Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz Projesi, Eğirdir'e ilk meyvesini verdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz Projesi,  Eğirdir'e ilk meyvesini verdi
Haberin Tarihi: 28.10.2016 10:47:00 - Okunma Sayısı:1341 defa okundu.

Kültür Rotaları Derneği ve Eğirdir Belediyesi iş birliği ile hazırlanan Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz projesi kapsamında 6 İtalyan ve 1 Yunan turist Eğirdir'e geldi.

Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz Projesi,  Eğirdir'e ilk meyvesini verdi

 

            Kültür Rotaları Derneği ve Eğirdir Belediyesi iş birliği ile hazırlanan Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz projesi kapsamında 6 İtalyan ve 1 Yunan turist Eğirdir'e geldi.

(Aziz) St. Paul yolundaki rotalarda yürüyüş yapacak olan turistler, Barla - Bağören yolunu yürüdüler.  Kırıntı-Serpil yolunu yürüyecek olan turistler geceyi Sütçüler Adada'da bir köy evinde geçirecekler. Gelen turistler, kültür rotalarına hayran kalarak memnuniyetlerini, özellikle İtalya olmak üzere bütün Avrupa ülkelerine ve turizm ofislerine bildireceklerini söylediler.

            İtalya Fidanza Belediyesi Kültür Ataşesi Bariggi Narla Pia, Evliya Çelebi yolunu oluşturup kültür rotalarına kazandıran Kültür Rotaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Carolina Finkhel, İtalya Fidanza Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Silvia Allegri, Kültür Mirası uzmanı ve arkeolog Gıido Della Lena Guidiccioni, Kültür Turizm Rehberi Lisa Giamiyancoi, Mimar  Faravelli Luca, Sanat Tarihi öğrencisi Barberini Giulia, Selanik Doğa Sporları Derneği üyesi yürüyüşçü Theodoros Trachanidis, Kültür Rotaları Derneği Eğirdir Temsilcisi İbrahim Ağartan, Proje Koordinatörü Hüseyin Eryurt ve Kültür Rotaları Derneği Koordinatör Yardımcısı Berhat Onat Alan birlikte Başkan Şengöl'ü makamında ziyaret ettiler. Başkan Şengöl misafirleri Belediye binası girişinde Belediye personeli ve proje sorumlusu Süleyman Ateş ile birlikte karşıladı. Belediye Başkanı Ömer Şengöl ziyarette Eğirdir ile ilgili bilgiler verdi. Eğirdir’de yılda 1 milyon ton Elma üretildiği anlatan Başkan Şengöl, Eğirdir Gölü’nün içme suyu havzası olduğunu ve yer altı kaynaklarıyla beslendiğini aktardı. Eğirdir turizmi hakkında da görüş alış verişinde bulunan Başkan Şengöl, turistlere Eğirdir hatırası olarak kristal elma hediye etti, tanıtım broşürleri verdi. Eğirdir'in göl havasının dışında kültür koktuğunu belirten turistler, şahane bir göl yerleşkesi olan Eğirdir'e tekrar geleceklerini ve gittikleri her yerde de ilçenin ne kadar güzel bir yer olduğunu anlatacaklarını söyledi.

            Eğirdir Kültür Rotaları Derneği Temsilcisi İbrahim Ağartan ve Proje koordinatörü Hüseyin Eryurt turistlere eşlik ederek tercümanlık ve rehberlik yapıyor.

            Avrupa Birliği Sivil Toplum Diyalogu adı altında ödeneği alınan proje kapsamında her yıl 10 bin turistin Eğirdir'e gelmesi bekleniyor. 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap