz lazım. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl de, "Değerli hukukçu adayları. Hukuk ve adaleti konuşmak çok iyi. Okulu bitirdikten sonra, adil olmak, hukuk kurallarına uymak ülke için çok iyi. Son olaylarda gördük, kimlerin hukukçu olduğunu, kimlerin adil olmadığını, hukukçu bildiklerimizi kimleri koruyup kolladıklarını gördük. Umuyoruz ki sizler, adil insanlar olursunuz.

            Doğma büyüme Eğirdirliyim. Git-gellerle 35 yıldır Belediyedeyim. Sizlerin yaşındayken, belediye meclis üyeliği ile bu işe başladık.

            Allah elinin boş zamanında küçük bir şehir yapayım demiş, burayı yaratmış. Eğirdir, coğrafya müzesi. Eğirdir deyince aklımıza gelen 500 km2'lik gölün tamamı kaynak suyu, tatlı su ve içilebilir nitelikte... Eğirdir, yıllık bir milyon ton elma üretir. Dünyanın en kaliteli elması Eğirdir'de yetiştirilir. Dolayısıyla Eğirdir minicik kısıtlı bir şehir. Herşey vermiş Allah ama arsa işini unutmuş. Verseydi belki biz kötü kullanırdık, bunu da iyi olarak değerlendiriyoruz. Eğirdir'e ziyaretlerinizi bundan sonra da bekleriz. Böyle bir şehrin olduğunu unutmayın ve gittiğiniz yerlerde Eğirdir'i anlatın" dedi.

            Geleceğin hukukçuları kahvaltıdan sonra, Rüyapark'ı gezdi. Eğirdir'in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yakından görme imkanı bulan öğrenciler, teknelerle göl gezisi yaptıktan sonra ilçeden ayrıldılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap