EĞİRDİR?DEN HALEP?E YARDIM ELİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR?DEN HALEP?E YARDIM ELİ
Haberin Tarihi: 28.12.2016 16:58:00 - Okunma Sayısı:2119 defa okundu.

“Üşüme Kardeşim Biz Varız” yardım kampanyası tırlarından üçü de bugün Eğirdir’den uğurlandı.

               EĞİRDİR’DEN HALEP’E YARDIM ELİ...

               Birlik ve beraberliğimizin daha da önem kazandığı bugünlerde, Eğirdirliler de Suriye'deki iç savaş nedeniyle zor günler geçiren Müslüman kardeşlerimize yardım eli uzatıyor. “Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez ve onu düşmana teslim etmez” anlayışıyla SDÜ öğrenci toplulukları tarafından hazırlanan “Üşüme Kardeşim Biz Varız” yardım kampanyası tırlarından üçü de bugün Eğirdir’den uğurlandı.       

               Süleyman  Demirel Üniversitesi (SDÜ) öncülüğünde Isparta'da sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği "Üşüme Kardeşim Biz Varız" yardım kampanyası çerçevesinde Eğirdir Kaymakamlığı, Sivil Toplum Kuruluşları, Tepeli ve Serpil Köyü Muhtarlıkları, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve vatandaşlarımızın desteğiyle Eğirdir’den Halep’e 3 tır temel ihtiyaç malzemesi ve elma gönderildi.

               Suriye için toplanan insani yardım malzemelerini taşıyan tırları uğurlamak için Eğirdir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önünde bir tören düzenlendi.

               Törende bir konuşma yapan  Kaymakam Abdullah Akdaş şunları söyledi: “Sivil Toplum Hareketi Platformu tarafından Türkiye genelinde Halep’e  bir yardım kampanyası başlatıldı. İki hafta önce arkadaşlarımız bana geldiğinde yardım toplamak istediklerini beyan ettiler biz de seve seve kabul ettik. Hatta biz de Kaymakamlık olarak bize ne görev düşüyor diye göreve dahil olduk. Kamu kurum ve kuruluşlardaki çalışanlarımızdan kendi çaplarında özellikle çocuk bezi olmak üzere temel ihtiyaç malzemesi toplanması konusunda ricada bulunduk. Umduğumuzdan daha fazla şeyler oldu. Eğirdir’den 3 tır gidiyor. Bunun iki tırı elma, bir tırı ise ihtiyaç malzemeleri.

               Isparta’dan 7 adet tır, Eğirdir’den 3 tır olmak üzere 10 tır Halep’e uğurlandı. Isparta gıda ve battaniye konusunda büyük destek oldu. İnşallah amacına ulaşır. Halep’teki ihtiyaç sahiplerine  ulaştırılır” dedi.

               Ülke olarak ezelden beri hep yardımsever olduğumuzdan bahseden Kaymakam Abdullah Akdaş, “Bizim milletimiz dünyada adaletin ve yardımın öncüsü olmuştur. Osmanlı’dan Selçuklu’ya, Karahanlılar’dan Göktürk Devletine kadar hep mazlumun yanında olmuştur. Güçlü olduğu dönemde de yanında mazlumun olmuştur, güçsüz olduğu dönemde de mazlumun yanında olmuştur. Bu inancı, genlerdeki bu azmi biz sürekli yaşıyoruz.  Türkiye olarak 3,5 milyon insanı ülkemizde barındırıyoruz. Allah’ın izniyle ve bu insanların duasıyla bu millet, kazadan ve bütün kötülüklerden korunacaktır diye düşünüyorum” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

               Daha sonra bir konuşma yapan Sivil Toplum Hareketi İl Başkanı Mustafa Sağlam ise, “Biz Isparta’daki 7 STK ve SDܒde bulunan 14 öğrenci kulübüyle birlikte  “Üşüme Kardeşim Biz Varız” Platformunu kurarak Halep’deki kardeşlerimize yardım kampanyası başlattık. Hedefimiz 10 tır göndermekti. Isparta’dan 7 adet gönderdik. Bugün itibariyle Eğirdir Kaymakamlığımızın sayesinde ve destekleriyle 3 tırımızı Halep’e göndererek 10 tır yardım kampanyamızı tamamlamış bulunuyoruz. Bizler inancımız gereği, Peygamber efendimizin ‘Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir’ sözü gereği, biz de bu peygamberimizin ümmeti olarak yardım kampanyası başlattık. İnşallah bu yardım kampanyamız yerine ulaşacak. Bizim amacımız insanların yardım duygularını harekete geçirmek. Bir ve beraberliğin ülkemiz için gerekliliğini hissettik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. İnşallah bunun devamı gelir. Bir ve beraber olan milletler dünyada başarılı olan milletlerdir” dedi.

               Toplum Hareketi İl Başkanı Mustafa Sağlam sözlerinin sonunda Eğirdir Kaymakamlığına, STK’lara, Tepeli ve Serpil Köyü Muhtarlıklarına, Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine ve kampanyaya destek veren vatandaşlarımıza teşekkür etti.

Tırlar daha sonra, Kar’ın bereketiyle Halep’e büyük bir umutla uğurlandı.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap