KALİTELİ YAŞAMIN BAŞKENTİ EĞİRDİR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KALİTELİ YAŞAMIN BAŞKENTİ EĞİRDİR
Haberin Tarihi: 8.2.2017 17:36:00 - Okunma Sayısı:2351 defa okundu.

BURADA HAYAT ÇOK KOLAY

KALİTELİ YAŞAMIN BAŞKENTİ EĞİRDİR

BURADA HAYAT ÇOK KOLAY

- Eğirdir, Yaşamın Kolay Olduğu Kentler Kervanına Katıldı.

- Başkan Şengöl, "9 bin yıldır tanınan Eğirdir'imize, Cittaslow çok yakışacak"

               Eğirdir, Cittaslow kenti ilan edildi.  Eğirdir, Türkiye’nin bir diğer Cittaslow üyesi olan Artvin’in Şavşat ilçesindeki genel kurul toplantısında yapılan törenle resmen Cittaslow ağına katıldı. 30 ülkeden toplam 230 şehrin üye olduğu bu topluluğa katılan Eğirdir, bu unvan ile ayrıcalıklı bir konuma sahip olacak. Eğirdir aldığı bu unvanla ilçenin tanıtımının yanında ilimizin ve bölgemizin de tanıtımına katkıda bulunacak.

               EĞİRDİR'İN TANITIMDA ÖNCELİĞİ "GÖL, ELMA, CİTTASLOW"

               Cittaslow'a dahil olan Eğirdir'in Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "9 bin yıldır tanınan bir Eğirdir var. Eğirdir Gölü denince herkes biliyor, yüz, iç, güneşlen. Elma Eğirdir'in tanıtımında gölden sonra 2. sırada. Bundan sonra da devreye Cittaslow giriyor. Elma için, göl için , dağ okulu için ve son olarak da  Cittaslow için Eğirdir'e gelecek olan yerli ve yabancı turistler için gereken alt yapıyı oluşturduk, oluşturuyoruz, bundan sonra da oluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

               EĞİRDİR HER KATEGORİDE BİRİNCİ OLACAK

               Tüm dünyada sahip olduğu güzellikler ve farklılıklarla bilinen Cittaslow şehirleri arasına giren Eğirdir, bu  sonuçla Cittaslow hareketini bilen turizmcilerin odak noktasına yerleşecek. Cittaslow birliğine üye olmanın getirdiği kriterler sayesinde de yaşam kalitesinin yükselmesi bekleniyor. Başkan Şengöl, "kriter ve kategorilerde Eğirdir diğer kentlere nazaran daha iyisini yapacak ve birinci olacak.” dedi. Cittaslow 72 kriteriyle, kendi şehrine, uluslar arası çalışma grubuna karşı bir sorumluluk taşıdığını dile getiren Başkan Şengöl, ilçemizde diğer ilçelere ve bölgemize örnek oluşturacak sorumlulukları yerine getirmek gibi ödevlerimiz var. Bu ödevlerimizi yerine getirdiğimiz taktirde tüm dünyada bilinecek bir kent olmanın ayrıcalığını yaşayacağız" dedi.

               SIRADAKİ GENEL KURUL EĞİRDİR’DE YAPILACAK

               Eğirdir’in Cittaslow olduğunu belgeleyen sertifikayı Pier Giorgio Olivetti ve Tunç Soyer'in elinden alan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl , "Bir sonraki Türkiye genel kurulu toplantısının Eğirdir’de yapılması kararı alınması bizi heyecanlandırdı. Ancak peri masallarında görebileceğiniz ve Allah'ın elinin boş vaktinde yarattığı kentimizde tüm Türkiye’deki Cittaslow üye kentlerini bir arada ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı ifade ettik.  Eğirdir’in Cittaslow olma sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kriterleri büyük bir dikkatle yerine getirmeye gayret ederek, Eğirdir’i kaliteli yaşamın başkenti yapmak için tüm halkımız ve belediye olarak büyük bir özveriyle çalışacağız" açıklamasında bulundu.

               "ELMA SUYUYLA KUTSAYACAĞIZ, GÖLDE YIKAYACAĞIZ"

               Başkan Şengöl Cittaslow üyeliğiyle birlikte Eğirdir'e gelecek turistlerin sayısında artış olacağını söyledi. Başkan Şengöl, "Turist, Eğirdir'e mutlaka gelecek. Gelirken internetten bakıyor ve Cittaslow kentlerini öncelikle gideceği yerler arasında alıyor. Daha önce Mavi Bayrağımız vardı. Yersiz şikayetlerle kaldırıldı ama mavi bayrağa tekrar müracaat edeceğiz. Eğirdir için Cittaslow yeni bir tanıtım penceresi. Bu saatten sonra Eğirdir'e gelenleri elma suyuyla yıkayacağız, "kutsal oldunuz" diyeceğiz, gölün suyuyla yıkayacağız. Elmanın çeşitlerinden bir lokma da olsa tattıracağız. Yöresel tatlarımız var, gölün nimetleri var. Levrek ve sazan var. Öyle yada böyle sazanı da levreği de kereviti de yedireceğiz. Yiyecek materyal çok. Gezecek materyal çok. Yasakların gölgesinde olabildiği kadar, gölde olmasa da şehirde bir bisiklet turu yaptırmayı, römorkla şehir gezisini, Ada'dan Rüyapark'a kadar olan kısımda misafirlerimizi yavaş yavaş gezdirmeyi istiyoruz. Tarihimizi, kültürümüzü ve doğamızı en iyi şekilde anlatacağız, tanıtacağız" açıklamasında bulundu.

"YASAKLAR ÇOK FAZLA, YENİ KONAKLAMA ALANLARI OLUŞMUYOR"

               Eğirdir Gölü nedeniyle Eğirdir'de de yasakların bol olduğunu söyleyen Başkan Şengöl, "Gölün içinde bir yapıya müsaade edilmiyor, kenarında da yapılaşmaya müsaade edilmiyor. Eğirdir'in her tarafı ormanlık alan. Ormanlık alanların da içindeki yeşillikler 100 yılda ağaç olmayan türden. Başka yerlerde gövdemiz kadar çam ağaçları kesilip yerine otel yapılıyor ama Eğirdir'de böyle bir imkanımız yok. Bırakın ağaç kesmeyi, etrafımızdaki ormanlık alandaki bir bitkinin yaprağını koparmak bile büyük suç. İlçemizdeki otel, motel, pansiyonlarda ortalama 800 yataklık kapasitemiz var. Yeterli mi, değil. Belediye olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz, bazı pürüzleri aşamıyoruz, devlet yasak koydu, yasakları kaldırmak da mümkün olmuyor." dedi.     

               "EĞİRDİR'İMİZİ, CİTTASLOW İLE ÜLKEMİZDE VE DÜNYA GENELİNDE TANITACAĞIZ"

               Şengöl son olarak, "Cittaslow kenti olmak dünyada bir ayrıcalık. Allah'a şükür o ayrıcalığa sahip olduk. Bundan sonra da Eğirdir'imizi Cittaslow sayesinde ülkemizde ve dünya genelinde daha hızlı güzel bir şekilde tanıtacağız. Eğirdir'in Cittaslow üyesi olmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra yapılacak çok işimiz var. Çalışmalarımızın en iyisini yaparak ilçemizi dünyaya tanıtacağız, gelecek turistleri de en iyi şekilde misafir edip ağırlayacağız" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap