Öğrenciler Kütüphanede Ders İşlediler?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Öğrenciler Kütüphanede Ders İşlediler?
Haberin Tarihi: 30.11.2016 14:47:00 - Okunma Sayısı:1246 defa okundu.

Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu 3-C sınıfı öğrencileri Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesinde ders işlediler.

Öğrenciler Kütüphanede Ders İşlediler…

 

Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu 3-C sınıfı öğrencileri Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesinde ders işlediler.

Türkçe Dersi ‘Altın Kitap Okuma’ konulu dersi kapsamında okuma alışkanlığının çocuklarda geliştirilmesi için Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu 3-C sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Bilgi AKDAŞ eşliğinde Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesine gelerek ders işlediler.

‘Altın Kitap Okuma’ konulu dersleri çerçevesinde Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret eden öğrencilere Kütüphane sorumlusu Bedriye Küçükkara bilgiler verdi.

Küçükara: “Kütüphanemizde bir sürü çeşitli kitaplarımız var. Özellikle; hikaye, roman kitaplarımız var. Burası da çocuk bölümü, sizler için kitaplarımız burada mevcut. Kütüphanemiz haftanın 6 günü 9 saat açık konumda. Cumartesi günleri buraya ailenizle birlikte gelip kütüphanemize üye olmanız gerekiyor. Çünkü sizin yaşınız küçük olduğu için anne ve babanızın imzası olmadan maalesef üye yapamıyoruz. Mutlaka ailenizin bilgisi olması lazım.

Kütüphanemizden 3 kitabı en az 15 gün süreyle ödünç alabiliyorsunuz. Burada da kitap okuyabilirsiniz, satranç oynayabilirsiniz, bilgisayar odamızı kullanabilirsiniz, ödev yapabilirsiniz. Kütüphanede ana hedefler kitaplardır. Kütüphaneler aslında birer eğlence mekanlarıdır. Önemli olan burada güzel vakit geçirmektir” dedi.

Öğrenciler ‘Kitap Okumanın Hayatınızdaki Değeri nedir?” konusunda yazmış oldukları kompozisyonlarını Kütüphanede diğer arkadaşlarıyla paylaştılar.

Bilgiye ulaşmak için çok kitap okunması gerektiğine dikkat çeken Sınıf öğretmeni Bilgi AKDAŞ, kitap okumayı mutlu olmak için, kendimizi geliştirmemiz için, bilmediğimiz şeyleri öğrenmek için çok kitap okumalıyız” diyerek okumanın faydalarını öğrencilerine anlattı.

Ders sonunda öğrenciler Kütüphanenin üye kartlarını alarak ailelerine götürdüler.

Emel TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap