Pınar Pazarı Evlerinde Mutlu Son?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Pınar Pazarı Evlerinde Mutlu Son?
Haberin Tarihi: 31.12.2016 16:01:00 - Okunma Sayısı:3283 defa okundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Şengöl: “Bana sövenlere haram olsun o emeklerim…”

Pınar Pazarı Evlerinde Mutlu Son…

Tapular Mülk Sahiplerine verildi

Kooperatif  Başkanı Coşkunsu: “Emanetinize hiçbir zaman haram değdirmedik…”

Eğirdir Belediye Başkanı Şengöl: “Bana sövenlere haram olsun o emeklerim…”

Eğirdir Pınar Pazarı Konut Yapı Kooperatifi üyeleri, yıllardır oturdukları evlerinin tapularına 23 yıl sonra kavuştu. 1993 yılında kurulan ve 1995 yılında inşaatına başlanılan Pınar Pazarı Kooperatifi'nde 2004 yılında elektrik ve su işlemleri tamamlandıktan sonra oturulmaya başlanılmıştı. Tapularını alamayan kooperatif üyeleri yıllardır süren haklı mücadelelerinde mutlu sona ulaştı. Tapulardaki sorunlar giderildi, projesi hazırlanan Pınar Pazarı Kooperatifinin kat mülkiyet çalışmaları tamamlandı ve tapular sahiplerine teslim edildi.


                Pınar Pazarı Konut Yapı Kooperatifi sakinleri 23 yıl aradan sonra tapularına kavuştular. Tapu töreni 31 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 11.00’de düzenlenen törenle mülkiyet sahiplerine verildi.

                Eğirdir Belediyesi tarafından 1995 yılında Pınar Pazarı mahallesine konuşlandırılan ve 2004 yılından itibaren oturulmaya başlanılan 480 dairenin hak sahipleri tapularını almalarının mutluluğunu yaşadılar.


                Pınar Pazarı Konut Yapı Kooperatifi Tapu Töreni Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başladı.

Coşkunsu: “Emanetinize hiçbir zaman haram değdirmedik…”


                Genel kurul toplantısı öncesi bir konuşma yapan Pınar Pazarı Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Osman Coşkunsu özetle şunları söyledi: “…23 yıl sonra efsane Başkanımız Ömer Şengöl ve ekibinin gayretli çalışmaları sonucu tapularınızı aldık. Bu tapularınızı geçen sene verecektik ama, bazı sorunlardan dolayı veremedik. Bu sorunları aşmak için yeterli gayreti sarf ettik. 23 yıl aradan sonra geç de olsa sizleri sevindirmek için gece gündüz, sabah akşam Ankara’sı, Isparta’sı, bütün bürokratlarla çalışıp gerekli gayreti gösterdik.

                Haklı mücadelemizde sona gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mücadelemizde yanımızda olan başta Eğirdir Belediye Başkanımız Ömer Şengöl, eski yönetim ve üyelerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Kooperatifin hiçbir parasına dokunmadık, Kooperatifte fazla parası olan arkadaşlara paralarını geriye iade edeceğiz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

                Daha sonra site yönetiminin ilk genel kurul toplantısı yapıldı.

Divan başkanlığına Mehmet Bıyıklıoğlu, üyeliklerine de İsmail Erdem ve Kemal Tosun oy birliği ile seçildiler. Gündemin üçüncü maddesi gereğince Site Yönetimi Seçimi yapıldı. Site Yönetim Başkanlığına Hasan Öğsel getirilirken, Site Denetici Seçimine İbrahim Gülbudak, Ali Canmaya ve Şefik Kahraman oy birliği ile seçildiler.

                Gündemin dördüncü maddesi olan Site Yönetimi ve Site aidatı ücretinin belirlenmesinde ise Site Başkanına aylık 500 TL, site aidatı olarak aylık 20 TL ödenmesine oy birliği ile karar verildi.

                Genel kurul toplantısı sırasında Ömer Şengöl alkışlarla içeriye girdi.

                Tapu töreni öncesi bir konuşma yapan Ömer Şengöl kendilerini eleştiren bazı site sakinlerini adeta topa tuttu.

Şengöl: “Bana sövenlere haram olsun o emeklerim…”


                Şengöl: “…Bu kooperatif üzerine ortaklardan daha ziyade hariçten gazel atanlar, bugüne kadar konuştular. Çünkü sizler bir miktar dikine durmadınız, onlara imkan sağladınız.

                1989 yılında ben Belediye Başkanlığına aday olduğumda Eğirdir’deki konut sıkıntısını görerek ‘Bağlar’daki bizim kelif dediğimiz binaları kullandığınızı, oraların sıkıntılı olduğunu görerek, ‘toplu konut yapacağız, Eğirdir’deki konut sıkıntısını ortadan kaldıracağız’ dediğimde, her seçimde olduğu gibi, rakiplerimiz hemen karşı çıktılar. Bu öyle kolay değil. Herkes yapar Hacı Ömer yapamaz diye safsatalarda bulundular. İlk denememizi yukarıdaki Taştepe dediğimiz semtte Kooperatif kurarak bir şeyin yapılabileceğini hem biz gördük, hem de sizler gördünüz. Büyük bir talep oldu. Pınar pazarında önce imar tadilatı sonra bir ailenin mirasındaki işler çözüldü ve Bismillah denilerek 5-6 kişilik bir heyetle 500 kişilik kooperatifin temeli atıldı. Hep iddia ediyorum ve hala daha iddia ediyorum; Eğirdir’de yapılan en yasal kooperatif, en yasal binalar. Tabi ödemeler küçük olunca süre uzadı. Pek çok kooperatif 10 yıldan aşağı bitiremez ama sizinki biraz uzadı. Biz o arsayı 400 kişilik yapalım diye düşünüyorken, talep çok olunca arkadaşlara projeyi yeniden yaptırarak 480 dairelik kooperatif kuruldu.

                1999 ve 2009 seçimlerini bir düşünün. Ne dediler size: ‘Esas yalancıların büyükleri, yardakçıları, anneleri, babaları, partilileri, eşleri dostları koro halinde ‘Ömer Şengöl zaten Belediyeyi bitirmiş, seçilse bile bir daha belediyeye gelemez, eli kolu bağlı savcının odasına gider, siz de bu evlerin üstüne soğuk su içersiniz’ dendi. Biz ne dedik size? Bizi seçerseniz bunları bitiririz demiştik. 2009 seçimlerinde bu gürültü ekibi evlerinizi tek tek gezerek hanımlarınızı, çocuklarınızı hatta doğacak çocuklarınızı bile işe alma teklifiyle; müdür, genel müdür, zabıta amiri, itfaiye müdürü gibi işlerle sizleri kandırdılar. Verdiniz oyları... Karşılık?... ‘Hiçbir şey yok.‘ Kooperatifin işi bitti. Belediyeye müracaat edildi. Ne dedi belediye? İskan alınacak, inşaat ruhsatı yenilenecek. Her şey günü gününde yapıldı. 2014 seçimlerinde biraz önce 2013 yılının sonlarında, o size attığında mangalda kül bırakmayan ekip, adam başı 5 bin TL getirin, 2,4 trilyon lira parayı alalım bir düşünelim dedi. Kooperatifiniz bana geldi sordu. ‘Bizden para istiyorlar, böyle yasal bir şey var mı?’ diye. Ben onlara, ‘sizin 1 lira borcunuz yok. Varsa üç-beş kişinindir. Onları tamamlayın’ dedim. Kooperatif borçlarını ödedi, belediyeden tık yok ama karalama çok. Ne karalaması: ‘Meclis kararı yok, projesi yok, tapular problemli...’ Hiçbir olumsuzluk yok. Her şey dört dörtlük. Alınan tapular tamam, meclis kararı tamam, tahsis tamam. İki defa inşaat ruhsatı verilmiş, yenilenmiş. Bunların bir tanesi eksik olmuş olsa hiçbir şeyin olması mümkün değil. Geldik seçime, en çok sizin oradaydı Festival. Ne diyordu arkadaşlar. Daha önceki söylediklerini bu sefer başka kalıplarda söylediler. Burada 80 kişilik kooperatifin paralarını birileri hiç etmiş. Zaten Ömer Şengöl bir daha seçilemez ama, seçilse bile siz ev yerine hava alırsınız, herkes verir Ömer Şengöl tapularınızı vermez’ dediler. Biz geldik, o işler öyle değil böyle olur dedik. Biz Tapu Müdürü değiliz. Tapuyu Tapu Müdürü verir. Biz eksik evrak var ise yasanın istediği ne ise onları anında yaparız. Seçim bitti. Ama gel gör ki bu bürokrasi canavarı işi uzatmak için ellerinden ne geliyorsa yaptılar. En son, işlemler bitti, Tapu dairesine çağırdılar. Şu andaki tapu dairesinde çalışanlara sizler adınıza büyük teşekkür ediyoruz. İnsan üstü bir gayretle 480 kişinin tapularını çıkardılar. Eğirdir’de sizin bu karınca usulü birikimlerle yaptığınız iş Eğirdir tarihinde belki de en büyük yatırımdır” dedi.


                Konuşmalarında bazı kişilere kızgın olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ömer Şengöl: “Benim üzüntülerim var. Nedir üzüntüm?... Bu kooperatifin ödemeleri ve işlemlerini aksatanlar, sizleri de arkalarına takıp bizim hakkımızda küfre varacak kadar terbiyesizlik yaptılar. Onları Allah’a havale ediyorum. Hâlâ daha arkamızdan konuşuyorlar. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Ben herkesle mücadele ettim. Belediye’nin haklarını bu kooperatiflere neden yediriyorsunuz diye meclis üyeleriyle kavga ederek sizleri ev sahibi yapmaya çalıştım. Ev sahibi olan bu terbiyesiz ekip, küfre varacak kadar karalama yaptılar. İşte Toki yapılacak, moki yapılacak denildi.

                Hacı Omar gitti, Eğirdir’de kooperatif işi bitti. O günden beri niye yapılmadı sizin kooperatifin onda biri, yirmi de biri böyle küçük tasarruflarla. Hacı Omar bize babasının parasıyla mı ev yaptırıverdi paramızla yaptırdık. İyi babasınız parasıyla ev yaptıran bir model varsa dünyada biz de onu uğraşalım. Gaza gelip aklınızın ermediği şeylere karışmayın. Sizin evleriniz Eğirdir’in pek çoğundan daha sıhhi, daha yaşanabilir. O bakımdan varlıklarınızı, küçük menfaatler uğruna, bazılarının gazına gelerek kötülemeyelim. Evlerinde oturacaklar güle güle kullansın. Satacaklar da Pazartesi günü gitsin bankadan kredisini alsın, satışını yapsın.” diye konuştu.

                Site yönetimi ve site aidatı ile ilgili gündem maddesinin görüşülmesi sırasında üyelerin tutumlarını da eleştiren Şengöl “Burada biraz önce koro halinde şu para çok, bu kadar ödemeyelim dediniz. Bu paralar olmadıkça orası ŞEHİR OLMAZ. Aylık 5 lirayla, 10 lirayla 30 dönümlük yerin bakımı, boyası, badanası, çatısı olmaz. O bakımdan bu ödeme işini birbirinize gaz verip engellemeyin.” dedi.

                Şengöl konuşmasının sonunda “Sizlerin belki hiç çıkmadığınız, o sizin binalarınızın çatısında Ünal usta, Tenekeci Hafız, belediyeden üç beş ustayla üç defa, dört defa yeniden çatı düzenini yerinde uyguladık. Ben orada tahta taşıdım, çivi çaktım bir hafta çalıştım. Bana sövenlere haram olsun o emeklerim. Benim hakkımda kötü konuşanlara ömür billah haram olsun o emeklerim. Diğerleri içinse katı katı helal olsun. Tapularınız hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

                Konuşmaların ardından tapular sahiplerine takdim edildi.


                23 yıl aradan sonra tapularına kavuşan Pınar Pazarı sakinlerine tapularının hayırlı olmasını dileriz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap