GEÇEN HAFTANIN ÖZETİ...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GEÇEN HAFTANIN ÖZETİ...
Haberin Tarihi: 3.1.2017 17:17:00 - Okunma Sayısı:1304 defa okundu.

Her hafta salı günleri Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Gülkent’te Bugün programına canlı telefon bağlantısıyla bağlanarak Eğirdir Gündemini değerlendiren Gazetemiz sahibi Abdullah Sinan, bu hafta şunları dile getirdi.

GEÇEN HAFTANIN ÖZETİ...

                Her hafta salı günleri Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Gülkent’te Bugün programına canlı telefon bağlantısıyla bağlanarak Eğirdir Gündemini değerlendiren Gazetemiz sahibi Abdullah Sinan, bu hafta şunları dile getirdi.

                “2017 yılının ilk görüşmesinde sorunları, sıkıntıları, dertleri, olumsuzlukları konuşmaktansa, güzel ve keyifli bir sohbetle yayına katılmayı istedim,

                İlçemizde geçen hafta çarşamba günü başlayan ve cuma günü akşamına kadar devam eden kar yağışının izleri hala duruyor.

                Eğirdir Kaymakamlığı ve İlçe Hıfzısıhha Kurulunun kararlarıyla geçtiğimiz hafta perşembe ve cuma günleri, Eğirdir merkez ve köylerinde okulların tatil edilmesi kararı, çok yerinde ve isabetli bir karar oldu. Cuma günü ilçe merkezinde kar kalınlığı 50 cm olarak ölçüldü.

                Perşembe ve cuma günleri zaman zaman köy yollarımızda ulaşım kesildi. Ancak İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin ve Eğirdir Belediyesi ekiplerinin gece gündüz demeden gayretli çalışmalarıyla herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.

                Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de yollarda mahsur kalan araçlara ve yolculara anında destek sağlayarak vatandaşlarımızın yanında oldular.

                Bu arada sosyal medyada, Eğirdir’deki kar manzaraları geniş yer buldu. Hemşehrilerimizin çektikleri kar manzaralı Eğirdir fotoğrafları beğenilerle ve paylaşımlarla dünyaya ulaştı.

                Gazetemizin internet sayfasında yayınlanan Eğirdir’deki kar manzaraları ve Eğirdir Gölü resimleri, yüzlerce paylaşımla 60 binden fazla kişiye erişti.

                Bu resimlerin, internet sitemizin yönetim panelinden, dünyanın her yerine ulaştığını görmemiz, hatta yabancıların bile Eğirdir’in güzel resimlerini beğenip paylaşmalarını görmemiz, bizleri mutlu etti.

                Bu arada geçtiğimiz hafta sonu Davraz Kayak Merkezinde yaşanan hareketlilik, kısmen Eğirdir’e de yansıdı.

                Haftasonu kar zevkini, kayak zevkini yaşamak için Davraz Kayak Merkezine gelenlerden Eğirdir’de konaklamayı tercih edenler oldu.

                İlçemizin temiz ve ucuz otellerinde, pansiyonlarında konaklayan ve restaurantlarımızda göl levreğini tercih eden misafirlerimizin Eğirdir’den memnun ayrılmaları yine bizleri çok mutlu etti.

                Geçtiğimiz Cumartesi günü Pınar Pazarı Kooperatif evlerinin Eğirdir Belediyesi tarafından tapularının dağıtılması, ev sahipleri yanısıra hemşehrilerimizi de sevindirdi.

                31 Aralık Cumartesi günü Kervansaray Düğün Salonunda saat 11.00’de düzenlenen törenle, 480 dairenin tapuları hak sahiplerine dağıtıldı.

                Aslında 1993 yalında kurulan ve 1995 yılında inşaatına başlanan Pınar Pazarı Kooperatif evlerinde 2004 yılında inşaatlar bitirilmiş, elektrik ve su aboneliği işlemleri tamamlandıktan sonra, bu binalarda, tapusuz olarak oturulmaya başlanmıştı.

                Kooperatif üyelerinin yıllar süren haklı mücadeleleri sonucu, kat mülkiyeti işlemlerinin tamamlanması ve 23 yıl aradan sonra tapularına kavuşmaları, ilçemizde son derece olumlu karşılandı.

                Yeni yıla karlar altında giren Eğirdir’de yılbaşı gecesi de bir olumsuzluk yaşanmadı. Ancak yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy’deki hain terör saldırısı ve bu hain saldırı sonucu 39 kişinin hayatını kaybetmesi, tüm vatandaşlarımızı üzdüğü gibi, hemşehrilerimizi de derinden üzdü.”

EĞİRDİRSPOR KAMPTA

                Abdullah Sinan, Bölgesel Amatör Ligde ikinci yarı maçlarının 15 Ocak’ta başlayacağını da hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti “Bölgesel Amatör Lig 7 nci Grupta mücadele eden Eğirdirspor futbol takımı yarın Antalya Kemer’de kampa girecek.

                Yaklaşık bir hafta Antalya’da kampta kalacak olan Eğirdirspor futbol takımının kamp süresince 3 veya 4 hazırlık maçı yapması planlanıyor.

BAL’DA İKİNCİ YARI MAÇLARI 15 OCAK’TA BAŞLIYOR

                Bilindiği üzere Bölgesel Amatör Ligde ikini yarı maçları 15 Ocak 2017 Pazar günü başlayacak.

                Eğirdir Stadı şu anda karlarla kaplı. 15 Ocak tarihinde muhtemelen sahamızın çamurlu olacağı ve maç için uygun olmayacağı belirtiliyor. Bu yüzden Eğirdirspor futbol takımının, Şuhut Belediyespor ile yapacağı karşılaşma, 15 Ocak Pazar günü büyük ihtimalle Isparta’da oynanacak.

                Bölgesel Amatör Lig 7’nci grupta mücadele eden ve halen 17 puanla 7’nci sırada yer alan Eğirdirspor’a ve Sandıklı’da Sandıklıspor ile karşılaşacak olan halen 28 puanla grup birincisi olan Isparta Davrazspor’a şimdiden başarılar diliyoruz.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap