Eğirdir?li Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir?li Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı?
Haberin Tarihi: 23.8.2017 15:42:00 - Okunma Sayısı:2888 defa okundu.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile kutsal topraklara hac vazifesi için giden hacı adayları Eğirdir’den dualarla, tekbirlerle uğurlandı.

Eğirdir’li Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı…

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile kutsal topraklara hac vazifesi için giden hacı adayları Eğirdir’den dualarla, tekbirlerle uğurlandı.

Kutsal topraklara gidecek olan Eğirdir’li Hacı Kafilesi için bugün öğle namazından sonra Hızırbey Camiinde uğurlama merasimi düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile bu yıl hacca gidecek  Eğirdir’den 45, Gelendost’tan 11, toplam 56 hemşehrimiz Eğirdir Terminalinden otobüslerle Süleyman Demirel Havalimanı’na uğurlandılar. Hacı adaylarımız bugün saat 18.10 uçağıyla Mekke’ye gidecekler.

Uğurlama töreninde Yenimahalle Cami müezzini Veysel Akça hacı adaylarımız için dualar yaparak özetle şunları ifade etti: “…Bu kutsal yolun, kutsal yolcuları olarak Rabbim yapacağınız Haccı makbul eylesin inşallah. Memleketimizden çıkıyoruz. Adeta yitik cennetimizi aramaya çıkıyoruz. Rabbimizin rızasını aramanın telaşı içerisindeyiz. Geride bıraktıklarımızı da Rabbimize emanet ediyoruz. Hacca giden kardeşlerime Rabbim kaybolan yıllarımızın telafisi adına bir şans daha veriyor ve Peygamberimizin lisanı ile birçok ibadette olmayan müjdeyi Allah C.C. Hac’da veriyor. Makbul bir haccın karşılığı ancak cennettir. Rabbim makbul hac yapmayı nasip eylesin inşallah. Bizler, bu kardeşleriniz orada sizlerden dualar bekliyoruz. Rabbim bizleri sizlere unutturmasın inşallah. Orada bulunduğunuz süre içerisinde oranın kıymetini bilin ve hakikaten makbul bir hac yapmış olduğu halde oradan ayrılırken insan anasından doğduğu gün gibi günahlarından arınmış olarak memleketine döner. Haccınız mübarek olsun inşallah. Bizlerden selam götürün. Bizler haklarımızı helal ediyoruz. Sizler de haklarınızı helal edin. İnşallah Rabbim sağ salim yine bu memleketimize dönmeyi hepinize nasip ve müyesser eylesin inşallah.”

Hemşehrilerimiz ilk önce Mekke’ye daha sonra da Medine’ye gidecekler. Hacı adaylarımız 37 gün Mekke ve Medine ziyaretlerini gerçekleştirecekler. 27 Eylül’de de ilçemize geri dönecekler. Hayırlı yolculuklar dileriz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap