KÖY MUHTARLARIYLA GÜVENLİK TOPLANTISI DÜZENLENDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KÖY MUHTARLARIYLA GÜVENLİK TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Haberin Tarihi: 4.1.2017 17:32:00 - Okunma Sayısı:2168 defa okundu.

3 Ocak 2017 Salı günü Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM) toplantı salonunda “Köy Muhtarlarıyla Güvenlik Toplantısı” düzenlendi.

KÖY MUHTARLARIYLA GÜVENLİK TOPLANTISI DÜZENLENDİ

               3 Ocak 2017 Salı günü Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM) toplantı salonunda “Köy Muhtarlarıyla Güvenlik Toplantısı” düzenlendi.

               Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş başkanlığında düzenlenen toplantıda İlçe Jandarma Komutanı Erhan Aslan ve İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu tarafından  güvenlik ile ilgili konularda bilgiler verildi. Muhtarlarımızın dikkat etmesi gereken hususlar ve alınması gereken önlemler anlatıldı.

               Kaymakam Abdullah AKDAŞ;  “Muhtarlarımızın, birer emniyet personeli gibi hareket etmesi lazım.”

               Kaymakam Akdaş, toplantıda yaptığı konuşmada Muhtarlarımızın birer emniyet personeli gibi hareket ederek şüpheli gördükleri her şeyi Emniyet güçlerine bildirmelerini istedi. Akdaş şunları söyledi: “Ülkemiz, içinde bulunduğumuz günlerde zor bir sınavdan geçiyor. Türkiye’nin dış ilişkilerde, özellikle Müslüman toplumlar üzerinde göstermiş olduğu liderlik sonucu farklı terör gruplarının Türkiye’ye karşı saldırı girişimleri başladı. Her bir vatandaşımızın sorumluluk içerisinde hassasiyet göstermesi gerekiyor. Köyümüze gelen yabancılardan şüphelendiğimiz an Jandarmaya bildirmek hepimizin görevi olmalı. 

               İlçemizde bulunan Dağ Komando Okulu, farklı terör gruplarınca hedef alınabilir.  Gördüğümüz şüpheli durumları mutlaka güvenlik güçlerine bildirmeliyiz.

               Muhtarlarımızın, birer emniyet personeli gibi hareket etmesi lazım. Köyümüzde de, vatandaşlarımızı bu bilgilendirmeyi yapalım.

               IŞİD’in Türkiye’de ortaklaşa hareket ettiği bazı radikal örgütler var. Bu gruplar genelde kimsesiz ve kandırılmaya yatkın insanları kendilerine hedef seçerek eylemlerde kullanıyorlar. Köyümüzde bu tip insanlar varsa takip edelim. Özellikle değişim gösteren, söylemlerinde radikal ifadeler kullanan insanlar varsa bunun bilgisini bizlere ulaştırmanız lazım.”

               Nereden kaynaklandığı belli olmayan haberlere itibar edilmemesi konusunda halkı uyaran İlçe Jandarma Komutanı Erhan ASLAN da şöyle konuştu.

               “Geçtiğimiz günlerde “Eğirdir’de canlı bomba yakalandı” diye bir söylenti çıktı. Bu asılsız haber, yüzlerce kişi tarafından paylaşılarak halkta paniğe sebep oldu. Nereden kaynaklandığı belli olmayan bu tip haberlere dikkat etmenizi rica ediyorum. Benzer durumlarda yetkili mercilerden bilgi almaya çalışın.  

               Köylerimizde, kırsala salınan başıboş hayvanlardan kaynaklı hırsızlık olayları sıkça oluyor. Bu olayların önüne geçebilmek için biz gereken denetimleri yapıyoruz. Siz de muhtarlar olarak köylülerimizi bu konuda uyarınız. 

               Köyünüze gelen ve yardım dernekleri adına para toplayan kişilerden mutlaka izin belgelerini isteyiniz. Vali veya Kaymakam imzalı izin belgesi olmayan kişilere yardımda bulunmayın. Bu kişiler, izin belgesi olsa dahi yaptığımız kontrollerde daha önceden dolandırıcılık suçu işlemiş kişiler olarak karşımıza çıkıyor.”

               Son zamanlarda telefon dolandırıcılarının sürekli yöntem değiştirerek insanlarımızdan haksız kazanç elde ettiklerini söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Yasin ORAKOĞLU ise muhtarlarımıza şu bilgileri verdi.

               “Telefon dolandırıcıları sürekli yöntem değiştirerek insanlarımızdan haksız kazanç elde etmeye çalışıyorlar. Son aylarda ise vatandaşlarımızı arayıp FETÖ üyesi olduklarını ve verilen hesaba para aktarılmasını istiyorlar. Muhtarlar olarak vatandaşlarımıza, bu konuda bilgilendirme yapmanız gerekiyor. Farklı yöntemler kullanabilirler ancak sonuçta sizden para almak isteyecekler, lütfen buna dikkat edelim.

               Artık e-Devlet üzerinden birçok bilgiye ulaşabiliyoruz. Vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden üzerlerinde bulunan gsm hatlarını kontrol etmelerini rica ediyorum.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap