Eğirdir Harekete Geçti?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Harekete Geçti?
Haberin Tarihi: 11.10.2016 20:26:00 - Okunma Sayısı:1873 defa okundu.

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam için Eğirdir Harekete Geçti…

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam için Eğirdir Harekete Geçti…

 

            Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri çerçevesinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama dikkat çekmek amacıyla Eğirdir’de yürüyüş düzenlendi.

            Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün organizasyonlarıyla düzenlenen yürüyüş etkinliğine; Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl,  Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite Birimi Müdürü Dr. Fatih Çağlar Kahraman, Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu İlk ve Acil Yardım ile Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri ve hocaları, Eğirdir Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Belediye Personeli ile İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları katıldı.

            Yürüyüş öncesi katılımcılara Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve üzerlerinde sağlıklı yaşama dikkat çekmek için çeşitli yazılar bulunan tişört hediye edildi.

            Bugün saat 15.00’de Eğirdir Limanı önünde başlayan etkinlik Yeşilada kavşağından dönülmesinin ardından Canada mevkiinde sona erdi. 

            Dünyada ve ülkemizde Obezite ve Obeziteye bağlı hastalıklara (diyabet, kalp hastalıkları, kanser hastalıkları vb.) bağlı olarak ölümlerin her geçen gün arttığını, bu kapsamda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama dikkat çekmek amacıyla yürüyüş etkinliği düzenlediklerini bildiren Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın “Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için düzenli olarak fiziksel aktivite yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmeli düzenli fiziksel aktivite yapılmalıdır" dedi.

 

Akdaş: “Eğirdir'den obeziteye karşı mücadele  bayrağını açıyoruz…”

            Sağlıklı yaşam ve obeziteyle mücadeleye dikkat çekmek için yapılan etkinlikte bir konuşma yapan Kaymakam Abdullah Akdaş: "Güzel bir günde, öğleden sonra etkinliği olarak İlçe Sağlık Müdürümüz, Belediye Başkanımız, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızla bu yürüyüşü tamamladık. Obezite ile mücadeleye bir farkındalık kazandırmak, vatandaşımızın huzurunda gündeme taşımak için yürüyüş yaptık. Yürüyüş önemli, sağlık önemli. En çok harcamayı sağlık giderlerine veriyoruz. Bugün milyarlarca dolarımız ülkemiz ekonomisinde sağlık sektörüne gidiyor. İnsanımız kendi yaşam kalitesini artırmak istiyorsa, sağlık giderlerini azaltmak istiyorsa, ülkemizin de sağlık giderlerini azaltmak istiyorsak sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir nesil ortaya çıkartmamız gerekiyor. Yürüyüş önemli, spor önemli, yaşam kalitesini artırma adına gölün kenarında bulunuyoruz, yüzme önemli. Bugün sadece obeziteyi gündemimize aldık ve bu yürüyüşümüzü yaptık. Katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eğirdir'den obeziteye karşı mücadele bayrağını açtığımızı ifade ediyorum" dedi. 

 

Şengöl: “1 km'de bin kalori yakıyormuşuz

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise "İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün organizasyonları ile her yıl düzenlenen bu etkinliğe katılıyoruz. Alışkanlığımız yok ama her gün yürüsek çok iyi olur. Biraz önce yürürken Sağlık Müdürümüzden öğrendim; 1 km'de bin kalori yakıyormuşuz. Acayip bir durum. Ben bundan sonra akşamları, zevk olsun diye değil, hiç olmazsa kalori yakayım diye bir miktar yürüyeceğim.Çok güzel bir hava, çok güzel bir ortam. Bundan iyisi Eğirdir Elması" dedi.  

            Yürüyüş sonunda Eğirdir Belediyesi tarafından katılımcılara elma ve su ikramında bulunuldu.

 

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap