Onlar Artık Sertifikalı Aşçı?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Onlar Artık Sertifikalı Aşçı?
Haberin Tarihi: 22.8.2017 15:35:00 - Okunma Sayısı:2480 defa okundu.

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi iş birliğince ‘Aşçı Çırağı’ kursu düzenlendi.

                Onlar Artık Sertifikalı Aşçı…

                Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi iş birliğince ‘Aşçı Çırağı’ kursu düzenlendi. Haftada 5 gün 8 saat, 34 iş günü boyunca Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi hocalarından ders alan 22 hanım, kurs sonunda sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadılar.


                Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2016-2017 eğitim öğretim yılında Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde bayanlara yönelik Aşçı Çırağı Kursu düzenledi. Yaklaşık 1 ay süren kurs sonunda başarılı olan kursiyerler sertifikalarını aldılar. Bugün saat 12.30’da Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen sertifika törenine; Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Hakimi Muhammet Arslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Şahin, Isparta İşkur İş ve Meslek Danışmanı Çağla Deniz Aytekin, Eğirdir Mal Müdürü Fikret Tepe, Kursiyerler ve davetliler katıldılar.

                Aşçı Çırağı kursu sertifika töreni, Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal’ın açılış konuşmasıyla başladı.

                Şanal: “Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz, Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin iş birliğinde Aşçı Çırağı kursu protokolü imzalamıştık. Kursumuz bugün itibariyle bitmiş durumda. Kültürümüzün çeşitliliğini yansıtan, damak tadımızı gösteren ürünleri burada göreceğiz ve tadacağız. Öncelikle kursumuzun burada yapılmasından dolayı okul müdürümüz Meral Tepe’ye, kurs öğretmenimize ve İşkur il temsilciliğine çok teşekkür ediyorum. Bu kursumuzu 3 yıldır açmak için epey bir mücadele ettik ve nihayetinde bu yıl açtık. Şimdi de kursumuzu başarılı bir şekilde bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kursiyerlerimiz çok  şeyler öğrendiler. Bu öğrendiklerini evlerinde belki de  iş hayatına adım atıp tecrübelerini paylaşacaklar. İnşallah önümüzdeki yıl Aşçı Yardımcılığı kursu açmayı planlıyoruz. Bu kursumuzun süresi biraz daha uzun, şartları biraz daha ağır olacak. Kasım ayında da Girişimcilik kursu açacağız. Girişimcilik kursuna da bu bayan arkadaşlarımızın katılmasını diliyorum” dedi.

                Isparta İşkur İş ve Meslek Danışmanı Çağla Deniz Aytekin de bir konuşma yaparak İş Kur’un çalışmaları ve İş Kur’un verdiği destekler  konusunda bilgiler verdi.

Kursiyerler adına bir konuşma yapan Emine Candemir de, bu kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

                Kursta görev alan Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğretmeni Kübra Oktay’a teşekkür belgesini Kaymakam Abdullah Akdaş takdim etti.

                Daha sonra kursa katılan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

                Kursiyerlerden Ayşe Nazlı, Ayşe Kayacan ve Ayşegül Tekin’e Kaymakam Abdullah Akdaş; Elif Avcular, Elvan Gök ve Emine Candemir’e Belediye Başkanı Ömer Şengöl; Emine Eken, Esin Ünal ve Gülafer Becek’e  İlçe Hakimi Muhammet Arslan; Hatice Sakçalı, Hümeyra Arısu ve Kamile Demiralay’a İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Şahin; Kevser Özdamar, Keziban Tığlı ve Mürüşan İnan’a İlçe Mal Müdürü Fikret Tepe; Nazmiye Dinçer, Nejla Akkulak ve Neşe Becek’e Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdiresi Meral Tepe; Nevin Cansoy, Songül Kayadaş ve Şenay Bozkurt’a Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal tarafından sertifikaları takdim edildi.

                Program sonunda kursiyerlerin kursta öğrenmiş oldukları Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait birbirinden güzel lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu.

                Evlerimizin baş tacı olan annelerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

EMEL TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap