KAHRAMANLAR YEMİN ETTİ?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KAHRAMANLAR YEMİN ETTİ?
Haberin Tarihi: 24.2.2017 16:33:00 - Okunma Sayısı:2647 defa okundu.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında komando eğitimi gören asteğmen ve astsubaylar yemin etti.

KAHRAMANLAR YEMİN ETTİ…

                Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında komando eğitimi gören asteğmen ve astsubaylar yemin etti.


                Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 366’ncı dönem Komando Asteğmen adayları ve 40’ncı dönem Komando Uzman Erbaş kursiyerlerinin yemin töreni bugün saat 10.00’da tören alanında gerçekleştirildi.


                Yemin törenine; Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Cumhuriyet Savcısı Buket Bulak, Cumhuriyet Savcısı Uğur Deniz, yüksek rütbeli subaylar ve Komando Asteğmen adayları ve Komando Uzman Erbaş kursiyerlerinin aileleri katıldı.     

                Yemin töreni programı;  Sancağın yerini almasından sonra ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması, akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.

                Daha sonra 366’ncı dönem Komando Asteğmen adayları (213) ve 40’ncı dönem Komando Uzman Erbaş (238) kursuna katılan 451 kahraman, büyük bir gururla yeminlerini ettiler.

                Birliğe ilk katılan kursiyerler ile vatani görevini Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında yapan kursiyer babalarına Katılım Belgesi ve hediye takdim edildi. Hediyeler Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl tarafından takdim edildi.


                Yemin töreninin ardından kursiyerler adına konuşmayı P. Astt. Gökhan Özdemir yaptı.

“Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker”

                Özdemir, “Bizler bugün bu kutsal yuvaya katılışımızın ikinci haftasını doldurmuş bulunuyoruz. Bugüne kadar, kutsal vatan topraklarını canları ve kanları pahasına korumuş olan atalarımızdan ve ağabeylerimizden bu kutsal nöbeti devralmanın gururunu, onurunu ve heyecanını yaşıyoruz.

                Burada kalacağımız süre boyunca her türlü arazi ve iklim şartlarında bizi kutsal vatan görevine hazırlayan bütün komutanlarımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

                Burada kutsal vatan topraklarını savunmak ve milli birliğimizi bozmaya çalışan hainleri etkisiz hale getirmek için gerekli olan bütün eğitimleri tam olarak alıyoruz. “Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker” prensibi ile hareket ediyor, büyük bir azim ve kararlılıkla eğitimlere devam ediyoruz.

                Biz komandoyuz. Düşmanı çelik pençemizle ezeriz, vatanımız için yaşar ve vatanımız için gözümüzü kırpmadan ölmeye hazırız!” şeklinde konuştu.

                Yemin töreni programı, Komando Asteğmen adayları ve Komando Uzman Erbaş kursiyerlerinin mavi berelerini takmaları ve Komando  Andının okunmasıyla devam etti. Kahramanlar, yeşil şapkalarını çıkarıp, mavi berelerini takmanın mutluluğunu yaşadılar.

                Törende bir konuşma yapan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Alb. Selçuk Emirdağ, ...”Şehitlerimiz, yeminlerinize şahit olsun. Olsun ki, ömür boyu yeminlerinizin sorumluluğunu gönüllerinizde taşıyın. Bayrak ve silah üzerine ettiğiniz kutsal yemine yerdekiler ve göktekiler şahit olsun, yemininiz mübarek olsun” dedi.

                366’ncı dönem Komando Asteğmen adayları ve 40’ncı dönem Komando Uzman Erbaş kursiyerlerinin yemin töreni fotoğraf çekimi ile sona erdi. Sahaya inen aileler evlatlarıyla bol bol fotoğraf çektirip hasret giderler.




EMEL TURAN KARTAL


Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap