Yelkenler Eğirdir Gölüne İndi?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yelkenler Eğirdir Gölüne İndi?
Haberin Tarihi: 28.10.2016 13:50:00 - Okunma Sayısı:1724 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediye Başkanlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Eğirdir Yelken Kulübü’nün koordinasyonunda Eğirdir’de ilk defa düzenlenen “Eğirdir Altın Elma Optimist” yarışmaları bugün saat 11.00’de ilk startın verilmesi ile başladı.

Yelkenler Eğirdir Gölüne İndi…

Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediye Başkanlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Eğirdir Yelken Kulübü’nün koordinasyonunda Eğirdir’de ilk defa düzenlenen “Eğirdir Altın Elma Optimist” yarışmaları bugün saat 11.00’de ilk startın verilmesi ile başladı.


27-30 Ekim 2016 tarihleri arasında Eğirdir Limanında gerçekleşen Eğirdir Altın Elma Optimist yarışmalarına 10 kulüp, 110 sporcu, 8 hakem katılıyor.


Kaymakam Akdaş: “Optimist Yarışları Uluslararası Olarak Yapılmalı…”


3 gün boyunca Eğirdir Gölü’nde gerçekleşecek olan “Eğirdir Altın Elma Optimist” yarışmalarının bu yıl ulusal olarak yapıldığını gelecek yıllarda uluslararası yapılması için çalışmalar yapılacağını bildiren Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş şunları ifade etti:

“Eğirdir’de etkinlikler birbirini takip ediyor. Bundan yaklaşık 1,5 ay önce Triatlon yarışmalarını yaptık. Bu yıl ilk defa Gençlik Hizmetleri Müdürlüğümüz, Valiliğimiz, Belediye Başkanlığı ve Eğirdir Kaymakamlığının katkılarıyla optimist yarışlarını yapıyoruz. Ulusal bir yarışma yapılıyor. İnşallah gelecek senelerde uluslar arası haline dönüştürmeyi planlıyoruz. İlçemizde sonbahar aylarında özellikle gölle, kumla alakalı turizm azalıyor. Sonbahardan itibaren kış sporlarına yönelik faaliyetlerin gerçekleşmesi lazım. Bu sene optimist ile başladık. İnşallah önümüzdeki senelerde bu tür etkinlikler devam edecek. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. kazasız, belasız çocuklarımız herhangi bir sıkıntı yaşamadan bu yarışları tamamlarlar. Düzenleme komitesi olarak sayın valimize, sayın belediye başkanımıza ve gençlik hizmetleri müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Şengöl: “Yelken Yarışları için Eğirdir’i Listeye Almalarını İsteyeceğiz…”


Daha sonra bir konuşma yapan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise: “…Allah bize bu fiziki imkanları vermiş. Sporla yapılacak ne varsa Eğirdir’de her şey var. Yelken il temsilciliğimiz yıllardır Eğirdir’de yelken sporuyla uğraşıyor. Görev yaptığım sürece Türkiye’deki birçok yarışlara arkadaşlarımı gönderdim. Daha önce adeta kayık mezarlığı şeklindeki Liman içini temizledik,  sporcularımız için hazırladık. Yelken federasyonumuz tarafından yelkencilerimiz için simülasyon cihazı ve konteynırlar gönderildi. Sporcularımız bundan sonra kışın da yelken antrenmanlarını yapabilecekler.

Bugün burada başlayan yarışları Eğirdir Belediyesi ve Kaymakamlık olarak biz düzenliyoruz.  İnşallah önümüzdeki yıllarda Yelken Federasyonuna, önce Türkiye sonra Avrupa yarışlarının yapılması için Eğirdir’i de listeye koymalarını teklif edeceğiz. Eğirdir’imize daha çok insan geleceğine inanıyor ve tanıtımın çok daha güzel olacağını düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür V. Gülnur Şahin ve basın mensupları Eğirdir Jandarma Komutanlığı’nın teknesiyle Eğirdir Gölü açıklarına açılarak, yelken yarışmalarının start verileceği alana geçtiler. Hakemler tarafından verilen startla sporcular yaklaşık 1,5 saat sürecek olan yarışta rüzgara karşı dayanıklılıklarını gösterecekler.


Yarışmalar, 29 Ekim Cumartesi ve 30 Ekim Pazar günü de devam edecek. Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Pazar günü yapılacak olan törenle verilecek.


Aileleriyle birlikte ilçemize gelen sporcular, Eğirdir’i çok beğendiklerini, her yıl mutlaka yelken yarışmalarının Eğirdir’de yapılması gerektiğini ifade ettiler. 

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap