Eğirdir yelkencilikte bir numara olmak için aday

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir yelkencilikte bir numara olmak için aday
Haberin Tarihi: 31.10.2016 19:22:00 - Okunma Sayısı:1244 defa okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yelken İl Temsilciliği yıllık faaliyet programında yer alan Eğirdir Altın Elma Optimist yarışları 27-30 Ekim tarihleri arasında ilçemizde gerçekleştirildi.

Eğirdir yelkencilikte bir numara olmak için aday

 

            Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yelken İl Temsilciliği yıllık faaliyet programında yer alan Eğirdir Altın Elma Optimist yarışları 27-30 Ekim tarihleri arasında ilçemizde gerçekleştirildi.

            Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediye Başkanlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Eğirdir Yelken Kulübü’nün koordinasyonunda Eğirdir’de ilk defa düzenlenen “Eğirdir Altın Elma Optimist” yarışmaları sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Müsabakaların son gününde ise dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

            Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesinin katkılarıyla düzenlendiği ve 120 sporcunun katıldığı yarışlar 3 gün sürdü. Yarış süresince sporcuların akşam yemekleri ve kumanyaları ve ulaşımları Eğirdir Belediyesi tarafından karşılandı. Sporculara ve antrenörlerine, Elma, tanıtım broşürleri, Elma Hükümdarlığı Eğiridr isimli hikaye kitabı ile ve tanıtım cdleri hediye edildi.

            Organizasyonda 5 yaş kategorisinde Adana Yelken Kulübünden Necat Yalçın, 6 yaş kategorisinde İskenderun Yelken Kulübünden Aras Çınar, 7 yaş kategorisinde Bodrum Yelken Kulübünden Poyraz Eroğlu, 10 yaş kategorisinde Göcek Yelken Kulübünden Ömer Turgut ve 11 yaş kategorisinde Urla Yelken Kulübünden Sarp Namdar birinci oldu.

            Isparta Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü Eğirdir Yelken Kulübü ise genel sıralamada optimist erkeklerde Ali Lök ikincilik kupasının sahibi oldu. Jonour kız yaş kategorilerinde sporcumuz Elif Ilgaz Çam üçüncü, erkeklerde İlke Dikmen ikinci, Aybars Kaya ise üçüncü oldular.

            Dereceye giren sporculara 52 kupa verilirken en küçük iki yarışçıya da madalya verildi. Yarışlarda görev alan hakemlere Eğirdir Belediyesi tarafından gül sepeti ve elma hediye edildi.

            Eğirdir spor açısından

            iyi bir hafta geçirdi

            Ödül ve kapanış töreninde konuşan Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "500 km2’lik içilecek nitelikte tatlı su havzası olan Eğirdir Gölümüzde yıllardır yelken konusunda yerel antrenmanlar ve yarışları yapıyoruz. Birkaç defa federasyonla yapılan faaliyetimiz oldu. Bu yıl Isparta Yelken temsilcimiz, Gençlik Spor il müdürlüğü ve antrenörlerin başarılı çalışmaları sonucu bizlere bu işin yapılmasının uygun olacağı söylendiler. Kaymakam beyle birlikte peki dedik. Daha önce bizim sporcularımızın gittikleri yarışlarda edindikleri dostluklara misafir takımlarımız ilçemize geldi. Biz onları karşılamaktan ağırlamaktan gurur duyduk. Kazasız belasız bir yarış tamamlandı. Mutluluktan neredeyse uçuyoruz. Baskette Fethiye'yi yendik, Voleybolda İstanbul Es'i yendik, futbolda Antalya'da Konyaaltı Belediyesporu yendik. Spor açısında Eğirdir iyi bir hafta geçirdi. Bu genç sporcular öpücükler veriyorum, ayaklarına kollarına akıllarına sağlıklar diliyorum katılımınız için hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

            Eğirdir'de yapılan yelken

            yarışlarına federasyondan destek

            Yelken Federasyon Başkanı Serhat Belli, "Bu yıl yelken yarış sezonunu Eğirdir yarışları ile bitiriyoruz. Eğirdir'de yapılan yarışlara katılan destek olan bütün kulüplere ve yarışmacılarımıza teşekkür ediyorum. Buraya gelip bu yarışlara katılan herkes geleceğin şampiyonlarıdır. Garda'yı görenler vardır. Eğirdir de bizim bir Garda'mız olabilir. Güzel bir rüzgar var göle giriş çıkışlar çok güzel ve elverişli. Bundan sonra bu sporun yapılabileceği hemen hemen en güzel göl burası. Federasyon ayağında biz yerel de sizlerle birlikte Eğirdir'de Yelken yarışlarını yapmaya hazırız. Isparta'daki sporcu ordusunun biraz daha güçlü ve adından söz ettirmesini istiyoruz. Katılan bütün kulüplere ve yarışçılara teşekkür ediyorum. Ev sahipliğinden dolayı Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

            Eğirdir sporcu gençlik artacak

            Kaymakam Abdullah Akdaş, "Federasyon Başkanımız söyledi neden Eğirdir bir Garda olmasın. Eğirdir Garda'dan da güzel, hem konum hem coğrafi güzellikleriyle. Biz Eğrdir olarak adayız. Federasyon Başkanımızdan desteklerini gördük ve bundan sonra da bekliyoruz. Çocuklarımızı burada misafir etmekten çok mutlu olduk. Pırıl pırıl çocuklarımızı hem zeka hem de spor becerileri yönünden gelişmesini ilçemiz adına destekliyoruz. İlçemizdeki sporcularımızı da artıracağız. Gelelim Altın Elma ismine. Türkiye her 4 elmadan 1 tanesi Isparta'da yetişir. Hem gölümüzün hem ilçemizin hem İlimizin hem de elmamızın tanıtımı açıcından iyi bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz. Türkiye çapından ve uluslararası boyutta da bu yarışları yapmayı taahhüt ediyoruz. Eğirdir yelkenciliğine 200 bin liraya yakın malzeme temin edildi, Yelken Federasyonu başkanımıza teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımıza, ulaşım, yeme, içme, konaklama, malzeme ve araç temini konusunda teşekkür ediyoruz. Sporcun her dalında faaliyetler yapacağız, Eğirdir'i spor müsabakaları ile anılır hale getireceğiz, herkes katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

            Yarışların ardından düzenlenen törende, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı p. Alb. Selçuk Emirdağ, Yelken Federasyon Başkanı Serhat Belli ve Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Gülnur Şahin, Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan ve protokol temsilcileri dereceye girenlere ödüllerini verdi.

            Ödül töreninde, derece girenlerin yanı sıra küçük katılımcılara, lisansı olmadan yarışlara misafir olarak katılan Eğirdir Yelken Kulübü yarışçılarına ödüller verildi. Organizasyon Federasyon yetkilileri tarafından tam not alırken, ödül töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap