En Güzel Şiirler Eğirdir'de Dile Geldi...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,En Güzel Şiirler Eğirdir'de Dile Geldi...
Haberin Tarihi: 23.9.2013 09:58:00 - Okunma Sayısı:3349 defa okundu.

Eğirdir'de, Kaymakamlık ve Belediye işbirliğiyle Yedi Renk Bin Yıllık Ahenk sloganıyla düzenlenen "Şiir Akşamları"nın üçüncüsü Eğirdir Kervansaray Düğün ve Toplantı salonunda düzenlendi

En Güzel Şiirler Eğirdir’de Dile Geldi...

 

            Eğirdir'de, Kaymakamlık ve Belediye işbirliğiyle Yedi Renk Bin Yıllık Ahenk sloganıyla düzenlenen "Şiir Akşamları"nın üçüncüsü Eğirdir Kervansaray Düğün ve Toplantı salonunda düzenlendi

            20 Eylül 2013 Cuma akşamı düzenlenen etkinlik ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri ÖZMERAL yaptı ve Şiir akşamlarının devam edeceği müjdesini verdi. Daha sonra söz alan Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın YILMAZ’ın konuşmalarının sonunda “…sözü ustalarına bırakıyorum” ifadelerinin ardından Mahalli şairlerimiz sırasıyla şiirlerini okudular.  İlk olarak Eğirdir huzurevi sakini Süleyman SELEK “Ispartam” şiiriyle açılış yaptı. Türkiye İlim Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği İl Temsilcisi Zeki ÇELİK “Eğirdir’de neler var” isimli şiirini okudu. Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Melahat  ECEVİT, İbrahim ÖZGÜLEÇ, Mehmet PEKTAŞ, M. Doğan SİLLELİ, Sümer ŞENOL, Abdullah GÜLCEMAL, İsmet ERDAL ve İbrahim SARITAŞ da okudukları şiirlerle geceye renk kattılar.

     Sunuculuğunu Murat AYDIN’ın yaptığı program Başbakandan, Bakanlardan, Milletvekillerinden, Bürokratlardan gelen iyi niyet mesajlarının okunmasıyla devam etti.

            Programda bir konuşma yapan Şiir akşamlarının mimarı Prof. Dr. Sacit Adalı’da güzel konuşmasıyla adeta salonu büyüledi.

            Misafir şair ve yazarlar; Dr. Nevzat  AKYAR, Cevat AKKANAT, Mustafa ÖZÇELİK, Recep GARİP (Ressam), Avni DOĞAN, Mehmet Atilla MARAŞ sohbetlerinin ardından şiirlerini okudular.

            Program sonlarına doğru iştirak eden BAKA genel sekreteri Tuncay ENGİN de umut verici konuşmasıyla takdir topladı. ENGİN, Şiir akşamlarının Uluslararası boyuta taşınması konusunda maddi ve manevi desteği vermeye çalışacağını bildirdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap