EĞİRDİR GÖLÜ'NÜN KORUNMASI İÇİN DOĞALGAZ ŞART!...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR GÖLÜ'NÜN KORUNMASI İÇİN DOĞALGAZ ŞART!...
Haberin Tarihi: 27.12.2016 13:16:00 - Okunma Sayısı:2060 defa okundu.

Doğalgazın Eğirdir’e gelmesi için imkansız olanlar Eğirdir’den istenmesin!..

EĞİRDİR GÖLÜ'NÜN KORUNMASI İÇİN DOĞALGAZ ŞART!...

Doğalgazın Eğirdir’e gelmesi için imkansız olanlar Eğirdir’den istenmesin!..

Haftanın salı günleri Kanal 32 TV de yayınlanan "Gülkent'te Bugün" programına canlı telefon bağlantısıyla katılan gazetemiz sahibi Abdullah K. Sinan, yine Eğirdir gündemini değerlendirdi. Bu hafta Eğirdir'e doğalgazın gelmesi konusunu ele alan Sinan, " Doğalgazın Eğirdir’e gelmesi için imkansız olanlar lütfen Eğirdir’den istenmesin!.." dedi.

GEÇEN HAFTANIN ÖZETİ...

Doğalgaz konusuna geçmeden önce geçen hafta dile getirdiğimiz DSİ pompalarındaki balık teleflerinin önlenmesi konusundaki gelişmeleri değerlendiren Abdullah Sinan "Geçen haftaki DSİ pompalarında balık telefleri konulu söyleşimiz sonucu EKOBİR (Eğirdir ve Kovada Gölleri Koruma Birliği)’in  DSİ pompalarındaki balık teleflerini önleyecek bir proje hazırladığı bilgisi gazetemize ulaştı. Bu haberi gazetemiz yanı sıra Kanal32 ekranlarında sizin sunumuzla da halkımızla paylaştık. Dileriz ki; iyi bir sonuç alırız ve gölümüzdeki balık teleflerinin önüne geçilmiş olur." dedi.

GÜNDEMİ HEMŞEHRİLERİMİZ BELİRLEDİ

Bugünün gündemini de yine hemşehrilerimizin belirlediklerini ifade eden gazetemiz sahibi Abdullah Sinan, "Bugünün gündemini de bizden öte okuyucularımız ve Eğirdir’deki Kanal32 izleyicileri belirledi.

Eğirdir gündemini dile getirdiğimiz programınızda, hemşehrilerimiz “DOĞALGAZ” konusunun gündeme getirilmesini istediler.

Bilindiği gibi doğalgaz hem çevre kirliliği, hem de yaşam kalitesi açısından çok önemli…" diye konuştu.

EĞİRDİR'E DOĞALGAZ GELMESİ KONUSUNDAKİ GELİŞMELER

Doğalgazın Eğirdir'e gelmesi konusundaki gelişmelerin ayrıntılarını arşivlerimizden de faydalanarak anlatan Abdullah Sinan şunları söyledi:

"Doğalgaz ile ilk haberi gazetemizde 11 Haziran 2013 tarihinde yapmışız.

Başlık: “Doğalgaz Eğirdir’e geliyor mu?”

Arşivlerimize baktım. İkinci kez doğalgaz konusunu 14 Ekim 2013 tarihinde gündeme getirmişiz. Başlık: “Eğirdir’de doğalgaz heyecanı…”

Alt başlıkta devam etmişiz:

“Bakanlar Kurulunun aldığı bir kararla Eğirdir’deki elektrik abonelerinin %60’ı doğalgaz abonesi olma taahhüdünde bulunursa ilçeye doğalgaz gelecek.”

Ve bu haberde dönemin Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral Ziraat Bankasında açılan hesaba vatandaşlarımızın 335 TL. yatırıp taahhütte bulunmalarını istemiş. Arşivi incelemeye devam ettiğimizde, 14 Kasım 2013 tarihli gazetemizde Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici’nin kaleme aldığı “Eğirdir’de 2,5 kişiden biri” başlıklı köşe yazısında Eğirdir’de yaşayan her 2,5 kişiden birinin bu parayı yani 335 lirayı yatırmasının gerektiğini dile getirmiş. Eğirdir’de neredeyse nüfusu kadar elektrik abonesi olduğunu vurgulamış.

11 bin 300 elektrik abonesi bulunan Eğirdir’de, taahhüt için para yatırması gereken kişi sayısının 6 bin 780 kişi olduğunu kaleme almış.

Ve bunun 25 km. şeride yayılan bir ilçede imkansızlığını anlatmış.

Eğirdir Gölü’nün 1. Sınıf su kalitesinde içme suyu kaynağı olduğunu ve stratejik bir öneme haiz olduğunu vurgulayan Kesici, Eğirdir Gölü’nün bu öneminden dolayı teşviklerin söz konusu olabileceğini de yazısında dile getirmiş. Ve köşe yazısını “Eğirdir Gölü nedeniyle, Eğirdir’de doğalgaz için bir koşul olmamalıdır” diye bitirmiş.

Gelelim 28 Ekim 2013 tarihli Akın Gazetesine…

Başlığımız: “Eğirdir’in öncelikli konuları masaya yatırıldı”… Elmaya teşvikle başlayan bu toplantıda Eğirdir’e doğalgaz gelmesi konusu da ele alınmış. Dönemin Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, “Doğalgazın ilçeye gelmesini çok isteyenler, taahhüt parasını yatırmamış. Belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” sözleriyle, gazetemiz arşivlerinde yerini almış. Aynı toplantıda Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen de “Eğirdir’de Doğalgaz için güç birliği şart” ifadelerini kullanmış.

Aradan neredeyse 4 yıl geçmiş… Sular derelerden akmış…. Konuşulanlar uçmuş… Ancak gazete arşivlerimizde kalmış. Amacımız kimseyi suçlamak değil…

Doğalgazın dağıtımında ve satışında BOTAŞ’ın yetkili olduğunu bilmeyen yok.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI VELİ GÖK: "KONU YETERİNCE ANLATILAMADI..."

Konu ile ilgili dün görüştüğümüz Ak Parti İlçe Başkanı Veli Gök de, doğalgazın çevre kirliliği ve yaşam kalitesinin artması açısından önemini vurguladı, 2013 yılında istenilen taahhüdün o dönemki belediye yönetimi ve kaymakamlıkça  yeterince halkımıza anlatılamadığını ifade etti. Eğirdir’e doğalgazın gelmesiyle hane başına  1800 TL. tasarruf sağlanacağını anlatan Ak Parti İlçe Başkanı Veli Gök, parasal değerlerle Eğirdir’in yılda 20 milyon (trilyon) Lira kaybının olduğunu dile getirdi.

BELEDİYE BAŞKANI ŞENGÖL: "BELEDİYE OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Yine konu hakkında görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise, doğalgaz yatırımı için BOTAŞ’ın 20 bin nüfusu baz aldığını söyledi. Şuan Eğirdir nüfusunun 17 bin 500  olarak kayıtlı olduğunu söyleyen Başkan Şengöl, bunun gerçeği yansıtmadığını, Eğirdir’de yaşayan pek çok kişinin, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların, yüksek okullarda görevli öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin maalesef Eğirdir nüfusuna kayıtlı olmadıklarını söyledi.  Eğirdir’in tabela nüfusunun 17 bin 500 olarak görüldüğünü, ancak bu rakamın 21 binin üzerinde olduğunu söyleyen Şengöl, “Eğirdir’de Dağ Komando Okulumuz var. 2 tane Araştırma Enstitümüz var. Meyve Suyu fabrikalarımız var. Hastanemiz var. Çoğu çalışanlarımız  maalesef çeşitli bahanelerle Isparta’ya gidip geliyorlar (Isparta’da ikamet ediyorlar.) Kayıtları Eğirdir’de değil.

BOTAŞ, elektrik aboneliğini baz alıyor. Taahhüt istiyor. Eğirdir 25 km. şerit üzerine kurulu bir şehir. Kelif dediğimiz, oturulmayan bağ evlerinde bile elektrik aboneliği var. Dolayısıyla bu taahhüdü vermek için önemli bir çalışma gerekiyor. Halkımıza anlatılması gerekiyor. Biz belediye olarak üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız” sözleriyle Eğirdir’in doğalgaza olan ihtiyacını ve  coğrafi konumundan doğan sorunları belirtiyor.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Son gelişmelerin; Eğirdir Kaymakamlığınca yapılan yazışmalar olduğu bilgisine ulaştık.

Bu yıl içerisinde vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler sonucu, Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediye Başkanlığı ve ilgili birimlerin desteği ile ilçemize doğalgaz hizmetlerinin ulaştırılması için başvuruda bulunulduğunu öğrendik.

EĞİRDİR GÖLÜ KORUNMALI!

Hani hep diyoruz… Eğirdir, göller bölgesinin incisi… Eğirdir Gölü stratejik öneme sahip, içme suyu rezervi…

Sakin havalarda bugünlerde Eğirdir’e sizleri bir çay içmeye davet ediyorum. Kalorifer ve soba bacalarından gölün üzerine bulut gibi yayılan, çöken karbondioksit, karbonmonoksit  gazlarının, gölümüz üzerinde oluşturduğu kirliliği görmenizi diliyorum. Bunu tüm yetkililerin de görmesini istiyorum. Kömür cüruflarının yağmur sularıyla gölümüze aktığının görülmesini istiyorum…

Bu göl Türkiye’nin içme suyu kaynağı… Stratejik önemi var. Antalya’nın bile gölümüzden içme suyu alma girişimleri var.

Doğalgazın Eğirdir’e gelmesi için imkansız olanlar lütfen Eğirdir’den istenmesin!.. Ve bir an önce Eğirdir Gölü kirlilikten kurtarılsın, Eğirdir doğalgaza kavuşturulsun. "

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap