Tepeli Köyünde Halk Buluşması

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tepeli Köyünde Halk Buluşması
Haberin Tarihi: 7.1.2017 14:11:00 - Okunma Sayısı:1945 defa okundu.

Kaymakam Abdullah Akdaş, Halk buluşmalarına Tepeli Köyüyle devam etti.

Tepeli Köyünde Halk Buluşması

 

Kaymakam Abdullah Akdaş, Halk buluşmalarına Tepeli Köyüyle devam etti. Kaymakam AKDAŞ başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti İlçe Başkanı Veli Gök, Eğirdir Jandarma Komutanı Yzb. Erhan Aslan, İlçe Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Milletin ayağına daha çok gitmemiz gerektiğini anladık”

Yanına ilgili daire müdürlerini alarak köy buluşmaları gerçekleştiren AKDAŞ’ın 6 Ocak Cuma günkü durağı Tepeli Köyüydü.

Sözlerine, ülkemizin içinden geçtiği zor günlerde vatandaşlar olarak oluşturmamız gereken duyarlılık ve tedbirlerden bahsederek başlayan AKDAŞ, “15 Temmuz darbe girişimi sırasında Milletimizin göstermiş olduğu kahramanca mücadele, bizlere milletimizin ayağına daha çok gitmemiz gerektiğini anlattı” diye konuştu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında bu konu üzerinde durduğu ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz aylarda valilik ve kaymakamlıklara gönderdiği imzalı yazısıyla Halk Buluşmalarının bundan sonra sürekli yapılacağını belirtti.

“Eğirdir için iki müjdeli haberim var”

İki müjdeli haberi Tepeli halkıyla paylaşan AKDAŞ; 2017 yılı içerisinde İl Özel İdaresi tarafından iki tane köy gurup yoluna sıcak asfalt döküleceğini söyledi. Bunlardan ilki Gökçehöyük, Yılgıncak ve Bağacık köyleri güzergâhına, diğeri de Pınarpazarı mahallesinden başlayarak Tepeli, Yuvalı ve Sipahileri kapsayacak şekilde planlandığını aktaran AKDAŞ, ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından ilçemiz için yeni bir hastane binasının 2017 proje kapsamına alındığını belirtti.

“İçinde bulunduğumuz zor günlere rağmen güçlü bir devletimiz var”

Toplantının devamında Tepeli köyüyle ilgili sorun ve talepleri dinleyen AKDAŞ, “önceki yıllarda köylere ziyaretlere gittiğimizde sorunları dinler; imkânlarımız kısıtlı olduğu için çözümü için atılacak adımları atamazdık. Şimdi ise bahsettiğiniz konuların ya ihalesi yapılmış, ya da iş devam etmekte. Bu ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde dahi devletimizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

“Siz birlik olun, ben destek sözünü veriyorum”

Elmacılıkla ilgili pazarlama sıkıntılarının yaşandığı ve birlik kurulmasını isteyen vatandaşlara AKDAŞ, “daha önce böyle bir birliğin kurulduğunu ancak iç çekişmelerden kaynaklı sorunlardan dolayı dağıldığını biliyorum. Serbest piyasa ekonomisinde bir bürokratın bu konuda yapacakları sınırlıdır. Daha önce yaşananlardan haberim var. Hatta o yıllardaki meslektaşımın bu konu sebebiyle soruşturma geçirdiğini de biliyorum. Siz birlik kurmak için adım atın, öncülük yapın; ben size yetkim sınırları içerisinde gereken desteği sağlayacağımın sözünü veriyorum” diye konuştu.

Kaymakam Abdullah AKDAŞ, köylülerin birbirleriyle olan anlaşmazlıkları, küslükleri bitirmesi gerektiğini söyleyerek; “devletimizin çok şükür gücü var ancak özellikle bu günlerde kolluk kuvvetlerimiz mesaisinin birçoğunu terör belasıyla uğraşmakla geçiriyor. Aramızdaki ufak anlaşmazlıklar için güvenlik güçlerimizi boş yere meşgul etmeyelim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap