Eğirdir Briç Festivali Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Briç Festivali Başladı
Haberin Tarihi: 11.8.2017 10:58:00 - Okunma Sayısı:1691 defa okundu.

Sakin Şehir Eğirdir'de bu yıl 3. düzenlenen Briç festivali Cittaslow Sakin Şehir Kupasıyla start aldı.

Eğirdir Briç Festivali Başladı

 

            Sakin Şehir Eğirdir'de bu yıl 3. düzenlenen Briç festivali Cittaslow Sakin Şehir Kupasıyla start aldı.

 

            Eğirdir Belediyesi ile Türkiye Briç Federasyonu işbirliği ile yapılan Eğirdir Briç Festivali, Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonu'nda başladı. Festival 3 gün devam edecek. Pazar günü ödül töreni ile son bulacak Briç Festivaline yaklaşık 150 briç sporcu katılıyor.

 

            Organizasyon sorumlusu Güray Serim, "Yaklaşık 25 senedir briç oynuyorum. Eğirdiliyim. 3 yıl önce burada turnuva yapmaya karar verdik.  Bu yıl 3.sünü gerçekleştiriyoruz. Türkiye genelinden 150 kişi katılacak. Katılan herkese ve katkıları olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

            Eğirdir'in güzellikleri karşısında briç oynamak için ilçeye geldiğini söyleyen OTDÜ'den emekli öğretim üyesi Rıfat Önal, "Çankaya Belediyesi ile işbirliği ile emekli halkımıza briçi öğretmeye çalışıyoruz. Şuanda burada salonu açan destek veren Eğirdir Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Benim gibi emekliler için çok önemli bir spor. Amerika'da yapılan araştırmalarda briç oynayanları oynamayanlara göre alzaheimer hastalığa yakalanma riski daha az. Alzaheimer hastalarında yüzde 37'si briç ile tedavi ediliyor. Gençlerde de bu oranlar çok önemli. Liselerde yapılan araştırmalarda briç oynayan çocuklarla oynamayanlar arasında üniversiteyi kazanma oranı araştırılıyor. Oynayanlar oynamayanlara göre yüzde 74 üniversiteyi kazanıyor. Böyle bir zeka sporunun hem gençlerde hem yaşlılarda, hem sosyal aktivite, hem ruh hem de beyin sağlığı için gelişime çok önemli. bu bakımdan briçi herkese sevdirmeyi düşünüyoruz. Eğirdir umarım büyük şampiyonluklar yaşar" dedi.

 

            Eğirdir Briç Festivaline katılan sporcularla tek tek ilgilenen Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Briç festivali ile hem ilçemizi tanıtıyoruz, hem de güzel dostluk elde ediyoruz. 3 yıldır ilçemizde düzenlenen Biç turnuvalarına ilginin her yıl artarak devam ettiğini görüyoruz. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen briççilerimize hoş geldiniz diyor, herkese başarılar diliyorum" dedi.

 

            Cuma günü (bugün) Swiss Takımı, Cumartesi günü ise açık ikili müsabakalarının yapılacağı Briç Festivalinde pazar günü açık ikili final müsabakasının ardından sonra erecek. 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap