Yaşlılarımız Ev Ortamında Daha Mutlular...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yaşlılarımız Ev Ortamında Daha Mutlular...
Haberin Tarihi: 1.5.2013 09:55:00 - Okunma Sayısı:2290 defa okundu.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Yaşlı Yaşam Evleri kapsamında Isparta'da ilk defa Eğirdir Sekibağ mahallesinde hizmet vermeye başlayan Yaşam Evi'ni mahalle sakinleri ziyaret etti.

Yaşlılarımız Ev Ortamında Daha Mutlular…

 

            Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Yaşlı Yaşam Evleri kapsamında Isparta’da ilk defa Eğirdir Sekibağ mahallesinde hizmet vermeye başlayan Yaşam Evi’ni mahalle sakinleri ziyaret etti.                         

            Geçtiğimiz günlerde İlçemiz Sekibağ mahallesinde köklü bir ailenin evi kiralanarak oluşturulan Göl manzaralı, oksijeni bol, temiz havası, huzur dolu bu güzel mekân olan “Eğirdir Yaşlı Yaşam Sevgi Evi”nde yaşlılarımıza hizmet vermeye başladı.  5 kişinin kaldığı “Eğirdir Yaşlı Yaşam Sevgi Evi”nde yaşlılarımız tek kişilik odalarda kalıyorlar.

            Sekibağ Mahallesi muhtarı Mustafa Gökdoğan ve Sekibağ mahallesi sakinleri Eğirdir Yaşlı Yaşam Sevgi Evi’nde kalan yaşlılarımıza hoş geldiniz ziyaretinde bulundular.

            Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Eğirdir Yaşlı Yaşam Sevgi Evi sakinlerinden Süleyman Selek: “Öncelikle bizleri ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bizler Eğirdir Huzurevinde kalıyorduk. Fakat Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yeni projesi kapsamında Yaşlılarımızın ev, mahalle ortamında yaşamlarını sürdürmek için sevgi evleri oluşturuluyor. Yine Eğirdir Huzurevine bağlı olarak burası tutuldu. Bizler burada anlaşabildiğimiz 5 kişi kalıyoruz. Oldukça çok memnunuz. Isparta pilot il olarak seçildi.

            Bu uygulanan projede yer almaktan çok mutluyuz. Burada halk ile iç içeyiz. İnsan ve insanlık, birlik ve beraberlik bizim için çok önemli. Birbirimize sevgi ve saygıyla sarılmalıyız. Boş zamanlarınızda bizleri ziyaret ederseniz çok memnun oluruz” dedi.

            Mahalle sakinlerinden Nurettin Kartal da bir konuşma yaparak özetle: “Bizler sizleri ziyaret etmekle biraz geç kaldık. Sizlerin ev ortamında yaşamınızı sürdürmek çok daha iyi. Bizler de sizleri evlerimize, bahçelerimize bekleriz” dedi.

            Tek kişilik odalarda kalan yaşlılar, kendi evlerinden daha güzel bir mekânda barındıkları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler. 4 çalışanı bulunan Yaşlı Yaşam Evi’nde Yaşlıların yemek, ısınma ve bütün ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor.

            Ziyaret iyi dileklerle ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

            Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yaşlanan bir Türkiye için daha uygun ve daha verimli yeni destek mekanizmaları geliştirmek ve var olan hizmetleri güçlendirmek amacıyla başlattığı yeni çalışmalardan biri olan Yaşlı Yaşam Evleri huzurevlerindeki toplu yaşamaktan kaynaklanan bazı sıkıntıların önüne geçilmesi için tasarlandı.

            Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü; Yaşam Evi projesi ile; yaşlıların yaşayacakları apartmanda veya mahallede, çevrelerindeki kişi ve aileler ile daha etkin iletişim kurmaları, yaşam standartlarını yükselterek ev ortamında yaşamlarını sürdürmeleri, aile bireylerinin ziyareti ile geçmiş yaşam deneyimlerini yeniden yaşamaları ve alışkanlıklarını devam ettirmeleri ve yaşlıların güvenli bir ortamda yaşamalarının sağlanmasını hedefliyor.

Haber: Emel Turan Kartal

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap