Öğrenciler Tasarrufun Bilincini Yaşayacak?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Öğrenciler Tasarrufun Bilincini Yaşayacak?
Haberin Tarihi: 21.11.2016 13:04:00 - Okunma Sayısı:1364 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında öğrencilere bütçe bilincinin aşılanması amacıyla hazırlanan defterlerin dağıtılmasına başlanıldı.

Öğrenciler Tasarrufun Bilincini Yaşayacak…

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında öğrencilere bütçe bilincinin aşılanması amacıyla hazırlanan defterlerin dağıtılmasına başlanıldı.


Ak Parti Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanı Veli Gök’ün geçen sene İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısında öğrencilerin günlük yaşamlarında harcamalarına dikkat çekmek için “Öğrencilere Bütçe Defteri Oluşturulmalı” teklifi doğrultusunda  bu yıl Eğirdir Kaymakamlığı tarafından bastırılan yaklaşık 4 bin adet ‘Öğrencinin Bütçe Defteri’  Eğirdir’de öğrenim gören öğrencilere dağıtılacak.


‘Öğrencinin Bütçe Defteri’ dağıtım töreni bugün saat 10.00’da Eğirdir Mustafa Çetinkaya Okulunda gerçekleştirildi. Törene; Kaymakam Abdullah Akdaş, Ak Parti Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanı Veli Gök,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya, Şube Müdürü Gönül Şahin, Okul Müdürü Mustafa Kemal Ata, Okul öğretmenleri ve basın mensupları katıldılar.


‘Öğrencinin Bütçe Defteri’ dağıtım töreninde açıklama yapan Kaymakam Abdullah Akdaş: “Bu proje fikri geçen sene bize geldi. Geçen yıl çeşitli nedenlerden dolayı yetiştiremedik. Bu sene eğitim öğretim yılının başlangıcında projeye yeniden başladık. Bu projeyle çocuklarımız ‘Bütçe nedir? Onu öğrenecekler, kendi bütçelerini oluşturduktan sonra tasarruf etmenin ne demek olduğunu öğrenecekler. Bizim millet olarak en büyük sıkıntımız bir bütçe anlayışımızın olmayışı. Tasarruf konusunda da sıkıntılarımızın olması. Tasarrufla birlikte harcamalarımıza dikkat etmeyişimiz. Bu bilinci biz bu yaşlarda çocuklarımıza verebilirsek inşallah ülkemiz için güzel şeyler, iyi şeyler yapmış oluruz. Bugün Eğirdir’de bir okulumuzda defter dağıtım törenini yaptık. Özellikle tüm okullarımızda 4’ncü sınıflardan, 12’nci sınıf öğrencilerine kadar yaklaşık 4 bin öğrencimize proje kapsamında bu defterlerimiz dağıtılacak. Bu projenin bir ayağı da eğitim… Eğitimcilerin eğitilmesi ayağı. Ayrı ayrı okul müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız ve öğretmenlerimiz bu hususta nasıl, ne yapacaklar konusunda eğitilecekler. Öğrencilerimize bir yıl boyunca bu projeyi anlatacaklar ve üzerinde duracaklar. El birliğiyle, okul müdürlerimizle, öğretmen ve öğrencilerimizle inşallah  Eğirdir’in tüm okullarında bu projeyi geliştireceğimize inanıyorum. Bu örnek bir proje diye düşünüyorum.  İnşallah çevre il ve ilçelerde de buna benzer projeler geliştirilir. Milli Eğitim Bakanlığımızın da ‘Bütçemi Oluşturuyorum’ diye bir projesi var. Bu projeyi ilk defa biz Eğirdir’de başlattık, öncelik yaptık ve bundan dolayı da çok mutluyuz” dedi.

Öğrencilere ödül…

‘Öğrencinin Bütçe Defteri’ projesi kapsamında defterini düzenli ve tasarruflu kullanan öğrencilere ödül verileceğini ifade eden Kaymakam Akdaş, “ Ödüllendirme başarı için çok önemli bir olgudur. Bütçe defterini en iyi şekilde  tutan ve bu konuda gayret sarfeden öğrencilerimize ödül vermeyi düşünüyoruz.  Sınıflarında, okullarında ve ilçede birinci olan öğrencimizi ödüllendireceğiz “ dedi.

Bütçe defterinin sağlık açısından da çok önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Akdaş, Bütçe defterlerimizi öğrenciler aldılar ve evlerine götürecekler. Velilerimiz de görecekler. Velilerimizden de bu konuda takip yapmalarını rica ediyorum. Çocuklarının kendilerinden aldıkları harçlıkları nereye harcadıklarını oraya yazarsa özellikle kantinlerden, bakkallardan, marketlerden alınan ambalajlı gıdalar, GDO’lu gıdalar fasd food tipi yiyeceklerden de veliler bilgilenmiş olur” diye konuştu.


‘Öğrencinin Bütçe Defteri’ projesine fikir babalığı yapan Ak Parti Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanı ve aynı zamanda Mali Müşavir olan Veli Gök ise görüşlerini şu şekilde belirtti: “ Okullarımız Eylül ayında açıldı. Okulumuzun açıldığı günden  bu güne kadar kaç para harcamışız, ne kadar harçlık almışız, bunun ne kadarını harcamışız, bunları görme imkanınız olacak. Sizler bu defteri tuttuktan daha sonra velileriniz de defter tutmak isteyecekler. Sizin aileye maliyetiniz ne kadardır? Gerçekten aile sizin harcadığınız kadar parayı kazanabiliyor mu, kazanamıyor mu? Onların da kendilerini kıyaslama imkanı olacak. Böyle bir projeyi geliştirerek, öğrencilerimize Bütçe Defteri adı altında kazanma ve harcama prensiplerinin geliştirilmesi, bütçe bilincinin geliştirilmesi konusunda desteklerinden dolayı Kaymakamımıza teşekkür ediyorum” dedi.

‘Öğrencinin Bütçe Defteri’ konusunda görüşlerini aldığımız, ilköğretim okulu öğrencisi Ayşe Atılgan: “Bence çok güzel bir proje olmuş. Bu defter sayesinde günde ne kadar harcama yaptığımızı öğrenebileceğiz. Çok sevdim. Güzel bir uygulama olmuş, beğendim” dedi.

Ece Karşu da, “Doğrusu çok mutlu oldum. Ailemden ne kadar para aldım ne kadar harcadım onu öğreneceğim” diye konuştu.

Öğrencilere dağıtılan “Öğrencinin Bütçe Defteri”nin iç kapağında Kaymakam Abdullah Akdaş’ın tasarrufun önemini vurguladığı bir giriş yazısı, arka kapağında ise “İktisat eden fakir olmaz, iktisat eden yoksulluk yüzü görmez, iktisat edenin hesabı kolay olur” hadis-i şerifi yer alıyor.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap