Kaymakam Akdaş: ?Kesinlikle herhangi bir şekilde yeni bir dolgu söz konusu değil.?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Akdaş: ?Kesinlikle herhangi bir şekilde yeni bir dolgu söz konusu değil.?
Haberin Tarihi: 16.11.2016 18:33:00 - Okunma Sayısı:2714 defa okundu.

Çeşitli internet sayfalarında özellikle Babasultan mevkindeki göl kenarında bulunan taşlar konu edilerek gölün doldurulduğuna ilişkin asılsız haberler yayınlanması üzerine gazetemize bir açıklama yapan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş şunları söyledi:

Kaymakam Akdaş: “Kesinlikle herhangi bir şekilde yeni bir dolgu söz konusu değil.”


Çeşitli internet sayfalarında özellikle Babasultan mevkindeki göl kenarında bulunan taşlar konu edilerek gölün doldurulduğuna ilişkin asılsız haberler yayınlanması üzerine gazetemize bir açıklama yapan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş şunları söyledi: “Çeşitli internet sayfalarında gölle alakalı, gölün doldurulduğuna yönelik çarpıtmalar, yanlış bilgilendirmeler ortaya çıkıyor. Haberde Kaymakamlığı ve Valiliği göreve davet ediyor arkadaşımız. Konu ile ilgili bir açıklama yapma gereği hissettim Kaymakamlık olarak.

Vatandaşlarımızın bizlere söyledikleri mevzu kıyıların tahrip olduğu kıyıların çok çirkin gözüktüğüyle ilgili çeşitli şikayetler geldi. Biz bu şikayetler üzerine belediyeye talepte bulunduk. Kıyılarda meydana gelen tahribatın önüne geçilmesi ve çevre kirliliğinin, görüntü kirliliğinin düzeltilmesi yönünde talepte bulunduk. Belediye de bu talebi Devlet Su İşleri (DSİ)’ne yazdı. DSİ’den alınan cevapta da bu konunun kendi kurumlarını ilgilendirmediği, daha çok kendilerinin dere ıslahlarında ve taşkınla mücadelede görevli olduklarını, gölle alakalı, kıyılarla alakalı tahribatların görev alanlarına girmediklerini, Belediye tarafından bu işin yapılması gerektiği yönünde geri dönüş alındı. Bunun üzerine belediye kıt imkanlarıyla tahrip olmuş yerleri bizim bilgimiz dahilinde düzeltmeye çalışıyor. Kesinlikle herhangi bir şekilde yeni bir dolgu söz konusu değil. Bu böyle bir şey olsa bile biz hemen harekete geçiyoruz ve ilgili birimlerimizle kim olursa olsun ister Belediye olsun, isterse vatandaş olsun, herhangi bir birim olsun, kurum olsun, gölün korunması yönünde gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Belediyenin böyle bir çalışmasının sanki kıyı dolduruluyormuş gibi addedilip, herhangi bir şekilde başka nedenlerden dolayı, bilemiyorum belki farklı nedenler vardır, çarpıtılması doğru değil. Bu tamamen kıyıların korunmasıyla alakalı, Eğirdir’deki görüntü kirliliğinin düzeltilmesiyle alakalı ve belediyenin kıt imkanlarını kullanmasıyla alakalı. Bahsedilen yerdeki taş yığıntılarının tamamen bu kıyıyı korumaya yönelik alınacak tedbirlerin göstergesi. Tamamen buraya belediye tarafından temin edilmiş iri taşlar getirmiş, oraya bırakmış daha sonrada bu kıyıyı tahkim etmek için kullanacak” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap