ISPARTA TURİZMİN NERESİNDE

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA TURİZMİN NERESİNDE
Haberin Tarihi: 22.8.2017 12:01:00 - Okunma Sayısı:1443 defa okundu.

Hasan Özbek

ISPARTA TURİZMİN NERESİNDE

Hasan Özbek

                Isparta herşeyden önce bir tarım ilidir. Bunun yanında ikiyüz yıl önce Bulgaristan’dan ilimize getirilen gülcülük. Lavanta çiceği, elma (610.000 ton rekolte ile Türkiye birincisidir) kiraz, kayısı gibi meyvecilik ilimizin ana geçim kaynağıdır.

                Turizm denilince tabiat, deniz, göl gelir. Isparta ülkemizin Allah’ın bahsettiği Türkiye’nin en tatlı suyu olan 4. büyük gölü Eğirdir ilimizdedir. Eğiridir gölü yalnız Eğirdir için değil Isparta’nın can simididir. Eğirdir içme suyu, sulama, kerevit, balık gibi insan varlığının önemli nimetlerindendir. Onun için Eğirdir çevresinde başta elma olmak üzere ihraç edilmekte ve ülkemize döviz girişi sağlamakta fakat üretilen rekolteye göre ihraç olan elma yetersiz seviyededir. Bunu arttıracak yeni pazarlar bulmak ve ihracatçıya teşvik edecek önlemler hükümet tarafından acil alınmalıdır.

                Süleyman Demirel Organize Sanayide geçen hafta Cumhurbaşkanımız tarafından açılan Coca Cola içecek Anadolu Etap tarafından yapılan fabrikanın Isparta da üretmiş olduğu meyvelerin başta elma, kayısı, vişne, şeftali gibi meyvelerin can simidi olacaktır.

                Isparta’nın Eğirdir ilçesinin başarılı kaymakamı Abdullah AKDAŞ ileriye dönük yatırımlar peşinde olup kendi imkanları ile Bedre plajını aktif hale getirmiş ve Türkiye’nin sayılı plajları haline getirmiştir. Isparta’ya turizm gelecekse Eğiridir ilçesine yatırım yapılması zorunludur. Eğirdir adasına yeniden çeki düzen verilmeli, konaklama tesisleri yapılmalıdır.

                Akdeniz Göller Bölgesinin en büyük kayak merkezi olan Davraz Kayak Merkezi gelen kayakçıların konaklama zorlukları çektiği bunun için yeni konaklama alanları arttırılması zorunludur. Tabi tüm bu yatırımları yaparken devletin başta valiye, kaymakamlara, belediyelere hatta muhtarlara maddi yardımda bulunmaları şarttır. Buna da Isparta’nın siyasileri yardımcı olacaklardır. Ayrıca Yalvaç İlçesinde dini harabelerinin bulunması

                Bir ülkenin turizm gelişmesi için şunlar olmalıdır.

                * Reklam, konaklama tesisleri, yatırım, misafirperverlik.

                Haydi Isparta kendine gel artık; silkin, yarın çocuklarına torunlarına miras bırakmak istiyorsan turizme önem ver.

                YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap