Eğirdir Köylerinden Örnek Dayanışma

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Köylerinden Örnek Dayanışma
Haberin Tarihi: 24.9.2013 10:40:00 - Okunma Sayısı:2777 defa okundu.

Eğirdir'e 30 km mesafedeki Akbelenli Köyünde bekli de dünyada görülmemiş bir imece (bir köy ya da köy topluluğu içinde işlerin gönüllü ya da zorunlu olarak ve elbirliği içinde yapılması.) çalışmasına rastlanıldı.

Eğirdir Köylerinden Örnek Dayanışma

 

            Eğirdir’e 30 km mesafedeki Akbelenli Köyünde bekli de dünyada görülmemiş bir imece (bir köy ya da köy topluluğu içinde işlerin gönüllü ya da zorunlu olarak ve elbirliği içinde yapılması.) çalışmasına rastlanıldı. Bir süre önce beyin kanaması geçirerek rahatsızlanan ve uzun süredir köyün işleriyle ilgilenemeyen Akbelenli Köyü Muhtarı İsmail DOĞAN’a jest yapan Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın YILMAZ, İl Genel Meclisi Üyesi Veli GÖK ve 21 Köy Muhtarı köye giderek, köyün içerisine toplamda 10 bin metrekarelik parke taşı döşeme işine destek verdiler.

            Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; ‘Bizim için duygulandırıcı bir olay. Rahatsızlığından dolayı çalışmalarına ara veren Akbelenli Köyü Muhtarı İsmail DOĞAN’a diğer köy muhtarlarımızın destek çıkması gerçekten takdire şayan. Muhtarlarımızın bugün burada gerçekleştirdikleri imece dünyada görülmemiş bir olay. Muhtarlarımızın bu hareketi beni gerçekten çok duygulandırdı. Aslında hiç şaşırmadım. Çünkü Muhtarlarımız diğer konularda da sürekli birlik ve beraberlik içerisindeler  hepsine çok teşekkür ediyorum’ dedi.

            İl Genel Meclisi Üyesi Veli Gök ise; ‘Kaymakamlığımız, 2013 yılında yaklaşık 21 köyümüzde meydan düzenlemesi ve parke taşı döşenmesi işine destek verdi. Diğer muhtarlarımız bu düzenlemeleri yaptılar, bu süreçte Akbelenli Köyü Muhtarımız İsmail DOĞAN’ın rahatsızlığı söz konusu oldu. Muhtarımızın tedavi sürecinde diğer köy muhtarlarımız kendi aralarında imece yaparak Akbelenli Köyüne verilen parke taşı ve meydan düzenlemesi işi için işbirliği yaptılar, bu anlamda bütün köy muhtarlarımızı takdirle karşılıyoruz. Tüm muhtarlarımıza teşekkür ve takdirlerimizi iletiyoruz. Akbelenli Köyü Muhtarımız İsmail DOĞAN’a da acil şifalar diliyoruz.’ dedi.

            Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet SARI; ‘Böyle bir organizasyonun içerisinde bulunduğumuz için çok mutluyuz,  İl Genel Meclisi Üyemiz Veli Gök ve Kaymakamımız Dr. Yalçın YILMAZ’a çok teşekkür ediyoruz, bu birlik ve beraberlik devam edecek’ dedi.

            Çay Köyü Muhtarı Musa GÜNEL de; Geçmişten beri bizim Boğazova Köyleri olarak birlik ve beraberliğimiz var, Eğirdir Köy Muhtarları olarak bizler zaman zaman bir araya geliyoruz, başta Kaymakamımız ve İl Genel Meclisi Üyemiz sayesinde sık sık toplantılar gerçekleştiriyoruz. Kaynaşma, işbirliği ve köylerin sorunlarını tartışma açısından çok iyi oluyor. Ve Muhtarımızın rahatsızlığından dolayı imeceye gönülden destek verdik, Akbelenli Muhtarımıza acil şifalar diliyoruz.’ dedi.

            Bademli Köyü Muhtarı Süleyman SARPDAĞ ise; ‘Birlik ve beraberlik göstermezsek bir hiç olduğumuz ortadadır. Çünkü kanunlarımız yenilenmemiştir. Bundan dolayı birlik olmamız gerektiğini ve hep birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz, buradan yola çıkarak bugünkü çalışmaya buradan devam ediyoruz, Kaymakamımız ve İl Genel Meclisi Üyemiz her zaman bizlere yardımcı oluyorlar, basını ve herkesi şaşırtmaya devam edeceğiz’ dedi.

            Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ, İl Genel Meclisi Üyesi Veli GÖK ve Köy Muhtarları hep birlikte taş döşediler.

            Daha sonra Köy Konağında hazırlanan yemek yenildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap